Postava hledá autora - pomozte jí!
"Mně, jako pracujícího člověka přitahuje vědomí třídní sounáležitosti a vás, protože jste násoska, přitahuje pivo..." řekl svému tlustému šéfovi muž, který vždycky snídá v kuchyni, zatímco šéfovi nosí kuchař snídani do postele.
... a hádat máme koho? Toho tlustého šéfa, nebo kuchaře, nebo muže snídajícího v kuchyni? Nebo že by, woodwarde, ani v tomto vláknu neplatila pravidla a kašlalo se na zadání hry?
přece toho, kdo mluví. ale pokud ho uhádnete, nebude těžké doplnit i ty ostatní.
Bez odezvy? Zkusíme nápovědu: všichni tři zmiňovaní bydlí na Manhattanu v Západní 35. ulici.
Ano, protože vše rád shrnoval a některé věci podle něj věděl jen Bůh a svatý Václav - to jen na vysvětlenou pro ty, kteří by ho snad neznali :-).
Přepínám.
Zlostný cukrář, jemuž v rozčilení vystoupí na čele žíla ve tvaru praku. Není nikomu za tajtrlíka, pročež si z něj nikdo nebude dělat frňousy, a daně má v pořádku!
Tak, tak, velevážený manžel svoboda. Ale já už na to nevidím, takže zalezu do peřin. Nashle zítra.
Já též, ale ještě se zmůžu na svého neznámého - je jím pohrobek se kterým život docela zametá skrze osobu nevlastního otce a jeho nevlídné sestry. Ještě že má tetičku...
a co tohle:
...Já. lidé, místo boha vládnout vám,
hadříčku na těle vám nenechám.
Tak nepřej si mít se mnou rozmíšku,
sic za jeden ti deset štulců dám...
kdopak to promlouvá drsnými verši k samotnému autorovi? a kdo je tím autorem?
Oficiózní ctižádostivý zrzek miluje řád a je u svých sourozenců v hlubokém opovržení. Kdo je ten moula?
woodward: myslím že Ronovi křivdíte. Možná to není žádný kouzelnický génius (i když to ani Harry), ale toho blbce a strašpytla z něj dělá hlavně film. Z knihy (knih) jsem takový pocit neměla...
Text příspěvku byl upraven 25.06.15 v 10:52
ojoj... omluva :-)) Ačkoliv ani toho bych nenazvala moulou.
binýsek: že by David Balfour hledal svého Stevensona?
Text příspěvku byl upraven 25.06.15 v 10:56
Vložit příspěvek