Čitateľské fórum.
Takže ešte dnes a zajtra hlasujeme a od pondelka čítame.
NOMINÁCIE:
1. R.E.M.: "Vladař"
2. Marylaa: "Stopařův průvodce po galaxii"
3. Jass: "Stopařův průvodce po galaxii"
4. Padfoot: "Bílá velryba"
5. RamonVarga: "Gulliver"
6. newtory: "Bílá velryba"
HLASOVANIE:
1. newtory: "Bílá velryba"
2. Marylaa: "Stopařův průvodce galaxií"
3. R.E.M.: "Vladař"
4. Padfoot: "Stopařův průvodce po galaxii"
5. RamonVarga: "Gulliver"
Nehlasovala:
Jass
Predlžujeme hlasovanie do pondelka do 12.00 hod. Ktokoľvek z uživateľov DK sa môže zapojiť. Zahlasovať a potom si čítať a debatovať spolu s nami.
//Btw, včera kolem 20:00, jsem začal číst Crusoea a musím říct, že je to velmi čtivá kniha.
Btw, co si myslíte o autorce Charlaine Harris a o její sérii Pravá krev? Je lepší kniha, či seriál?
Tak to je něco z kategorie co nečtu a předpokládám, že číst nebudu, ale kniha je většinou lepší než film či seriál. I když je pár vyjímek.
AD: RamonVarga
Som rád, že aj Vás zaujal náš premiérový kus Robinson.
Ale čo sa týka Charlaine Harris musím súhlasiť s Marylaa, Charlaine Harris nie je ani moja šálka čaju, ale ako film (jednorázovo) by som si to vedel "predstaviť". Zaujalo ma časté používanie pojmu viažúceho sa k smrti, narátal som pomer 12:7.
Odhlasované, čítame: "Stopařův průvodce po galaxii"
Uveďte ma niekto do "problému" čo vlastne čítame, nakoľko pod túto hlavičku sa toho zmestí pomerne dosť:
https://www.databazeknih.cz/serie/stoparuv-pruvodce-galaxii-135
Asi nejspíš tohle
https://www.databazeknih.cz/dalsi-vydani/stoparuv-pruvodce-galaxii-stoparuv-pruvodce-galaxii-250746
Teda tohle mám doma půjčené z knihovny, když jsem se na to ptala prvně měli jen druhý a další díly. Bylo mi řečeno, že to je i celé v jedné knize, tak jsem při další návštěvě knihovny myslela, že to je ono, ale teď nevím, jestli to není jen první díl.
Podľa počtu strán je to len prvý diel. Kompletné vydanie je toto https://www.databazeknih.cz/dalsi-vydani/stoparuv-pruvodce-galaxii-stoparuv-pruvodce-galaxii-i-v-dil-259682
Tak vzhledem k tomu, že většina z nás je asi závislá na knihovně, byla bych pro to přečíst první díl. Pro účely této diskuze, samozřejmě nic nám nebrání přečíst i zbytek.
Všech pět (případně šest) knih asi číst nebudeme... První díl je základ a prý i nejlepší z celé série. Docela jsem zvědavá, co na to budete říkat a kolik z vás se třeba i rozhodne přečíst další díly.
Jinak v případě nouze, na ulozto.cz se dá první díl i souborné vydání stáhnout. Nejsem sice fandou stahování knížek z internetu, ale mám doma knihu v angličtině a českou verzi z uložto budu používat jako tahák...
Koľko času si dáme ? Bude to stačiť do 23.09.18 ?
Text příspěvku byl upraven 03.09.18 v 17:27
Podle mě ano, ale já ji tak jako tak musím nějak v tom termínu vrátit. Ale možná ostatní potřebují čas na to, aby ji sehnali.
Toto nebude dobré ? To je taká všeobecne rozšírená a dostupná kniha.
https://www.databazeknih.cz/knihy/stoparuv-pruvodce-po-galaxii-restaurant-na-konci-vesmiru-49330
Vy už asi všetci čítate. A ja som ešte ani nezohnal knihu. Že vraj ju majú ako povinné čítanie v ZŠ, tož preto ten záujem. Nevadí možno sa pošťastí.
Kupovať sa mi ju zatiaľ nechce, aj bez toho mám narvané regály.
Nepropadej panice! Já byla teprve včera v knihovně. Naštěstí ji tam měli! Ale chci nejdřív dočíst to, co mám rozečtené, ať se můžu soustředit jen na Stopaře. Vypadá to velmi útle a předpokládám, že to bude i velmi čtivé.
Stopař není pro každého, má specifický humor, divím se, že ho škola zařadila do povinné četby. - To jen tak pod čarou. :)
Jsem zvědavá, jak se vám bude "průvodce galaxií"líbit.
Text příspěvku byl upraven 11.09.18 v 10:07
Pozerám práve inscenáciu "Noc rozhodnutí" z roku 1993, bol to posledný film v ktorom hral Rudolf Hrušínský Emila Háchu.
Vynikajúce obsadenie a práve také prevedenie. No a dozvedel som sa, že Emil Hácha preložil do češtiny moju obľúbenú knihu: "Tři muži ve člunu". Pozeral som sa na preklady spomínanej knihy na DK a ako autor prekladu je uvedený len pri vydaní z roku 1902. 1922 a 1929 prekladateľa neuvádza a vydanie z roku 1948 má už uvedeného pochopiteľne iného prekladateľa. Neviete náhodou niekto ako to je ? Celkom ma to zaujalo a rád by som si ten preklad aj niekde v antikvariáte pozrel.
Text příspěvku byl upraven 18.09.18 v 18:14
To nemusí byť. Prvé vydanie je z R/U, uplynulo 20 rokov. Druhé vydanie je z prvej republiky, tam sa jazyk prekotne vyvíjal keď vzniklo Československo. Mohlo ísť o jazykovú korekciu, alebo aj nie...
Vložit příspěvek