Co je to za knihu - IV

DISKUZE » O knihách

Dudu
Dudu 19.09.2013 v 13:50

To se nám to pěkně zúžilo. Zápisky starého prasáka.

Thanyss
Thanyss 19.09.2013 v 13:53

Sakra, a psi už si brousili tesáky :) Jsou to opravdu zápisky starého chlapáka (prasáka). A můžeš pokračovat... Chlapáku. :)

Lensiiee
Lensiiee 19.09.2013 v 13:55

:-D jeden Bukowski a já jsem se u toho nesmírně pobavila. Dudu přežil :-D posílám trhačům podrbání

Thanyss
Thanyss 19.09.2013 v 13:57

Podrbání, to je jejich, hned si slintají blahem ;)

Dudu
Dudu 19.09.2013 v 14:01

Jo, bylo to drama ala sežrat -nesežrat :-)
Ukázka: Jako vždy to byl stejný sen, co ho vzbudil, a ještě pořád cítil tlapy na hrudi, viděl ty žluté oči ve tmě,
bílé zuby dravce s pachem krve a kapajícími slinami. A slyšel o život bojující dech. Byl jeho vlastní,
nebo toho zvířete? Takový byl jeho sen. Spal a zároveň byl vzhůru, ale nemohl se hnout. Zvířecí tlama se
už sápala po jeho krku, když ho vzbudilo zarachocení samopalu u dveří, uviděl jenom, jak zvíře bylo
zvednuto z deky a vrženo proti stěně bunkru, zatímco bylo kulkami rozerváváno na kousky. Pak nastalo
ticho a zvíře leželo na podlaze jako krvavá, neforemná, chlupatá hmota.

kní
kní 19.09.2013 v 16:28

To znám, to je z tý pohádky, co si nemůžu vzpomenout, jak se jmenuje! Jsou tam tři psi a svítěj jim oči a jeden je větší než druhý a třetí má oči jako kola od vozu... tři něco? ... pomůžu si oklikou - na csfd to vezmu přes Petra Kostku, ten tam myslím hrál - no - a mám to - Křesadlo ... :)

Dudu
Dudu 19.09.2013 v 18:48

To jsem zvědav, co to bude za výbušnou směs :-)

Standa Šebek
Standa Šebek 19.09.2013 v 18:49

Mě to zní jako něco z knihy Nacisté vs vlkodlaci:-)

Dudu
Dudu 19.09.2013 v 19:06

Standa Šebek- doutnák jsi zapálil. Za chvíli určitě přijde detonace :-)

Dudu
Dudu 19.09.2013 v 20:08

Autorem je spisovatel ze severu. Část názvu knihy tvoří malý ptáček, který dle legendy, vyndal Kristu trn z čela.

pajonek
pajonek 19.09.2013 v 20:11

..tak to bude nějakej stehlík
-------------
kurec zmizl mi jeden příspěvek /???? že bych ho neodeslal,,,???

Text příspěvku byl upraven 19.09.13 v 20:18

pajonek
pajonek 19.09.2013 v 20:19

příspěvěk zmizel..takže znovu nesbo červenka nese smrt

Dudu
Dudu 19.09.2013 v 20:25

pajonku: myslim, že nápověd byla dobrá. Doufám, že nám přineseš něco lepšího, než ten stehlík :-)

pajonek
pajonek 19.09.2013 v 20:29

on ten nesbo byl před tím stehlíkem ...asi jsem to neodklikl k odeslání /pracuji tak to málo sleduji !!!!!! stehlík byl pro zmatení nepřítele /chichichi
...tak i tady porosím o nahození někoho jiného !!
žolík je tady

Standa Šebek
Standa Šebek 19.09.2013 v 20:37

Dobrá, tak tedy zkusíme něco náročnějšího:

V této provincii a v druhých dvou dříve jmenovaných nejsou lékaři, avšak když někdo onemocní, svolají své mágy, kteří slouží modlám, a nemocní jim vyloží, co jim schází. Mágové pak začnou tančit a hrát na hudební nástroje a ke cti svých model hlasitě zpívají. Toto činí tak dlouho, až jednoho z tanečníků posedne démon. Pak přestanou tancovat, ptají se posedlého ležícího na zemi, čím ten člověk trpí a proč a co se má dělat pro jeho uzdravení. Démon dává ústy posedlého odpovědi a říká, že onen člověk onemocněl proto, že urazil toho či onoho boha. Mágové se modlí, aby onen bůh přijal oběť jeho vlastní krve.

pajonek
pajonek 19.09.2013 v 20:43

...tam kde se toto odehrává je zvykem, že žena po porodu opouští co nejdřív lůžko a věnuje se vedení domácnosti, kdežto její muž leží čtyřicet dní na lůžku a pečuje o syna, který se mu narodil. Matka se o dítě vůbec nestará kromě toho, že je kojí.
.....když si představím, že jsem mohl 80 dní při narození synů jenom ležet ....kurníčekšopíček

Standa Šebek
Standa Šebek 19.09.2013 v 20:57

pajonek: No dobrá, tak to vyklop...:-)

pajonek
pajonek 19.09.2013 v 21:02

...tak co to je, na to musí přijít někdo jiný

pajunček
pajunček 20.09.2013 v 09:55

cestopis z Asie, autor benátský rodák?

Dudu
Dudu 20.09.2013 v 10:16

Z Benátek mě napadá pouze Marco Polo.

pajunček
pajunček 20.09.2013 v 10:24

a jeho Milion...

Standa Šebek
Standa Šebek 20.09.2013 v 16:23

Správně! Dudu, Pajunček, nahoďte.

Dudu
Dudu 20.09.2013 v 16:38

Hlavní zásluhu má pajunček.

pajunček
pajunček 20.09.2013 v 18:29

Óó, děkuji, původně jsem to zamýšlela jako nápovědu, ale pak jsem neodolala. Když už jsem to tady tak dlouho blokovala, nahodím. Pro změnu tedy něco lehčího.. Lehčího jako snadnějšího na uhádnutí, téma knihy je těžké dost:

Schuchovka se pokřižovala, otevřela ústa a vyplázla jazyk. Slyšela, jak kněz nad ní cosi odříkává. Potom cítila, jak jí na jazyk položil hostii. Zavřela oči a hluboko sklonila hlavu. A vypustila hostii do připraveného šátku.
Farář nic nezpozoroval, protože hned odcházel k oltáři, také tkadlec Bittner nic neviděl, neboť kněz stál mezi ním a žebračkou, snad jen ten kluk ministrantský si mohl něčeho všimnout, ale ten má jistě v palici jiné věci, utěšovala se babka.
Bila se v prsa a jako ostatní mumlala, že není hodná, poočku se však dívala na ministranta. Kluk přiskočil ke kostelnímu otci a něco mu šeptal. Tkadlec svraštil obočí a upřel zrak na žebračku. Babku něco nutilo, aby rychle vstala a utekla z kostela, ale strachem se nemohla pohnout.
To už byl tkadlec u ní. Položil jí ruku na rameno a pravil tiše:
„Pojď do sakristie!“
Schuchovka se nehýbala.
„Pojď, pojď!“

Standa Šebek
Standa Šebek 20.09.2013 v 19:59

Václav Kaplický - Kladivo na čarodějnice.

A to znám jen film:-) " Jak černý mrak, už táhne smrťák zabiják, už táhne smrťák zabiják..."

Vložit příspěvek