Pár nápadů na vylepšení webu
DISKUZE » Nápady na vylepšení webu
Skeeve: Néé, to je určitě náhoda. Něco jako když jdeš do zoo do pavilonu plameňáků a tam na tebe vykoukne plameňák :D
Ještě bych se vrátila k Seznamům. Chtěla bych se zeptat, a děkuji předem za odpověď. Když teď provedu nějakou změnu v seznamu veřejném, např. upravím průvodní text, doplním o novou knihu, po opětovném uložení se z něj automaticky stává seznam osobní a já musím opět "žádat" o přesunutí? A objevuje se stále informace, že seznam prochází schválením? Nebo jen dnes se vloudila chybka? :-)
Text příspěvku byl upraven 20.09.17 v 10:36
@Skeeve + Lenka.Vílka Ale no tak. :-D Jako na jednu stranu mě zajímalo, jak si stojím, to bych přeci jen kecal, kdybych řekl, že ne. Ale na druhou jsem trochu pátral po tom, koho bych si přidal ještě do svého seznamu a tohle je jeden z nástrojů, který by mi mohl pár lidí pomoct najít. :-)
@Dan Paráda, moc díky. :-)
Text příspěvku byl upraven 20.09.17 v 19:03
Lord: pravdou je, že mě to rozesmálo :D ale ber to jako šťouchnutí od někoho, kdo by se v žebříčku nacházel, pokud by se bral od konce :D
Uvítala bych možnost změnit datum přidání/vložení knih v Knihotéce.
Teď jsem si chtěla udělat nějaké opravy a změny v Knihotéce, ale kdybych si knihu odškrtla a znovu vložila do knihotéky, objeví se mi jako nejnověji koupená kniha, a to mi nevyhovuje.
Doporučuji všem uživatelům, kteří rádi tvoří delší komentáře ke knihám, aby si svůj koment zazálohovali. Opět se zde poslední dobou záhadně ztrácejí komentáře u knih.
Jedna věc tu velice chybí. Narážím na to při různých příležitostech. To či ono mne na některém uživateli zaujme. Pak si obvykle pročítám jeho komentáře. Mnohdy mne velice inspirují. Je to něco mezi chci si koupit, což zpravidla nemohu, a chci si přečíst, což už je realističtější. Rád bych si onen komentář, spolu s jeho autorem, i se jménem autora knihy a jejím názvem někde ukládal, a podle něčeho třídil, podle žánru, u plodných autorů podle jména autora, a podobně. Ano, šlo by o stovky případů, ke kterým bych se postupně propracovával.
Domnívám se, že by podobná služba byla pro každého uživatele DK podstatným přínosem. A šlo by jen o propojení informací, které na DK v daném okamžiku již stejně figurují.
Ano mohu si to vést metodou tužka papír, mohu si to i kopírovat do souboru. Minimálně fakta kdo ten komentář napsal tam budu nucen pokaždé ručně dopisovat. Pokládal bych to za ztrátu času.
Jde o pouhé propojení a uložení následujících 4 kódů.
Autor komentáře /kódem/ - komentář /kódem/ - autor /kódem/ - titul /kódem/
Snad je to dobrý nápad, mnozí uživatelé zde jsou dobrými rádci, a je škoda jejich rozhled nevyužívat na 100%.
Třeba se na něco podobného jednou najde čas.
Také se mi tato změna nelíbí. Je to jen další zhoršení praktické použitelnosti stránek. Jediné co to přináší je nižší přehlednost a nutnost více klikání. Jednoznačně další špatná změna. Vrátil bych to zpátky. Je vidět, že Dan DK nepoužívá jako běžný uživatel, jinak by takové změny nedělal. Minimálně seznamy uživatelů bych vrátil zpátky. Pro uživatele, kteří zde tráví hodně času a DK používají prakticky je to další zhoršení jako přesunutí a schování zatržítka u sledování diskusí knih.
Čím hlasitěji to budeme kritizovat, tím zatvrzeleji bude na tom trvat (viz případ "povídky"). Tak raději nechat to být, snad na to, jak je to nešikovné, přijde sám, nebo mu to nakuká někdo z těch, kteří "mají vliv".
Když už tedy došlo ke sloučení do jednoho velkého oblíbeného, tak proč nejsou všechny údaje alespoň vedle sebe? Mám na mysli překlikavani mezi moji oblibeni a já v oblíbených úplně dole na stránce. Lepší by bylo to udělat jako u článků. Že bude ještě jeden podřádek a tam si vyberu, co z toho chci. Co lidi, kteří maj ten seznam dlouhej jak Lovosice?
Oblíbení v oblíbených? A když chci vědět, kdo z mých padesáti oblíbených čtenářů právě přečetl nějakou knihu, tak to musím na každého kliknout, abych viděla, jestli právě něco dočetl nebo ne? Na to nemám tolik času. Proč kazit takovou pěknou databázi???????????? Prosím aktivitu oblíbených uživatelů dejte zpět!!!!!
hareno: Aktivita oblíbených uživatelů je na stejným místě nahoře v ikoně srdce.
Nové vlákno
Právě jsem procházel komentáře jistého komentářově plodného čtenáře, a uvědomil jsem si, že by bylo velice pohodlné, příjemné a snad i logické mít možnost si je prohlížet a číst setříděné podle hodnocení, které je u každého komentáře. Ty vůbec neohvězdičkované by se zřejmě řadily až na úplný konec. Bylo by to dobré jak když hledám inspiraci k další četbě, tak když se chci telegraficky seznámit s jeho preferencemi. Takto nepřetržitě přeskakuji z textu na hvězdičky a zpět. Přitom pro inspiraci i k informaci o preferencích potřebuji zejména ty komentáře, které sám jeho autor přiřazuje ke knihám, které hodnotí nejlépe.
Text příspěvku byl upraven 06.10.17 v 11:03
V Přečtených vidno aj komentáre aj hviezdičky. Na druhej strane, tam zas nemusia byť všetky okomentované knihy.
kapr - o kvalitě komentářů daného uživatele by vám mohly napovědět i palce, které mu za jeho komentáře byly uděleny. A to pořadí - tedy jeho komentáře seřazené podle počtu obdržených palců - můžete u každého čtenáře v DK najít v základním "okýnku" jeho profilu, v rubrice Získané palce za komentáře. Stačí kliknout na to červené číslíčko a objeví se vám jeho komentáře seřazené od těch nejúspěšnějších po méně "opalcované".
Omlouvám se, že Vaše příspěvky zlehčím, kapr...ale jediné, co mne napadá...číst je pak už budete sám? Kolik energie a času vkládáte do psaní Vašich nápadů, to byste měl už přečtenou půlku knihovny:) Nezlobte se, ale představa, že otevřu DK a automaticky na mne vypadnou knihy, které si mám přečíst, mne na jednu stranu pobaví, na druhou, trochu děsí. Domnívám se, že je zde už teď k dispozici tolik nástrojů, že vyhledat "své" knihy není až tak velký problém. Byla bych radši, kdyby se úsilí pro vylepšení webu napřímilo více do faktografických vod...
Text příspěvku byl upraven 06.10.17 v 08:50
Tak především, já nechci vyhledávat své knihy, já vyhledávám VAŠE knihy, proto ty komentáře vůbec čtu. -
No, upřímně, já jsem si představoval, že si komentáře budu třídit podle uživatelů, každý, z těch postupně a náhodně při mnoha různých příležitostech vybraných je obvykle pro mne zajímavý něčím jiným. Uživatele bych podle komentářů po jednom ochutnával, a přiřazoval bych jim hodnocení. Do jaké míry k jejich hvězdičkování a komentáři přihlížet. Já knížky nekupuji, čtu to co naleznu v knihovnách, případně co získám z jiných zdrojů. Nikdo neříká, že přečtu každou, kterou si zaškrtnu. Samozřejmě, že výsledkem by byl neustále aktualizovaný seznam několika málo desítek knih a autorů, které bych aktivně vyhledával. Takový seznam mám i v této chvíli v hlavě, bohužel se s léty stále zkracuje, a tak hledám cesty jak do budoucna nepřicházet o to nejlepší. Já tady vždycky narazím na nějakého dalšího správně zažraného čtenáře, procházím jeho z části monotematicky zaměřené komentáře, vidím první, druhou, třetí knihu, kterou si toužím přečíst. Když si ty knihy uložím bez jeho komentáře, za půl roku mi to vůbec nic neřekne. Bez těch komentářů nejméně u poloviny titulů vybraných k pozdějšímu přečtení už vůbec nebudu vědět, proč jsem si je tam zařadil, co mohu očekávat.
Vylepšení webu. Mapy a atlasy - rozdělit. Pravděpodobně později (pokud by neturistických map přibylo), zvlášť oddělit i Turistické mapy. - Cestopisy a místopisy - oddělit, a vydělit zvlášť Turistické průvodce. Turistické průvodce rozdělit na ty po zahraničí, a na ty po Čechách, Moravě, Slovensku a Podkarpatské Rusi.
Turistické průvodce po zahraničí jsou zaměřeny především na účastníky poznávacích zájezdů, individuální autoturisty, a ty kteří používají hromadnou dopravu, ale cestují zpravidla od města k městu.
Turistické průvodce po tuzemsku jsou naopak o kontaktu s krajinou, přírodou, o turistice pěší, na kole a lodi. Jsou to knihy naprosto rozdílného obsahu a zaměření. Ještě se vracím k těm mapám. Zkouším jich sem pár vložit, a narážím na to, že jde o do značné míry samorost, který narazit na kopyto DK není, a po nějaký čas nebude tak jednoduché. Až pár (turistických) map vložím a nabudu při tom nějaké zkušenosti, a udělám si jakousi představu, předpokládám, že dám na Volnou diskuzi téma čím by se měl / čím se nutně databázový záznam mapy bude od dosavadního standardního záznamu DK lišit.
Zatím jsem zjistil, že rozdílů je povícero.
kapr - Myslím, že to není dobrý nápad. Mapy a atlasy jsou určitý typ (žánr) publikací a další dělení už by bylo zbytečné. K bližší specifikaci máme štítky. Domyšleno ad absurdum by se brzy objevil nápad, aby se žánr historie rozdělil podle oblastí, časového určení nebo já nevím jakého dalšího kritéria.
Štítky jsou výborná věc. Dobře by šly v tomto případě používat, stejně jako v té historii v kombinaci například 2 - 3 současně. Jinak to bude pozvolna uživatele vést k zavádění ještě daleko detailnějších štítků, nahrazujících vyhledávání kombinací jednoduchých - často jednoslovných.
kapr, jen pro vysvětlení...koukám, že to tu začíná být trendy, půjdu tedy s dobou...označením "své" JSEM MĚLA SAMOZŘEJMĚ NA MYSLI KNIHY KTERÉ SE STANOU VAŠIMI, NA ZÁKLADĚ ZDEJŠÍCH TIPŮ. Předpokládám, že kvůli tomu je vyhledáváte...
Vložit příspěvek