Pár nápadů na vylepšení webu

DISKUZE » Nápady na vylepšení webu

siena
siena 19.07.2020 v 17:00

Zatím zde není žádný inzerát. Chcete dostat upozornění, až se kniha objeví v bazaru? Vložte nezávaznou poptávku.

Zaujala mne formulace "nezávazná objednávka". Sice je nezávazná, ale je za kredity... By mne zajímalo, co by stála "závazná"... :-)

Text příspěvku byl upraven 19.07.20 v 17:13

Koka
Koka 19.07.2020 v 17:15

Mě zas jazykově nesmírně zaujal tento vzkaz od DK:
"Pokud byste si knihu ....................... koupil(a) eventuálně (třeba za dobrou cenu) i od jiného uživatele, doporučujeme vložit poptávkový inzerát."

- nechápu! Přece pokud bych si tu knihu koupila od jiného uživatele (ať už za dobrou nebo i za přemrštěnou cenu - to jej jedno), tak k čemu bych sem ještě měla vkládat poptávkový inzerát (navíc takový, který je "upozaděný"?)

R.E.M.
R.E.M. 19.07.2020 v 17:44

Přišel mi stejný nesmyslný vzkaz o koupi a následném zadání poptávky.

Lenka.Vílka
Lenka.Vílka 19.07.2020 v 18:28

Pokud byste si knihu Temné sosny koupil(a) eventuálně (třeba za dobrou cenu) i od jiného uživatele, doporučujeme vložit poptávkový inzerát. (dnes v 18:24) X

Tak to je brutální! Jde ta kravina někde vypnout? Přestalo to svítit v sezmanu, kde to byla vážně kravina, když jde někdo po konkrétním vydání. Ale tohle je mazec. Navíc to zní jako: "Já mít velká problém a nerozumět čestina moc dobrá." :D

Text příspěvku byl upraven 19.07.20 v 18:29

elfos
elfos 19.07.2020 v 18:31

Mně to přijde logické a naprosto jasné. Přestože to čtu poprvé teď tady od vás v této diskusi. Někdo knihu nabízí v bazaru, můžete si ji od něj koupit. Ale pokud byste si ji eventuálně koupili (ve významu rádi koupili, chtěli koupit, byli ochotní koupit) i od jiného uživatele (třeba za lepší cenu než požaduje ten, kdo ji nabízí v bazaru), doporučujeme vložit poptávku - na kterou vám jiní uživatelé mohou reagovat a nabízet vám knihu za vámi určenou cenu. Nevím, co je na tom nepochopitelné a proč ten výsměch. Je to smutné, tenhle váš postoj. Nikdo po vás přece nechce, abyste si knihu koupili a potom si zadali poptávku na ni.

Ale napíšu Danovi. Aby to líp pochopili i nechápající.

Text příspěvku byl upraven 19.07.20 v 18:35

siena
siena 19.07.2020 v 18:37

elfos, nechápající siena mnohokrát děkuje. A když už budete psát, mohla byste se, prosím, optat, proč poptávkové inzeráty nejsou v Bazaru? Zpoplatněné jsou stejně, avíza na jejich podávání chodí... další položka, která je pro nechápající opravdu nepochopitelná.

Text příspěvku byl upraven 19.07.20 v 18:48

Lenka.Vílka
Lenka.Vílka 19.07.2020 v 18:39

Elfos: zní to jako vod tatata, což neznamená, že tomu tady nikdo nerozumí. Já tomu rozumím třeba moc dobře, ale to neznámá, že to není vtipně napsané a v uchu to nezní jako když kočka skřípe na střeše nebo jako když já začnu zpívat ;)
A směju se tomu jenom já, ostatní se smějí tomu "nezávazná objednávka", když je za peníze. Ale těžko soudit, komu bylo směřováno, když nikdo nebyl osloven ;)

Jsem asi holt Team Stupid, ale je to fajn :)

Text příspěvku byl upraven 19.07.20 v 18:50

elfos
elfos 19.07.2020 v 18:52

Sien, Danovi jsem poslala odkaz na tuto diskusi, tak si to tu přečte. Bazar jde úplně mimo mne, nesleduji ho a nepoužívám ho, proto se v něm nevyznám. Ale zeptám se ho, i když si to neumím představit (že poptávkové inzeráty nejsou v bazaru). Vlezla jsem teď do bazaru, představila si, že chci koupit Malého prince, zadala ho do vyhledávače, a ukázalo mi to jak nabídky prodeje, tak poptávky koupě.
Ale asi jde o "Nově v bazaru knih", tam vidím při náhodném rozkliknutí samé prodeje knih - asi by se měly zobrazovat i nové v bazaru poptávky knih?

siena
siena 19.07.2020 v 18:59

elfos, ano, když si zadáte konkrétní titul. Žádný seznam všech poptávek neexistuje, stejně jako seznam všech nabídek. Smysl to dávalo, když poptávkové inzeráty byly zdarma. Nyní poptávkový inzerát stojí stejně jako nabídkový, čekala bych, že by tu tedy mohl mít i stejné právo na "zviditelnění". Ale jak jsem napsala, je to jen náhled nechápajícího zdejšího uživatele.

Text příspěvku byl upraven 19.07.20 v 19:00

elfos
elfos 19.07.2020 v 18:59

Lenko, zkusíme tu větu upravit, aby byla srozumitelnější. To předchozí jsem psala, i když je to pod tvým komentářem, aniž bych ten tvůj ještě četla - dýl mi to trvalo, proto se to objevilo pod mezitím novým tvým. A žádný Team Stupid nejsi.

Myslím si (tohle je na vás všechny), že když se mi něco nelíbí nebo když vidím, že něco potřebuje upravit, tak že stačí se prostě domluvit, upozornit na to (slušným způsobem), navrhnout zlepšení, docela obyčejně to probrat. Děkuji.

Lenka.Vílka
Lenka.Vílka 19.07.2020 v 18:59

Musím se Sienou, leč mi to srdce trhá, ( :D vtip) souhlasit. Nepotřebuju informaci, že si mohu podat poptávku. Kdyby se v bazaru zobrazila, tak to je jiná věc. Dobrá věc je taky info, že si někdo dal poptávku. Ale to je ta druhá věc. Pokud kniha už v bazaru je, často to lze domluvit hned na místě a neplácat kredit.

Nedávno se mi stala vtipná situace. Jsem na knize a tam je inzerát. Někdo nabízel knihu za 250 kč. Někdo dal poptávku. Kdyby uvedl "cena dohodou", tak bych to pochopila. Ale ten druhý člověk dal cenu o 100 kč větší a dva dny po vložení nabídky! Proč to tam dával? Třebas by to tem borec usmlouvalem na průměr :D

To mi potom přijde jako hodně zajímavá situace :O

Text příspěvku byl upraven 19.07.20 v 19:02

crazyslunicko
crazyslunicko 19.07.2020 v 19:00

Osobně by se mi líbila statistika podle národnosti čtených autorů. Zpětně jsem si některé své přečtené knihy projížděla a zaujala mě velká rozmanitost ;)

Lenka.Vílka
Lenka.Vílka 19.07.2020 v 19:04

Elfos: dík, ta věta se vyloženě nepovedla :( zkuste to dát nějak dohromady, vážně to nevypadá moc dobře :(

siena
siena 19.07.2020 v 19:05

Tak už nejen nechápající, nyní už i neslušná... je dobré vědět, co je považováno za neslušné. Budu se snažit již nesnižovat slušnost na DK. Takže už jen jednu poznámku... o poptávkách tu píši již poněkolikáté, lze dohledat.

Text příspěvku byl upraven 19.07.20 v 19:06

Eicherik
Eicherik 19.07.2020 v 19:08

Nad statistkou národnosti autorů jsem nedávno taky přemýšlel. To je zajímavý nápad. :-)

elfos
elfos 19.07.2020 v 19:13

Sien, nepsala jsem přece, že jste neslušná. Nejste. Jen vám tu všem píšu, že se věci dají řešit jiným způsobem. Ty poptávky prozkoumám a pak dám vědět.

siena
siena 19.07.2020 v 19:19

elfos, nezlobte se, napsala jste, že tu neslušně píšeme. Jak jsem podotkla, o poptávkách se tu diskutuje již léta. Nic se nedělo, neděje, takže jsme si dnes odpoledne dovolily trochu zažertovat. Dle Vás zcela nepřijatelně, beru to na vědomí. A nebudu se již ani divit, že tu některé příspěvky zůstávají celkem nepovšimnuté, protože neslušné je "jen" dovolit si zkritizovat nějaké zdejší nastavení. A to nastavení, které je opravdu nesmyslné, když uvážím, jak je s poptávkami v Bazaru nakládáno.

Text příspěvku byl upraven 19.07.20 v 19:33

elfos
elfos 19.07.2020 v 19:33

Uživatel svůj příspěvek odstranil.

siena
siena 19.07.2020 v 19:41

Uživatel svůj příspěvek odstranil.

smazenaryba
smazenaryba 26.07.2020 v 16:02

Ospravedlňujem sa, ak sa to tu už preberalo, ale bolo vysvetlené, prečo zmizli blogy?

Lenka.Vílka
Lenka.Vílka 26.07.2020 v 16:03

Smazenaryba:

"Stejně jako se nevyhne rušení služeb např. společnost Google, i my jsme k dnešnímu dni ukončili jednu službu. A tou je sekce Blogy.
Oddaloval jsem to rozhodnutí, ale zájem o ně bohužel nebyl dostačující, a to jak ze strany čtenářů, tak i jejich autorů..."

Viz novinky na webu

smazenaryba
smazenaryba 26.07.2020 v 16:11

Nečudo, keď boli vytlačené z hlavnej stránky, že záujem poklesol. Ja som napr. vďaka tunajšiemu blogu objavil skvelý časopis Rozum. Keby zrušenie prišlo o pár mesiacov skôr, dodnes o ňom neviem. Toto systematické "ukončovanie" je v niektorých prípadoch zbytočné a také, nuž, neliterárne.

Koka
Koka 26.07.2020 v 17:58

To poměřování se se službou Google je docela úsměvné ...
Připomíná mi to situaci, o které často čteme: jak potravinářské firmy musí platit "regálovné", aby se jejcih produkty dostaly do zorného pole zákazníků. A když jsou některé výrobky kvůli tomu upozaděné, až nedosažitelné (natolik vysoko, že tam nedosáhnu, nebo úplně u podlahy, kam se nesehnu) , pak "řetězec" snadno (a pravdivě!) může jejich výrobci říct: není o ně zájem, tak je nebudeme odebírat ...

reader.007
reader.007 26.07.2020 v 23:21

Koka: tak tohle přirovnání bylo naprosto přesné.

Když ještě blogy byly na hlavní straně, občas jsem zašla a četla, jakmile zmizely do "hledej šmudlo", už mě prostě ani nenapadlo je pravidelně projíždět, ale tak hlavně že máme racionální vysvětlení proč zlikvidovat celou sekci. Chátra líná, neklikavá jsou ti místní čtenáři! ;-)

tavvva
tavvva 27.07.2020 v 12:58

Možná to tu už šlo, ale není v mých silách teď prohledávat celou historii. Všiml jsem si, že u některých knih je v databázi vícero vydání s různou fotografií titulní strany a u některých knih zase konkrétní vydání chybí. Je asi naivní očekávat, že by došlo v budoucnu k doplnění všech vydání všech knih, a proto by bylo parádní, kdyby se autorům webu podařilo vyřešit tento nešvar, který s sebou táhne řadu drobných problémů. V prvním případě, kdy je v databázi více vydání knihy, jsou také roztříštěny komentáře ke knize, byť jsou na vydání nezávislé a mohly by být ve společném seznamu. V druhém případě si zase člověk často přidává do knihotéky odlišné vydání, než to, které vlastní, protože nemá třeba zrovna čas na to, aby přidal to správné. Pokud by web umožnoval zvlášť zadání komentáře k psanému dílu a k vydání knihy s tím, že by pak pod jedním názvem bylo možné přečíst všechny komentáře k psanému dílu a prokliknout se ze souhrnné stránky díla na podstránku s konkrétním vydáním knihy, bylo by to podle mě užitečnější, než současný systém. Při zadání nové knihy by automaticky mohla vzniknout podstránka s virtuálním/nespecifikovaným vydáním knihy bez fotografie titulní strany, které by čtenáři volili v případě, že by jimi čtené/vlastněné vydání nebylo dosud do databáze přidáno. Pokud má někdo v knihotéce více, než jedno vydání knihy, umožnilo by to přidat uživateli webu všechna jím vlastněná/čtená/přečtená/chtěná/... vydání nezávisle. Tzn. z pohledu databáze by to byl vztah 1:N (autor:titul) a 1:N (titul:vydání).

Text příspěvku byl upraven 27.07.20 v 13:26

Vložit příspěvek