Pár nápadů na vylepšení webu
DISKUZE » Nápady na vylepšení webu
Kdybych se mohla vrátit k diskuzi, která se tu vedla nad odkazem vkládání poptávkových inzerátů. Celkem bych uvítala, kdyby se alespoň uvažovalo, že by se tato funkce dala případně "vypnout". Já vím, že je to marginálie, ale marginálie více než otravná:)
Ještě k blogům, mám pocit, že některé funkce DK zanikají dříve, nežli je převážná část návštěvníků vůbec stačí objevit.
Máme nyní léto, což bývá obvykle čas dovolených. Často, podobně jako mnoho jiných v této době využívám přístup na internet na turistických infocentrech. Obvykle hledám něco konkrétního. Následně se podívám kdy mi to jede, nebo do kolika mají otevřeno. Ještě si ve stručnosti přečtu, spíše prolétnu poštu. Nakonec na několik málo posledních minut juknu na DK, co je nového. Na většině těchto stránek se loguji, tedy zadávám nick nebo emailovou adresu a heslo. V rychlosti krátce podívat, a honem pryč. Uplyne totiž oněch 15 minut, na kterých je přístup na net povolen, aby se dostalo i na ty druhé.
Poslední minuta, a vy se snažíte odhlásit. A hledáte, a hledáte, a marně.
V okamžiku, když prohlížeč zavřete, zůstává vaše přihlášení v paměti.
A když následující uživatel otevře identické stránky, ze kterých jste se nestačili odhlásit, může si s vaším profilem dělat co chce.
Myslím si, že velká většina uživatelů DK přistupuje po většinu roku výhradně jen ze svého vlastního počítače, případně ze svých vlastních počítačů.
V létě je situace pravidelně zcela jiná. Já jsem nakonec ono skryté [odhlásit] našel včas. Napadlo mne, při čtení poslední diskuze v místní rubrice Technické potíže, kolik z uživatelů DK toto nezvládne.
Myslím si, že už s přihlédnutím ke snaze o udržení určité minimální úrovně DK, by stálo za to ono tlačítko především pro méně zkušené uživatele
Z V I D I T E L N I T.
Text příspěvku byl upraven 15.08.20 v 12:01
Ja sa na cudzích počítačoch neprihlasujem, keď si chcem niečo pozrieť. Ale keby som sa chcela, dala by som pozor, aby nebolo zaškrtnuté „neodhlašovat“. V takom prípade stačí stránku proste zavrieť a odhlási sa to samo.
Já to dělám také tak, ale po zavření okna, a obvykle pravidelně dokonce i celého prohlížeče, jej znovu otevírám a zkouším to ověřit. Faktem je, že když těch 15 minut končí, tak na mnohé z toho někdy nezbývá dost času.
Okénko neodhlašovat si vždycky pečlivě hlídám, aby nebylo zaškrtnuté, ale jeden nikdy neví.
Pokud se pamatuji, tak právě s emaily byl problém, že si sice heslo díky bohu nepamatovaly, ale onu mailovou adresu zobrazovaly dokonce i po odhlášení a zavření prohlížeče. Už nevím jak jsem to překonal, ale bojoval jsem s tím jednou snad dvacet minut, a příště, v jiném městě a na jiném počítači jsem nejméně jednou na tyto problémy narazil znovu.
Bylo by možné přidat povídku (a propojit ji s autorem), která vyšla pouze v časopise, bez toho, aby bylo nutné přidávat časopis jako knihu (což podle mne není vhodné)?
Temné dny jsem smazal. Jinak ty některé časopisy sem patří, protože se nakladatel rozhodl jim přidělit ISBN. Ale je to dost problematické téma.
Já chápu nostalgickou i jinou hodnotu, ale některé ty vložené časopisy tu opravdu nemají co dělat. Sám mám rád třeba XB-1, ale nepatří sem. Bohužel ne všichni se shodneme. Problém je třeba u některých časopisů, kde část produkce vyšla s ISBN a část s ISSN. Jak to pak řešit? Já osobně bych zde nechal jen ty kusy s ISBN a zbytek smazal.
Pak je tu třeba Ultimátní komiksový komplet: https://www.databazeknih.cz/serie/ultimatni-komiksovy-komplet-5223, který by asi málokdo považoval za časopis / periodikum. Ale má ISSN. Má tu být, nemá? Správně by neměl.
Text příspěvku byl upraven 16.08.20 v 12:11
1/ -
https://www.databazeknih.cz/nove-prispevky
Pravidelně, například o dovolené nebo při řešení naléhavých problémů, přicházím o
Diskuze - aktuálně - nová témata
Procházet všechny příspěvky za dobu, kdy jsem se na DK nemohl dostat není reálné. Uvítal bych, kdyby stejně tak, jako když přijde příspěvek ke sledovanému tématu, autorovi, či knize, aby bylo možné si upozornění na nová témata někde zapnout.
2/ -
Podobně nedělám příliš rozdíl mezi svým zájmem o komentář, či diskuzi. Uvítal bych aby stačilo označit svůj zájem jednou, a upozornění by chodila na jakoukoliv změnu u položky, například i vložení zajímavosti. Pokud by se proti tomu zvedly protesty, což nepředpokládám, bylo by to možné řešit i individuálním nastavením v osobním profilu.
Nevím zda se to týká vylepšení webu, ale myslím si, že by bylo fajn, kdyby se čtenářská výzva točila co nejvíc kolem českých a slovenských autorů. Jakožto vlastenecká podpora v době covidové :) co vy na to?
Vlastenecká podpora je dobrá, ale ve Čtenářské výzvě bych ji asi neřešil. Je spousta jiných možností, jak vlast podpořit. Třeba nejet na dovolenou do Turecka. :-)
Keď sa ČV točila okolo slovenského autora, kopa ľudí si tam dala Roberta Bryndzu, ktorý je Brit. Aspoň kontinent trafili.
Okrem toho, témy sú dané od začiatku roka, nie je ich možné priebežne meniť. A keby sa nedali zaraďovať do výzvy knihy zahraničných autorov, už vidím tú lavínu protestov. Pre kopu ľudí nie je čitateľská výzva výzvou na rozšírenie obzorov, ale na prečuranie systému a hľadanie cesty najmenšieho odporu.
Mne filter ukazuje Masahikovými očami ako literatúru slovenskú, tak si to môžem tiež zarátať.
Vložit příspěvek