Pár nápadů na vylepšení webu
DISKUZE » Nápady na vylepšení webu

to Marthas: Váš příspěvek je mylný. Kolonka Zajímavosti u autora nikdy nebyla, vždy byla pouze u knih. Zrovna tak není pravda, že by ocenění u autorů bylo zrušeno. Stále tam je, stačí se podívat :-)
Nerozumím ani termínu "jednoté zjednodušení informací o autorech".
to Kapr: Zajímavosti u autorů zvážím, díky za tip.
Text příspěvku byl upraven 14.10.20 v 18:00

To Dan: Opravdu? Možná mne zmátlo to, že se nově, tedy pokud jsem si "správně" všimla, "běžný" uživatel nedostane do ocenění, neboť není na kartě "upravit autora", nyní to musí přidávat vždy moderátor a netvrďte mi, že to tak bylo vždy, prosím. Sama jsem některá ocenění přidávala. Což by mi zas tak nevadilo, přeci jen nejsem zastánce chyb v oceněních a pokud předpokládáme, že moderátoři dělají dobře svou práci, je jen dobře, že to mají pod palcem.
A "jednotné zjednodušení informací o autorech" je přece váš strukturovaný životopis, ne:-( Kterýžto požadavek jste zavedl. Mnohokrát jsem přidávala a ladila životopisy u svých oblíbených autorů, bylo -li více zdrojů, dělala kompiláty, aby obsahovaly co nejvíce info. Nově se většinou obejdeme s pár větami z nějakého informačního serveru, a ne legie.info to není.
Opravdu se omlouvám, že jsem kapra "pomýlila", snad je to tím, že patřím ke starším uživatelům DK a zažila jsem již tolik vašich změn, že už se v nich neorientuji. Navíc jak jsem podotkla správně, to jste mi neopravil, Novinky na webu už jdou zpětně pouze rok a já tu jsem let již 6.-) Takže nemohu zpětně zjišťovat, zda se pletu, pokud si nejsem jistá, zda mne paměť neklame.

Počkat, mě jde ocení přidat jako dřív. Buď přes autora, čili ocenění aurora. Nebo přes knihu, čili ocenění za knihu :/

to Lenka. Vílka: Promiň, mea culpa. Já si nevšimla, že v upravit autora je nově přidaná korunka a vedle ní nápis "Ocenění" pod Citáty. Věřím, že to už nějakou dobu je, ale já si ještě nevšimla a nemusím být sama. Na co všechno jsou tyhle hádanice dobrý. Toť tak, když už tolik neopravuju. Vytvrdl mi mozek.-)))
Text příspěvku byl upraven 14.10.20 v 22:42

Keď môžeme pridať ocenenia autora, dalo by sa aj pridať drobné prehrešky, pobyt v base, gilotína...?

Marthas: v pohodě :)
Mě se líbí, že je nově rozděleno v citátech, zda je to autor nebo kniha. U starších se to bude to asi přůběžně opraví, ale jak to bylo smíchané, to bylo fakt trapný :(
Ale Zajímavosti u autorů je super nápad, nejenom u knih ;)

Bamba: majitel webu právě psal, že popřemýšlí o možnosti Zajímavostí nejenom U knih, ale i autorů, tak chvíli vyčkejte :D
(Mám sice trochu strach, že se to změní v bulvární žumpu, jako nemožnost komentář/diskise u autora, ale teď jsou lidi zvyklý na 3R, tak si zvyknou i na 3H.)

Určitě jsem pro, aby se u autora přidala další kolonka, třeba s názvem zajímavosti.
V těch komentářích u autora se totiž poslední dobou objevují jen samé spamy.

No, nevím, záleží na tom, co si kdo pod pojmem spam představujeme... A dle zkušenosti se Zajímavosti u knih, bych nebyla v tomto směru nijak optimistická. Tedy, jestli je představa taková, že se bude rubrika využívat:-)

Siena: je čtvrtek, do tohoto dne jsem:od začátku týdne dopnila tři zajímavosti, to myslím není špatné skóre ;)
(Proto tentokrát váš negativiamus nesdílím. Zajímavosti se využívají. Ale třeba to jenom přes svůj negativiamus nevidíte...)
Text příspěvku byl upraven 15.10.20 v 13:40

Jsem nevěděla, že se tu rubriky dělají pro konkrétní uživatele:-) Ale už se celkem těším na diskuze, až se bude přesouvat z jedné kolonky do druhé...

Z nápovědy DK - cituji
Diskuze jsou primárně určeny k výměně názorů uživatelů kolem knih, autorů a literatury, ne k distribuci informací z jiných zdrojů. Pokud příspěvek obsahuje odkaz (URL adresu) na jinou webovou stránku, vystavuje se jeho autor riziku, že příspěvek může být posouzen jako spam.

Mne by sa hodilo, keby bolo možné nahlásiť citát na vymazanie. Ja si to predstavujem tak, že by či už výroky autora alebo úryvky z kníh mali mať nejakú myšlienkovú hodnotu. Ale kopa citátov je len kúsok vytrhnutý z kontextu, ktorý sa dakomu zapáčil, bez toho, aby to samo osebe dávalo nejaký zmysel. Povedzte mi napríklad, či prvý citát z tejto zbierky má hlbší zmysel, poskytuje estetický pôžitok, alebo či to je zľudovená hláška, ktorá je všeobecne známa, len mojej pozornosti unikla. Iné vysvetlenie, prečo to niekto považoval za vhodné „zvečniť“, mi nenapadá.
https://www.databazeknih.cz/citaty/stephen-king-181

Naias: protože to znamená něco pro vkladatele? Stejně jako pro vkladatele znamená jeho vlastní komentář? (Ten otazník není překlep.)
Já dávám citáty z knihy jenom do komentáře knihy. Protože znamenají něco pro mě. Ale třeba to mají jiní jinak, no, to je taky pravda :)

Tak to by ma fakt zaujímalo, čo znamená pre vkladateľa citát "Vražda je modrá".

Pro toho, kdo četl Nespavost asi hodně. Tedy škoda, že spojovat knihy s citátem lze až teď. Předpokládám, že to tam někdo nedopsal, jenom dal citát... :/

Mne sa pri Ekhö ohromne páčilo: "Čaaaaaaj!", ale ani vo sne by mi nenapadlo hodiť to k Arlestonovi do citátov. Ani s uvedením knihy.

Jaj, tak mne čeká zítra celkem dost práce. Samozřejmě smažu všechno to, co nepojednává, o tom, že autor je hustý, že je dechberoucí... :-) Co někomu potom, že si historik může např. cosi myslet o současném dění, že ho glosuje...

Já bych jen moc rád ujasnil jednu věc - Zajímavosti a citáty jsou určeny pro všechny uživatele (byť je nemusí každý chápat, pokud třeba danou knihu nečetl). Zároveň jsou vizitkou webu, takže je moderátoři mohou upravovat či mazat, pokud nesplňují určité podmínky.
Text příspěvku byl upraven 15.10.20 v 17:22

Jen dodám, protože dnes jsem dva mazala: Do citátů patří citáty v českém nebo slovenském jazyce. Cizojazyčné budou smazány. Současně prosím, pokud někde narazíte na cizojazyčný citát, nahlašte jej, ať jej můžeme smazat. Děkuji.

A ještě se zeptám, když je např. na veřejnoprávním rozhlase, televizi, možno si poslechnout, či zhlédnout nějaký literární kus, smí se vkládat, či je to nepřípustná reklama na zmiňovaná média... A jak je to s recenzemi, které jsou externí? Ty se sem vkládat smí, ale odkaz na rozhovor autora, na jeho článek, ne?
Text příspěvku byl upraven 16.10.20 v 17:57

A ještě ze zeptám na jedno... odkazy jsou zde brány jako spam, jako něco co odporuje zdejším pravidlům, nežádoucí reklama. Mám tomu rozumět tak, že DK tedy podporuje, dnes bohužel velmi oblíbený nešvar, uvádět citace, či se na cosi odkazovat, bez patřičné citace, rozuměj odkazu? Nebo v jaké formě, je to správně dle pravidel?
Text příspěvku byl upraven 16.10.20 v 20:36
Vložit příspěvek