Pár nápadů na vylepšení webu
DISKUZE » Nápady na vylepšení webu
Mám doma velkou knihovnu v Calibre. Mám tam uložené koupené knihy i scany, které jsem si kdysi dělal (když se ebooky ještě nedaly koupit). Bylo by skvělý, kdybych si takovéto ebooky mohl uplodnout (nebo uložit odkaz do obchodu, kde jsem si ji koupil) pod svým jmenem sem. Důležité by bylo, aby k nim neměl přístup nikdo kromě mě.
Spolu s aplikací by to bylo super. Pokud tu jsou odkazy na koupi, dalo by se propojit aby "to prostě fungovalo". :)
Zdravím, napadlo mě, jestli by bylo proveditelné (a podle více názorů užitečné) přidat do profilu uživatele 'knižní mapu', kde by se po rozkliknutí každého (vybarveného) státu na mapě zobrazil seznam knih, které uživatel přečetl z dané země. Díky za zvážení a případné provedení.
EDIT: Ještě kdyby bylo možné někam přidat třeba ikonku pro již neexistující státy (starověké Řecko/Řím/Jugoslávie/Rusko do r. 1922/SSSR...)
EDIT 2: A jelikož by se to rozlišovalo podle národnosti autora, asi by bylo dobré mít i takové státy jako Skotsko, Wales, Anglii (tam by byl ovšem problém s rozlišením národností anglická/britská)...
Text příspěvku byl upraven 23.06.24 v 23:10
knihy01: Výborný nápad. Myslím, že s něčím takovým ještě nikdo nepřišel. Určitě by to bylo super. Bylo by vidět, jak má čtenář načteno z různých zemí. Aspoň já si uvědomuju, že čtu knihy hlavně ze západní kultury. Teoreticky by to mělo jít, protože u autorů je uvedená národnost.
To je skvělý nápad. Taková statistika by mě zajímala. A možná by mě to motivovalo vybírat autory i ze států, ze kterých jsem nic nečetla. Takže všemi deseti pro.
Obnovit žebříčky:
Největší čtenáři (nejvyšší počet Přečtených)
Největší knihovníci (největší Knihotéka)
Nejoblíbenější uživatelé (nejvyšší počet v oblíbených)
Je tady k tomu speciální vlákno Žebříčky ve Volné diskusi. Nevím kam přesně to mám napsat.
Ty žebříčky mě taky trochu mrzí. Bylo hezké to občas porovnat a soupeřit takto s ostatními. :-)
Eldar80: už jsem jim to psala krátce po tom, co začali web předělávat a spousta užitečných věcí zmizela: bohužel - odezva žádná.....(nejen na toto téma);
zato se dneska objevily u profilů nějaké nesmyslné "odznaky"....
babicka_amalka: Aha. Děkuji za informaci. Tak to je smutné. Mě třeba chybí, že není možné zjistit, kdo má autora v oblíbených. U autora počet oblíbených nefunguje jako odkaz, jak tomu bylo dřív.
Odznaky se mi nelíbí. Čtení je záležitost sebekultivace. Pokud se už nějaké odznaky udělují, tak by měly motivovat. Třeba odznaky za čtení nějakého žánru. Aby čtenář vystoupil ze své komfortní zóny.
Tímto způsobem se bohužel čtení degraduje na konzumní záležitost. Určitě by to šlo vymyslet lépe.
To Eldar80: Souhlas, bohužel to už by DK vypadala asi jako totální kopírka, takže nepředpokládám, že se odznaků za žánry dočkáme.
Úplně směšný mi přijde odznak za "přivedení uživatele na Databázi knih" Jistě, ze začátku jsem pár lidem jen tak mezi řečí DK doporučila, ale nikdy jsem jim nevnucovala žádný svůj osobní link, takže v mém případě zasloužená 0 :D
A nevím proč, máme dva odznaky týkající se výzvy, jeden za "účast" a druhý za "splnění ".
Nemluvě o tom, že u některých uživatelů tato funkce zapne modus hon za odznaky a tím pádem budou opět moderátoři více vytížení. To byl přeci taky jeden z důvodů, proč se roušily soutěže ne?
Už vidím, jak díky tomu opět rapidně přibude jednoslovných komentářů tzv. výkřiků.
No, předchozí příspěvek se mi přidal dvakrát, i když jsem tlačítko zmáčkla jen jednou, super, že mazání komentů funguje.
Marthas: bez obav, tvůj diskusní kamarád už zařídíl, že s krátkými komentáři si starost dělat nemusíš ;)
Update z dnešního rána: uf! Tak naštěstí to je stejné jako předtím! :)
Text příspěvku byl upraven 25.07.24 v 08:05
Zdravicko. Neviem, ci sa tu da vyhladavat v diskusii, ale ja som to nenasiel a taktiez neviem ci sa to tu uz niekedy riesilo. Chyba mi tu pri kazdej knihe polozka: Vaha knihy. Malokde sa to uvadza. Ja viem iba o jednej internetovej stranke, kde to napisane maju aj s presnymi rozmermi knihy. Dost to pomoze ludom, ktori kupuju jednu alebo viac knih a pri zratani celkovej vahy zasielky + s tym spojena cena postovneho. Vaha moze byt uvedena v kilach, napr 0,11kg. Co myslite?
Navrhni to u tvůrců stránek. V dolní části každé stránky je odkaz na "Napište nám"
Uvádět zde ještě váhu knihy je podle mně absolutně zbytečné. Nevím, kolik jedinců to bude zajímat a kde se tyto údaje budou hledat. To nikdo nebude doplňovat. Už teď někteří uživatelé u přidávaných knih nevyplňují žánry, originální názvy, obálky a jiné rubriky. Soustřeďme se na správné vyplnění knihy a nepřidávejme si práci vlastně zbytečnostmi. Takové věci neuvádí ani největší knižní katalog v ČR, což je Národní knihovna.
Ved preto to navrhujem, pretoze sa to vacsinou nikde neuvadza. Mna vobec nezaujima, preco to neriesi Knizny katalog. To je ich vec. Ja to navrhujem pre tuto stranku, aby tu bolo o knihe, co najviac informacii a nemusim to hladat inde. To, ze tu niekto neuvadza zakladne informacie o knihe je problem tejto stranky. Staci dat tieto policka ako povinne pri vkladani ci editacii knihy a je to vyriesene.
ThunderBoy, odporúčam, abyste vylepšili ten svoj návrh osobným záväzkom, že z tých cca pol milióna kníh, ktoré sú v tejto databázi vložené, vezmete do ruky, položíte na kuchyňská váhu, odvážite, hmotnosť zaznamenáte a získaný údaj potom doplníte sem, do DK, aspoň v 300 tisíc prípadoch. A pre rovnakú prácu získate 10 ďalších dobrovoľníkov.
Inak je ten návrh iba "bublinkou v šaratici".
Požadovať vkladanie údaja, ktorý nie je v tiráži knihy, je buď nemiestna trúfalosť, alebo nevhodný žart.
(A to vám píše tá, korá sem skoro tisíc kníh vložila a cca v 3 - 4 tisíckach opravila či doplnila údaje, čiže tá, ktorá ozaj nie je lenivá vylepšovať DK :=)))
Ja som nikde nepisal, ze u knih by mala byt tato polozka povinna alebo ze by sa mali na vsetkych knihach tieto udaje doplnovat. Je to len navrh do buducnosti. A prave teraz si idem cca 100 knih odvazit, aby som ich mohol dat do predaja aj s tymito udajmi. Samozrejme chapem, ze je tu pridanych cez 500000 knih. Priebezne by sa udaje doplnovali, keby som mal k dispozicii realnu knihu. Ja s tym problem nemam.
Také mi to přijde zbytečné, raději bych uvítal důležitější informace, které v tiráži knih jsou uvedené u většiny knih (do roku 1989) a to o kolikáté vydání se jedná. Uvádí je i katalog NK a tady se jen občas objeví na konci nebo začátku anotace knihy. Např. Broučci, kterých vyšlo tolik a jen část jich je zde DK a je tu v nich pak trochu chaos, protože tam zase neuváděli rok vydání.
Text příspěvku byl upraven 06.08.24 v 21:38
Hele, asi moc dotaz na tělo: Kde ty údaje budou lidi vyrábět? Nikde se to neuvádí. Narozdíl od rozměrů, které mě osobně přijdou mnohem důležitější. Ale pro každého je důležité něco jiného. Mě stačí po zkušenostech vědět, že na dovolenou si raději vezmu 500 stran od Hostu, než 300 stran od Kalibru, protože lehčí bude Host.
Kdyby se alepsoň jednalo o údaj, který jde zjistit oficiálně. Ale takhle? Máme naše domácí váhy pravidelně kalibrované, abychom si tohle doplňování na vlastní pěst lajzli? Jiní možná jo, já ne...
Text příspěvku byl upraven 06.08.24 v 21:36
Vložit příspěvek