Pár nápadů na vylepšení webu
DISKUZE » Nápady na vylepšení webu
@Koka Jsem si říkal, že musíš býti dost vytočená, když píšeš slovensky. Recenze na DK nemá moc smysl číst. Ale zas od toho jsou i jiné weby a blogy, které jsou primárně zaměřené na recenze. My jsme prostě hlavně databáze. To ostatní je už dle mě "něco navíc".
Lord Snape - pokud dobře vidím, tak svůj výkřik na téma recenze jsem napsala česky, a to poměrně srozumitelnou češtinou, ne? A vytočená na téma recenze na DK to jsem, to tedy ano.
Slovensky jsem psala pouze reakce na příspěvky slovenského uživatele YouthDecay, v naději, že mi tak lépe porozumí. Za čas, který on zde strávil napsáním toho obrovského množství svých výtvorů, bylo možné přečíst tolik skvělé a hodnotné literatury!
Koka, LordeS, mohlo by být hůř:) Na Kosmasu jsou komentáře, rovnou nazvány recenzí...
Koka, pamatuji na to také. Těm hodným a vstřícným duším se ale nelze divit, někdy byly dost zle odbyty...
Paní Moserová, nebojte...ke kafíčku a zmrzlince si za chvíli pustím Tour de France a pokochám se nádhernou francouzskou přírodou:)
Text příspěvku byl upraven 19.07.15 v 13:48
Nebudu se moc vyjadřovat k šoku, který na mne dnes čekal po kliknutí na upozornění, takovou nálož čtení jsem ještě nezažila.:)
Ale zajímalo by mne, které recenze jsou podle některých uživatelů nekvalitní a které ne, ano i já mám seznam "recenzentů", ze kterých mám pocit, že se vlastně asi nikdy nenaučili mluvit česky natož psát, ale nedovedu si představit, když jsem poprvé "vyblila" svou první recenzi, ano nesplňovala mnohá kritéria ale i tak si nedovedu představit, že by se objevilo pár čtenářů, co by mi hned chtěli "pomoci" se zlepšit, myslím, že bych zdrhla anebo bych z toho měla mindrák, ještě teď....
Jsem proto ráda, že jsem se tu v té době, pro své blaho, nevyskytovala, nemohla bych se pak sama naučit alespoň, ten svůj styl psaní recenzí, které jimi možná nejsou...
A nemohla bych se stát alespoň tím slabým průměrem, co vím, teď bych třeba už nekteré rady zkousla anebo taky ne.:)
Mne by sa páčilo, keď niekto zakladá diskusné vlákno, tak aby mal povinnosť, resp. aspoň možnosť napísať rovno hneď aj úvodný komentár. Viem, že som to už spomínala v minulosti, ale vždy keď je nejaká takáto téma založená (len s nadpisom bez úvodného príspevku), tak mi to vždy znovu napadne :)
Text příspěvku byl upraven 19.07.15 v 16:33
Azizi, tú možnosť má, ale škoda, že nemá aj povinnosť. Bez prvého, vstupného príspevku zakladateľa nového vlákna by vlákno vôbec nemalo existovať - to je môj návrh na vylepšenie webu. Najtrápnejšie pôsobí, keď niekto založí vlákno a to, o čo mu ide, vpíše rovno do názvu. Rozvinie sa debata, no za chvíľu či za deň nejaký moderátor diskusné príspevky priradí k inému, už existujúcemu vláknu, a pretože podnet či prvá otázka bola v nadpise, ten sa stratí a vychádzajú z toho potom nezmysly. Je to tu také časté, pritom tí, ktorí majú vzhľad DK v rukách, to nechcú vidieť.
Koka: Tak ja napríklad keď zakladám nejakú tému, tak úvodný komentár si v pokoji napíšem vo worde, potom vložím názov a až potom mi systém umožní vložiť úvodný komentár, takže ho rýchlo skopírujem z wordu a vložím, aby ma nikto nepredbehol. Príde mi to však celé dosť komplikované. A tie zbytočne siahodlhé nadpisy, o ktorých píšeš a ktoré sa tu sem-tam objavia sa mi tiež moc nepozdávajú. Najlepšie by naozaj bolo, keby sa formulár pre vloženie úvodného príspevku zjavil ešte pred odoslaním nadpisu diskusie.
Azizi, máš pravdu pravdúcu, treba len dúfať, že si tvoj návrh prečíta aj majiteľ DK a zrealizuje ho.
Více méně se divím, že vám toto téma vydrželo tak dlouho. Osobně si myslím, že dokud na této DK budou převládat samé Lucinky, Bubinky, Pajinky, Micinky a jiné Pipinky, tak hodnocení knih, recenze a přidané komentáře budou pořád divočina. Proti domu se nedá bojovat a ani někoho vychovávat. Já si sice občas ve svých komentářích také neodpustím určitý sarkasmus, ale je to prostě jen cílené "řezání do masa". Kdo chce tak mně pochopí a kdo nechce, tak mně třeba napíše osobní zprávu (přišla tento týden) ve které je text:"aby ses neposral...."
Nedivme se, jsou to prostě velice inteligentní čtenářky. :-)
Text příspěvku byl upraven 19.07.15 v 18:38
pobijecimuch, osobní zprávu takového charakteru ti jistě nepošlu, ale stejně upozorňuji, že jsem také Zuzanka :=)))) a moje komentáře jsou také samá divočina, např. můj komentář, který - pro mne naprosto nepochopitelně - sklidil největší počet palců, je přímo k dílu z Divokého Západu DDD
Zuzka je náhodou pěkné jméno. Už jsem to v mém předešlém příspěvku také opravil. :-)
Zuzana je moje najobľúbenejšie meno :) Síce sa tak nevolám, ale... Vcelku je možné, že minimálne môj nick nejak z toho vyplynul :) (ospravedlňujem sa za príspevok mimo tému)
Koka: Tak ešte by sa dali návrhy písať aj sem :) www.databazeknih.cz/napady-na-vylepseni
To len ja to akosi nevyužívam, neviem možno mi moje návrhy neprídu tak dôležité, aby som nimi "otravovala" aj touto formou, ehm.
Azizi, ja som vyznavač "vytrvalej kvapky, zanovito padajúcej stále a stále". Možno, keď bude viac ľudí častejšie "otravovať", tak sa zmien dočkáme. Keď som sa pred dvomi rokmi, v máji 2013 zaregistrovala na DK, bola jedna z mojich prvých "reklamácií" tá, ako je možné, že pri vkladaní kníh tento systém pozná iba českú a svetovú literatúru a pritom sa tvári ako databáza českých a slovenských kníh. No a vidíš - začas bola aj slovenská literatúra pridaná do možností voľby.
Koka: Tak možno sa k tomu odhodlám, zvlášť keď bol môj nápad tak pekne podporený, dodalo mi to sebadôveru :)
Heh áno, tú českú a svetovú literatúru si pamätám. Ale tak zas ako som už niekde písala, pri vtedajšom zaradení sk literatúry som sa cítila tak svetovo :D Ale nie naozaj, toto bolo naozaj skvelé a veľmi logické vylepšenie...
spíš bych uvítal - ale to je hodně osobní - malou doušku ve smyslu " co mi ta kniha dala "
dva.v.1 - tak podle mne by právě o tom měly komentáře být, na rozdíl od výkřiků "nejlepší kniha na světě", případně vyžvanění celého děje. Ačkoliv to už se občas děje i v anotacích...
Malý princ je moje oblíbená kniha. U té já s oblibou říkám že pokaždé když ji čtu tak čtu jinou knihu. pokaždé tam objevím něco,co jsem neviděl....
Text příspěvku byl upraven 20.07.15 v 12:27
binýsek: to rozhodně vypovídací hodnotu má. I když já jsem paličák, když mám na nějakou knihu spadeno, neodradí mne ani mizerné hodnocení. Leda že odložím její nákup a nejdřív si ji přečtu třeba z knihovny...
Jen nápad:
Nebylo by možné vyčlenit na úvodní stránce nějaké místečko na týdenní aktuality z literární oblasti? Např. navrhuji zrušit nebo zmenšit nic neříkající rubriku oblíbené knihy.
Dnes např. zemřel Ladislav Horáček, majitel nakladatelství Paseka (první soukromé nakladatelství po roce 1989), Pajonek by tu nahodil do aktualit právě vydané audioknihy (na ty se zde zapomíná a začínají být součástí literatury). Potom by tam mohla být různá výročí autorů, odkaz na zfilmování knih, atd, atd. Prostě takové literární zprávy.
Text příspěvku byl upraven 21.07.15 v 19:14
Dnes už někdo zareagoval na včerejší úmrtí amerického spisovatele Edgara Lawrence Doctorowa a údaj o úmrtí hned vložil.
Chtěla jsem se zeptat, zda-li by nebylo možné vřadit podžánr poezie také k žánrům literatura světová, slovenská, česká...
Možné by to asi bylo, ale nejsem si jistá, jestli by to bylo dobré - spíš mi přijde, že ne. Poesie je jedinečná a nezaškatulkovatelná, proto tu má svou vlastní kategorii. A asi by pak taky nastal problém při zařazování sbírek básní, v nichž jsou spolu básně českých i slovenských, příp. světových autorů....
Ale slovenská, česká, aj. poesie se dá vyhledat pomocí štítků.
Vložit příspěvek