Pár nápadů na vylepšení webu
DISKUZE » Nápady na vylepšení webu
Elfos, to máte nejspíš pravdu. I když čistě teoreticky by mohl podobný případ vzniknout i u antologie např. povídek:)
Mně šlo spíše o to, že se mi zdá trochu nesmyslné mít žánr Poezie a podžánr Poezie...
Text příspěvku byl upraven 26.07.15 v 10:10
Jedině přiřadit k poesii podžánry. Jako "milostná" "přírodní" a tak. Jak nás to učili ve škole. :-)
Doporučuji při přidávání knih v programu udělat následující úpravu.
Při přidání knihy, která má vyjít v budoucnu (do jednoho roku) dát podmínku - vyplnění termínu (datum). Je tu několik knih, které mají u sebe napsáno: Kniha ještě nevyšla. · Už vyšla?
U těchto knih mám podezření, zda vůbec u nás budou vydány a zda to není jen nedočkavost nějaké čtenářky, která usiluje, aby tu ta "její" kniha byla.
Viz dnešní Nespoutaní:
http://www.databazeknih.cz/knihy/nespoutani-260433
Předpokládám, že by nucenému vložením termínu vydání odpadlo vložení spousty různých knižních fejků, kterých se tu objevuje nespočet.
Text příspěvku byl upraven 09.08.15 v 09:49
Mohu se zeptat, proč když kliknu u nových komentářů na "celý text", tak mě to hodí úplně nahoru v komentářích, namísto na text toho nového, který jsem si chtěl přečíst?
Text příspěvku byl upraven 09.08.15 v 11:27
Petrstik - co ti mám na to odpovědět, ano máš pravdu. Potom je nejlepší jak o tom mluvíme v jiném vlákně diskuze - připravované knihy sem nedávat.
V souvislosti s diskuzí v jiném vláknu o ne/sledování komentářů ke knihám a autorům jsem si uvědomil, že na DK chybí jedna funkce. Tak, jak se dá u jednotlivých knih zaškrtnout sledování příspěvků (komentářů, diskuzí) měla by být stejná možnost i u autorů. Nebaví mě sledovat všechny příspěvky, stejně je většina typu Úžasná!!!!!!!!!!!, Přečteno jedním dechem a podobně, tak si zaškrtávám sledování komentářů jen u knih, které mě zaujmou a u kterých předpokládám nějakou úroveň a přínos. A stejně tak bych chtěl mít možnost sledovat jen některé autory, které bych si sám vybral a nemusel se prokousávat všemi novými příspěvky.
Nevím, nakolik je to problém z hlediska programování, ale asi by nás bylo víc, kteří bychom tuto možnost uvítali. Nebo se pletu?
Tenax, nepletete:) Také bych ocenila a přimlouvala bych se za něj. Samozřejmě můžeme si vypomoci díky Oblíbený spisovatel, ale toto řešení by bylo elegantnější:)
tenaxi, nepleteš se, je vás víc, co by(chom) chtěli takovou funkci
a také se přidávám k již dávnějšímu nevyslyšenému návrhu / prosbě, aby zde byla funkce, která by mě upozornila, když sem něco (komentář, diskusní příspěvek, blog, recenzi) napíše někdo z mých oblíbených uživatelů. Šlo by to?
Siena: ano, ale...Oblíbený spisovatel je jen polovičaté řešení. Naopak to může být velice neoblíbený spisovatel, u kterého mě ale zajímají názory ostatních na něj.
Však jsem napsala výpomoc.
Koka, také to zatím řeším procházením seznamu Oblíbení uživatelé...takže se připojuji též.
Koka: to už by byl luxus, který si snad ani nezasloužíme:-), ale taky by se mi to moc líbilo.
Takže zatím jsme tři, až bude 100 000, vypíšeme referendum nebo pošleme petici Danovi :-)
Luxus by byl, kdyby se dalo zadat, tzv. neznázornění určitých žánrů.
Např. mně nezajímají romány pro ženy - tak bych je v nastavení schoval a při prohlížení DK, bych se nerozčiloval kolik je tady zase Harlekýnek. :-)
Jinak ten můj příklad opravdu jinde existuje.
Zkusit se zaměřit na osobní údaje uživatelů.. Například oblast, ve které se vyskytují. Někteří nechtějí zadávat kraj, ve kterém žijí a logicky nezbývá, než zvolit kraj, ve kterém nežijí. Postrádám možnost "neuvést", nebo možnost "zahraničí", vzhledem k tomu, že ne všichni uživatelé žijí v České republice, nebo na Slovensku.
Toto je databáze autorů a jejich knih co byly vydány v ČR/SR. Aby se měnila na nějaký sběr informací o uživatelů je zbytečné. Kdo se chce pochlubit, že žije např. v Mongolsku, ať to napíše do profilu.
Kvalitu je potřeba vložit do informací databáze, a ne o tom jakou mám míru přes prsa. :-)
Jenže databázi tvoří uživatelská základna.. Nemluvíme tady o předělávání databáze na sociální síť, což se stejně průběžně stává. Mluvíme o přívětivějším prostředí pro základní kámen celého webu. Jaký smysl má možnost přemazat datum narození a nikoliv kraj, ve kterém žiji..? Co když jsem ortodoxní křesťan, který nemůže lhát, tedy uvádět chybné informace a zároveň nestojím o zveřejňování soukromých údajů. Prosazuji možnost "neuvést".. Dost možná se někdo chce pochlubit místem, kde právě žije. Já osobně nechci a zároveň nechci uvádět nepravdivé údaje, neboť jednoduše neexistuje možnost, která by odpovídala pravdě. Trocha nadsázky..
Text příspěvku byl upraven 30.08.15 v 13:11
Demian: Na to existuje mimořádně jednoduché řešení - nevytvářet si tu profil a chodit jen na čumendu
Moment, jakže se jmenuje tato rubrika..?
Text příspěvku byl upraven 30.08.15 v 13:58
tak na to bych nesázela. Je zde spousta uživatelů jejichž nepřítomnost zde, nemluvě o jejich zasahování do databáze samotné by bylo mocným posunutím směrem k lepšímu ;-)
Takové uživatele má každý web. Zasahování ve formě nepochopení jejího chodu..? Přidávání zahraničních děl (nevydaných v České republice), neznámých autorů..? Popřípadě navrhování přebytečných nápadů, které vlastně nepatří do oběhu, i když to není nikde zmíněno..? Lidé se snaží, problém je samotná databáze, nemluvě o jejím zaměření. Stále se zvětšuje, ubývá známějších děl a výhodu mají pouze ti, kteří sledují Českou a Slovenskou literární scénu. Co jsem pozoroval, člověk chce přijít s autentickými materiály a je odbyt tím, že materiály, řekněme biografické, určitý autor má, přestože neoriginální a okopírované z nějakého webu. Takového člověka přejde chuť pomáhat, což mnohdy bývá na škodu, vzhledem k tomu, že má mnohé co nabídnout. Jasně, mnohdy to bývá jeho chyba, vzhledem k tomu, že si důkladně nepřečte určitá pravidla.. Existuje však několik paradoxů, které jsem kdysi někomu zmiňoval. Člověk se vlastně bojí něco udělat, protože tuší, že se dočká pouze negativní reakce. To je důvod, proč perspektivní uživatelé mlčí a neperspektivní dělají vylomeniny, protože nechápou a mnohdy nepochopí.
Text příspěvku byl upraven 30.08.15 v 14:34
DominaCZ, odpusťte jistě hloupý dotaz, od někoho s malou představivostí...jak označím plusem/minusem, že hodnotím knihu napůl?
To máte možnost vložit komentář. Jakou formu bude mít, je čistě na Vás...Jaj, na Omlazení ráda zajdu, díky za tip:)
Text příspěvku byl upraven 31.08.15 v 19:33
Pokud já vím, tak na Heuréce jsou u knih taky hvězdičky. A teď jsem našla hvězdičky i na Omlazení.
Vložit příspěvek