Pár nápadů na vylepšení webu
DISKUZE » Nápady na vylepšení webu
Pokud vím, tak tady žádná totalita nepanuje, to bych totiž tady nemohl být, ani se nijak jedovatě projevit, což občas i dělám.
Pokud si navíc dobře vzpomínám, tak návrh šel ohledně "pískoviště" a ne autokorektuře nás ostatních, pokud nebudu počítat sem tam něco v komentu. Nicméně mi ty výlevy považující se za recenze a články znechutily obě samotné, kam už celkem dlouho nechodím.
Ostatně to, jak se projevujete na netu, kam má přístup veřejnost, je jen vaše zodpovědnost a vizitka. Buď budete za hulváta anebo neandrtálce v tom horším případě. Či za rádobyanarchistu se silným sklonem k nacionalismu jako tady pan "slovanský germán" Eicherik.
Text příspěvku byl upraven 16.10.15 v 07:43
Abych se vrátila k Vašemu příspěvku Marthas...souhlasím s Koka, nějaký předstupeň je zbytečný. Projděte si příspěvky/komentáře ve stávajicích recenzích, mnoho jich není, viďte. Myslíte, že v nějakém předstupni jich bude víc? Takže s odvahou se pusťte do psaní, zkoušejte a uvidíte...
Text příspěvku byl upraven 16.10.15 v 11:16
Trochu jsem začala listovat v jednotlivých kapitolách diskusních témat a nějak se nemůžu zorientovat. K jednotlivým tématům (dotazům) chybí možnost navázat na předchozí komentáře a ponechat tak jedno vlákno pro lepší orientaci.Nepotřebuji listovat všemi stránkami, pokud mě zaujalo jen několik příspěvků.Vím, že asi není snadné to tady spravovat, témat a oddílů je hodně, ale tohle je asi největší nedostatek, který jsem zatím zaregistrovala. Mělo by se s tím něco udělat.A jak tak koukám, řazení nových příspěvků taky není moc logické...neměly by být nejnovější komentáře nahoře na stránce?
Text příspěvku byl upraven 16.10.15 v 14:10
Sasena, mně se řazení v diskuzích nelogické ani nezdá. Když si ji dáte do sledování, tak se Vám vždy zobrazí poslední příspěvek, resp. poslední stránka. Dá se to samozřejmě řešit i tak, ale "logické" mi přijdou oba způsoby:)
Máte pravdu, že se občas jednotlivá vlákna "odkloní", že by bylo šikovné, kdyby se mohlo reagovat přímo k určitému příspěvku. Možná budu za staromilce, ale nepovažuji DK za čistě diskuzní, či chatovací fórum a probrat se nějakými příspěvky navíc mi nevadí. Naopak:)
Text příspěvku byl upraven 16.10.15 v 14:51
Abych se vrátil k Makovsovu návrhu –
Makoves 06.10.2015 v 17:52:52
Když se dívám do děl autorů, tak zjišťuji, že u mnoha z nich jsou "namíchané" jejich samostatné díla(knihy) s různými sborníky a almanachy do kterých přispěli třeba jen jednou básní či povídkou. Myslím, že by nebylo od věci to nějakým způsobem oddělit. Zkrátka, že by pod položkou dílo byly ještě další dvě podpoložky s názvem třeba "vlastní dílo" a "Almanachy."
– mně se moc líbí. Mít u autora Knihy, Povídky a Almanachy by bylo skvělé u básníků. Místo Almanachy bych dal Antologie, ale to už je detail. Hodím to do moderátorské diskuse.
HTO: Ono by stačilo u těch antologií a almanachů neuvádět jmenovitě telefonní seznamy všech autorů, jen je označit jako antologie a jednotlivé povídky s jejich autory vypsat do příslušné rubriky Povídky, která již tady existuje. Pak by se zobrazovaly Knihy tak, jak je to dosud, a při kliknutí na Povídky by se zobrazily všechny povídky, včetně knih, ve kterých jsou obsaženy.
Vím, že zejména někteří bazaristi se tím budou cítit diskriminováni, protože by měli práci navíc, která se jim nerentuje, ale to je holt riziko podnikání...
Zcela souhlasím u antologií povídek, ale co antologie básní? Vkládat jednotlivé básně jako povídky? Ta podkategorie (nic ve zlém!) bazaristů mi připomněla, že tady chybí seznamka. Pak by tu byla i kpodkategorie seznamkářů, ale jak by se to projevilo v kvalitě vloženého obsahu neumím nyní vyzpytovat – snad úpravou údajů u knih, které čte jejich budoucí nevěsta.
S básněmi je to opravdu problém, a nic mě nenapadá :-(
A k seznamce - Už se tady řešily volby, vyměňovaly kuchařské recepty, máme tady diskotéku, tak proč ne seznamka? Hlavně ne cenzuru :-))
To siena: Nevím, zda jsem vás správně pochopila... Máte pravdu u recenzí není mnoho komentářů, většina lidí jako třeba já recenzi pouze přečte a pokud se jim natolik líbí, tak zvýší její popularitu, pokud vůbec... Ale to s tím zkoušením, narážíte, tak na moje recenzní nedostatky, pokud byste se podívala, zjistila byste, že jsem patřila spíše k průměrným recenzistkám a že jsem to už zabalila... Recenzovat jsem se právě, že učila tady na databázi, můj první počin si ještě můžete přečíst, jednalo se o hybrid mezi recenzí a článkem a byl hodnocen na moje budoucí poměry slušně... Jako většina recenzentek tady jsem přesně nevěděla, co v takové recenzi má být, nakonec jsem to myslím zjistila, ale bohužel... Zdálo se mi, že psaní recenzí se už stává stereotipní a tak jsem toho zanechala ( navíc jsem se už nezlepšovala)... Ale domnívala jsem se, že mnozí uživatelé se zaobírají úrovní recenzí na databázi a že to může psát každý (stejně jako já naprosto bez znalostí, a někdy se ani nenamáhá si dohledat, co tam vlastněmá být) a podle toho to vypadá, tak jsem vznesla návrch, který jsem večer ještě promýšlela...
Věřte mi sieno, že úplně bez znalostí psaní recenzí bych si nikdy netroufla toto téma nakousnout a už vůbec né něco kritizovat navrhovat...
A bez vlastní zkušenosti tuplem...
Text příspěvku byl upraven 16.10.15 v 17:07
Marthas, já to nemyslela vůbec ve zlém. Naopak...že se nemáte bát, ptát, ale zkoušet psát:)
To siena: Já to taky nepochopila tak, že to myslíte zle, ale jen jsem to chtěla uvést na pravou míru, to co podle mne bylo třeba...
To HTO: Jo, jasně samotným čtením se člověk naučí velký nic, i když se určitě najdou i takoví velikáni, co jim stačí si něco dobrého přečíst, a též vyhodí něco obdobně kvalitního, ale těm se říká géniové a to já nejsem...:-)
Marthas: náhodou, já se samotným čtením naučil zpívat anglickou hymnu eskymácky.
HTO, Tenax: Ale vždyť to jsme tady už řešili několikrát. U antologií se uvádí ten, kdo ji vytvořil a případně autor *antologie.... Ty seznamy já nahlašuju.
Lord Snape: ano, o tom není sporu. Já je nenahlašuju, ale převádím na Povídky (čímž nechci říci, že jsem lepší, jen to, že to můžu dělat, jsa moderátorem). Myslím, že Kolumbovo vejce (nebo gordický uzel? Něco každopádně) je v tom, jak to dělat s básníky. Vezměte si antologii Sto moderních básníků: http://www.databazeknih.cz/knihy/sto-modernich-basniku-48301 Je tam antologie a editor, jak to má být, ale kdyby tam nebyla rozklikávací obálka, nedozvěděl byste se, kdo je v ní zastoupen. A to jsou tam autoři, kterým česky nevyšel samostatný výbor. Proto jsem navrhoval dát sem k možnosti Povídky ještě možnost Antologie. Možná jsem měl napsat Básně. Knihy — Povídky — Básně u každého autora. Jenže Antologie by byla lepší v tom, že Básně je příliš specifické: co pak s esejemi, například?
Chválím novinku na webu:
"Přidána možnost sledovat komentáře u novinek, recenzí a blogů. V "Upozornění" je naleznete v nové kategorii "Články"
Uvítal bych, aby se při kliknutí na sekci upozornění opět zobrazovala ta sekce, kterou jsem měl rozklinutou předtím, jako třeba "diskuze", kam chodím pořád...
Text příspěvku byl upraven 29.10.15 v 13:23
Mně by někdy chybělo ke štěstí, kdyby v seznamu Dnes přidaných knih (i autorů) bylo vidět, že vložená kniha čeká na schválení moderátorů, protože v ní někdo ještě udělal změnu nebo opravu.
Rád vkládám chybějící obálky a poslední dobou se mně stává, že stáhnu obálku, kterou oříznu a změním velikost a nakonec zjistím, že se nedá přidat. Přiznám se, že následující den už většinou zapomenu kde jsem co přidal a kde jsem nemohl. Je to škoda, protože zejména u těch starších knih jsou vzácné všechny dostupné informace a zejména obálky.
Text příspěvku byl upraven 30.10.15 v 18:30
to pobijecmuch: Hotovo. Pokud se na konci řádku objeví obrázek tužky, záznam se ještě upravuje :-)
Vložit příspěvek