Pár nápadů na vylepšení webu
DISKUZE » Nápady na vylepšení webu
Já jako pubertální mladík bych smajlíky uvítal :-)
Tedy pouze na fóru, nikoli v komentářích.
A také by se mi na fóru líbily citace.
Ja keď som začala používať internet asi v 17-tich, tak som ani nechápala, čo tie divné značky znamenajú :D A teraz ich už používam aj sama, aspoň teda v elektronickej komunikácii (v komentároch ku knihám nie), pretože pri písaní odpadá celkový dojem, intonácia hlasu... Tie smajlíky mi niekedy pomáhajú doplniť to čo som chcela vyjadriť. Všimla som si, že niekto to síce dokáže aj bez smajlíkov, ale mne o akosi nie vždy ide, preto ich používam. Ale tie animované sú väčšinou naozaj hnusné.
Text příspěvku byl upraven 08.11.15 v 21:07
No jo, tyzik! Ale on nás možná neopustil (byl tu naposledy 13.9.2015...)
A co se týče té syfilis - ta je přece už léčitelná - a nedávno jsem na ni narazila v knize Olivera Sackse Muž, který si pletl manželku s kloboukem - autor tam vypráví o jedné pacientce, velmi staré paní, která "trpěla" počátečními příznaky syfilis (inkubační doba u ní trvala přes 60 let) - při kterých si připadala jako kdyby měla lehkou alkoholovou špičku a navíc byla zamilovaná - a s doktorem se domluvili, že léčbu provedou jen udržovací, nikoli směřující k úplnému vyléčení... takže takovouto a takto léčenou formu syfilis bych si taky dala líbit! :-)
Text příspěvku byl upraven 08.11.15 v 21:16
Můj názor na smailíky je, že kdyby tu byly, tak bych nepřemýšlela o obsahu sdělení ale o tom, který nejvhodnější smailík použít.:-( Pár jich totiž na klávesnici umím a s těmi si bohatě vystačím.-)))
To LordS: Já vždycky přemýšlím, co které to "pubertální" zvolání znamená, koukám, že vy se v tom podezřele dobře vyznáte, jak se to stalo.-)
Nemluvím o o tom, že kdyby se to tu opravdu zavedlo, potřebovala bych nutně školení, co mám, kdy použít.-))
PS: Už si nepamatuju, kdo to tu naťuknul, ale můj problém bylo vždy nadužívání vykřičníků a jak si tak po sobě čtu zprávu, tak se smailíky je to tentýž případ.((((
To HTO: Opravdu smajlíky ne, ale kdybych se i měla vybrat mezi syfilis, tak si vyberu :-))))))
Text příspěvku byl upraven 09.11.15 v 14:29
Omlouvám se že vám vpadám do vysoce seriózní debaty o škodlivosti smajlíků na zdraví databáze ;-), ale mám otázečku: opravdu je nutné splácat různé knihy ze studia W. Disneyho do sérií jen proto že v nich vystupuje stejná postava?
Příklad:
http://www.databazeknih.cz/serie/snehurka-1773
Jo a k těm smajlíkům: rozhodně NE. Kdo má kvůli pár poskakujícím pišišvorům pořád čekat až se mu načte stránka
Ne - smajlíky ty nechme dětem v základní škole. DK je přece solidní web na úrovni.
@Marthas To je jednoduché, stačí se trošku prodírat internetovými blogy. :-)
@ELBA Haha, myslle jsem úplně na to samé. Zvláště v diskuzích bych určitě využil.
Mi asi něco uniklo. Vím, že jsme se tehdy bavili o fake profilech, ale nikdo tu myslím neříkal, že bude po nás chtít rodná čísla a podobné chuje.
To LordS: V tom případě by mne zajímala přesná definice fake profilu... Odmítám tam uvádět své rodné jméno, to po mně nikdo nemůže chtít, obzvlášť když vše ostatní je dle pravdy...
To prospero: Já tam mám svůj pseudonym a jako fotku, tam mám kočičku, která je podobná té mé, jelikož nemám konpatibilní fotoaparát se softem kompu... Jsem tedy fake - falešná, hahaha... Nemluvě o tom, že každý tupec ví, že uvádět své vlastní jméno volně na netu je nebezpečné, i když ho tam nemám, bylo mi zcizeno kýmsi, a byl pod ním založen opravdový fake profil na nějaké sociální síti, jelikož to byla naprosto jiná osoba s tzv.existujícím jménem, které ale v tom je podle mne ten háček nebylo její.... Ale moje... To je podle mne mnohem horší, než si nějaké jméno vymyslet, když se ti to tvoje nelíbí... Nemluvě o tom, kdyby toto prošlo, jsem si jistá, že by to databázi položilo, málokdy se tu setkávám s ikonkou, která je fotem uživatele a vlastníka profilu, nemluvě o tom, že málokdo tu má uvedeno jméno, natož to pravé...
Podle mne hotová hloupost...
Každá strana bezpečnosti má dvě mince, uznávám, že psát si s někým, kdo nemá vypleněny pravé údaje může být harakiri, zároveň ale ty pravé údaje zveřejnit, je jistá sebevražda...
Takže jsem proti, na každém uživateli je jistá míra rizika a jeho právo si ji zvážit sám...
To prospero: Problém? Jen bych se jednou nerada vzbudila a zjistila, že byl můj profil smazán z důvodu, že byl falešný... V ničem jiném...
Jinak jsem samozřejmě proti tomu, aby se tu člověk vydával za svou vlastní spolužačku a třeba ji i nechvalně proslavil, jak to ale chce Blackie zařídit, to by mne zajímalo?
To prospero: To že špatně chápu mně bohužel nepřekvapuje.( Jinak souhlasím s tím, že si dost dobře nedokážu představit realizaci tohoto nápadu, kdo, od kdy a jak to bude realizovat? Myslela jsem, že to dostatečně vyplynulo, již z mého předchozího příspěvku, protože lustrovat 100 000 uživatelů, to by byla facha...
Zajímalo by mne, proč by se to mělo dělat, když tu můžou stále vyset tzv. mrtvé duše a nejsou mazány, tedy profily uživatelů, kteří se třeba registrovali kvůli jednomu obchodu a už se neukázali atd.. Nemyslím, tím uživatele, kteří tu mají už více knih a prostě si jen dávají pauzu... Prostě myslím, zaplevelování DK a právě její přehlednosti výpovědi počtu aktivních uživatelů... Protože kdo vlastně ví, kolik aktivních uživatelů fyzicky DK má?
Prospero, Marthas, možná by nebylo od věci, kdybyste si přečetli v kontextu příspěvek Blackie...cca str. 41-43 tohoto vlákna. Nikdo tu samozřejmě nevolal po zveřejňování čísel povolávacích rozkazů ani nikdo neprosazoval mazaní účtů...Ani s nadsázkou ani bez ní...
To prospero: Takoví lidé se najdou na každé sociální síti ale ani těm nelze úplně znepřístupnit web, právě že oni si vždy cestu najdou.( Narozdíl třeba od takových IT ignorantů...
To Siena: Já tyto příspěvky každodenně sleduju, ani přízpěvek Blackie mi neušel, ale jelikož se k tomu nikdo z vedení webu nevyjádřil, ignorovala jsem ho, takových povzdechů, co by mělo nebo nemělo být, jsem už sama zplodila spoustu a měli přibliženě stejnou odezvu....
To prospero: Takže to podle vás jde mít úplně bezpečný web, podle mne to je "pohádka", protože úplně bezpečné není nic....
To prospero: Jo, ahá... To je možné, taky jsem už na pár webech byla a nemyslím si, že by to všude bylo tak volné jako tady, ale nehodlám jmenovat... Nechci nikomu "ublížit".
Rozebírat samozřejmě můžete co chcete. Ovšem mluvíte o něčem co se tu zavádět nehodlá, tudíž problém gradujete zcela zbytečně. Názor Blackie přišel v době, kdy se tu začaly měnit domény během pár hodin, jeden den tu uživatel vystupoval jako muž, druhý den jako žena, jedna "zpestřující" uživatelka se odmlčela, aby nastoupilo její alter ego...tak si prostě chudák dovolila vznést poznámku.
Už jsem to jednou psala, budu se opakovat. Databázi knih od počátku považuji za stránky o knihách a všem, co s nimi souvisí. Neberu ji jako chatovací forum, ani něco co mi má primárně zvedat náladu. Očekávám, že se z komentářů, článků dozvím o knize samotné a nejsem moc zvědavá na předvádění se jednotlivých uživatelů. Ale chápu, že s "otevřením" stránek a s jejich přibývajicími počty tento trend roste a je vlastně svým způsobem žádoucí. Přesto si myslím, že mám, já a ostatní podobní, právo občas vznést námitku, aniž by to druhý musel komentovat slovy, že je to k zblití...
Text příspěvku byl upraven 11.11.15 v 07:35
To siena: To jsem taky já neřekla... Popravdě já taky beru tento web jako spíše knižní, ale beru jako plus, že se tu dá i komunikovat, ať formou osobních zpráv nebo chatu a jak jsem řekla, jelikož jsem neviděla žádnou reakci ze strany administátora, tak jsem předtím nereagovala, teď jsem ale měla pocit, že mi něco ušlo, pár dnů jsem tu nebyla a tak jsem zareagovala... No prostě jsem si myslela, že někde mi něco uteklo...
Já považuju diskusi za ukončenou, pokud se dozvím, že se tu nic takového nezavádí.-)
Marthas, neušlo. Víte, budu s tím otravná, už mi i bylo řečeno, že nemám nikomu radit co má číst nebo nemá. Přesto si myslím, že přečíst si poslední, maximálně předposlední příspěvek a jít diskutovat, se nemá...pak to takhle končí:)
Text příspěvku byl upraven 10.11.15 v 18:17
To siena: Ale já přece nemůžu každý den číst těch 54 stran diskuze, z toho bych se zcvokla, takže mám nastavený upozornění a pravidelně je čtu, myslela jsem holt, že něco prosáklo... Vůbec mě nenapadlo, že to je reakce na diskuzi v tomto vlákně, která je asi 20 stránek před...
Přátelé, mám označené sledovat tuto diskuzi, ale asi to musím zrušit, protože se v ní přestávám orientovat. A zejména příspěvky, které mají délku novinového sloupku už nestíhám, resp. mně ani nebaví.
Pojďme něco dělat, třeba opravovat ty neustálé chyby u knih.
Text příspěvku byl upraven 10.11.15 v 19:05
Vložit příspěvek