Pár nápadů na vylepšení webu
DISKUZE » Nápady na vylepšení webu
pobijec - kradeš mi to z klávesnice! Přišla jsem domů, našla jsem si zde 39 (!) oznámení. Z toho bylo jedno milé hodnocení za ochodování v bazaru a 38 diskusních příspěvků z vláken! Ani jeden jediný komentář ke knihám, které sleduji, nebo diskusní příspěvek k těm knihám či autorům! Zajímá zde ještě někoho literatura?
K výše zmíněné debatě nemám co říct, snad jen to že se tu zas dělá z prdu kulička.
Ovšem co bych brala jako citelné zlepšení na webu a co bych moc chtěla poprosit moderátory: aby apelovali na ty (a teď se budu hodně držet a odpustím si přívlastek který mi buší na dutinu lebeční) ... bazaristy kteří si sice dají práci se skenováním, ale vynechají už tak jednoduchý úkon jako je oříznutí obrázku.
To Koka a pobijecmuch: Omlouvám se, ani mi nepřišlo, že bych spamovala, jen jsem diskutovala a od toho diskuze je, ne...
Mimochodem jsem, myslím, řekla, v jakém případě považuju diskuzi za ukončenou, pokud se teď ale rozhořčeně ozvou všichni, co to mají zatrhnuté, diskuze zdaleka neskončí, spíš to pojede...
Nadsázku chápu, ale okamžitý slovní útok na mě zas tak už ne. Asi jsem blbej a nečetl co napsal kdesi a kdosi a nemám čas listovat 20 stránek diskuzí někam, páč diskutuji hlavně o aktuálních tématech a ne o něčem, co tu proběhlo již minulé Vánoce....
Osobně jsem ale pro zavedení jednoho pravidla, které krásně funguje na Legii.info. A to, že po více jak 6 měsíční neaktivitě se účet automat maže, což je na účelové profily jak dělané.
Text příspěvku byl upraven 10.11.15 v 22:05
Jsem proti, 6 měsíců je strašlivě krátká doba. Mě pořád někde automaticky mažou kvůli tomu, že jsem tam chvíli nezavítala - na Lopuchu, v mejlové schránce.... pak přijdu a čučím jak trdlo, že tam nejsem. No nestrašte mě, že to je i na Legii. :-)
A že jsem tak smělá, k čemu to jako bude dobré? Čím takové smáznutí pomůže DK?
Ohledně těch 6 měsíců. Jsem pro kompromis. Automat po 6 měsících upozorní administrátora na neaktivitu. Administrátor zkoukne dotyčný profil a jestli je "prázdný", tah ho smázne a jestli je profil "plný" tak mu dá šanci na dalších 6 měsíců. Důvod je ten, že někdo může skončit třeba v nemocnici a na net se nějakou dobu nedostane a to co tam dotyčný pracně nasázel zmizí v koši.
Také jsem proti mazání profilů, tedy kromě vyslovených trollů a porušování základních pravidel DK (viz Podmínky užití).
Navíc i ti, kteří se dlouho nepřihlásí nebo už ani přihlásit nemůžou, mohou tady mít příspěvky, jejichž platnost trvá.
Konkrétně mě napadá uživatelka lachenauerin, která si říkala jazyková inkvizitorka. Odmlčela se v únoru 2014, mám dojem že zemřela, ale její příspěvky v diskuzích mají hodnotu stále. Tak proč je mazat?
Souhlasím s Vámi tenaxi, nevidím jiné důvody proč případně mazat. Mám osobní zkušenost s takovým "opuštěným" profilem. Shodou okolností zrovna dneska jsem se tu s paní uživatelkou znovu setkala:)
Na lachenauerin si vzpomínám...snad důvod odmlky není tak konečný. Moc dobrý příklad, proč by i neaktivní profily měly zůstat...
Text příspěvku byl upraven 10.11.15 v 22:51
A jeje tady jsem šlápl do vosího hnízda. Na Legii to funguje v pohodě, ještě to funguje předtím, že administrátor napíše zprávu na email. Mažou se tam profily, kde si to člověk založí účelově, kvůli jedné knize a pak se nepřihlásí atd. Nicméně šlo o profil a ne o příspěvky, tady mě zas někdo nepochopil. I tady když si ho sám zrušíš, tak po tobě vše zbyde, sám jsem to viděl.
Ad pravidla: Zatím jsme se ani nepohnuli tam, že by věčným porušovatelům pravidel bylo aspoň pohroženo, takže pochybuji, že by se mazali. Nic proti nikomu, ale už si nedělám iluze a na spoustu věcí jsem na DK rezignoval, protože se v podstatě už hraje hlavně na kvantitu a ti aktivní to nemohou nikdy pokrýt, aby to bylo v pořádku.
Text příspěvku byl upraven 11.11.15 v 11:34
Já nevím, ale něco by se stejně zde mělo dělat. Denně se setkáváme s příspěvky, které se musí opravovat, týdně se tu řeší přidávání knih, které nejsou vydány v cz nebo sk, registrace některých je na tomto webu jen účelová z důvodů prodeje v bazaru, nebo vyvolání chaosu.
Podle mého názoru je provozovatel a moderátoři k některým uživatelům hodně benevolentní.
Nově registrovaný by neměl zde nic udělat, dokud nepotvrdí, že si přečetl nápovědu - podmínky užívání.
V určitém smyslu chápu příspěvek LordSnape, přece nám všem jde o společnou věc, aby tento web byl na úrovni.
Mazat zaplněné profily by asi byla škoda, ale pak je tu taky dost takových jako na přiložených odkazech. Třeba uživatelka bezdiva tu byla naposledy 21.1. 2012, tedy v den své registrace., aby dala odpad knize, kterou v komentáři chválí
http://www.databazeknih.cz/uzivatele/bezdiva-18489
http://www.databazeknih.cz/knihy/duse-co-tanci-cisarsky-valcik-220359 (vzhledem ke stejnému dni registrace a přílišné podobnosti přezdívek komentujících guláše13 a Kulajdy11 podezřívám autorku)
Prostě chci říct, že by se tento krok podle mě měl týkat kromě účelových registrací taky těch, co mají prázdný profil (a nemyslím tím, že by nám o sobě nic nenapsali).
Souhlasila bych s mazáním profilů, ale pouze těch prázdných nebo skoro prázdných, které jsou delší dobu neaktivní. Pokud se k nim uživatel nevrátí ani po 2 letech (to mi připadá dost dlouho) a obsah je nevalný - podezřelé shazování pár knih nebo provokace v diskuzích, tak nikdo o moc nepřijde.
To všichni: Cituji ze svého příspěvku: " Nemyslím, tím uživatele, kteří tu mají už více knih a prostě si jen dávají pauzu..."
Těmi mrtvými dušemi jsem myslela, což je z mé citace podle mne jasné, smazat jednoúčelové registrace, po nějaké době...
Takže dá se říct, souhlasím s pobijecem a lenkaknel...
Myslela jsem, že to nemusím šířeji vysvětlovat ale jelikož jsem se setkala s nepochopením, rožšířím to např.: Ty které mají vyplněnu přezdívku a víc nic, žádné knihy, žádné komentáře a navíc se tu objevili třeba jen jednou, věřím, že takových jednorázových uživatelů múže mít databáze spoustu a jen ji opticky zvětšuje...
Tak ono to na Legii je zavedeno zřejmě z hlediska technického, aby Knedleho nezatěžovaly "prázdné profily" v rámci místa pro web....
Uvítala bych něco jako možnost poslat doporučení na knihu, kterou by si měl přečíst. Vím že je tu rubrika Doporučené knihy, ale to sám člověk pak musí procházet a hledat. Bylo by fajn kdyby se dala poslat kniha, kterou chcete aby si přečetlo víc lidí.
Není jen rubrika Doporučené knihy. Doporučit dobré knihy tu lze i v diskusích, a dojde to k lidem, kteří o to mají zájem a mají ty diskuse s tipy na zajímavé knihy ve Sledovaných. Např.
Jakou knihu byste doporučili? Vaše knižní tipy
http://www.databazeknih.cz/diskuze/diskuze-o-knihach-7/jakou-knihu-byste-doporucili-vase-knizni-tipy-1555/str-1
Doporučte knihu, která je vlastně neviditelná, ale každý by si ji měl přečíst
http://www.databazeknih.cz/diskuze/diskuze-o-knihach-7/doporucte-knihu-ktera-je-vlastne-neviditelna-ale-kazdy-by-si-ji-mel-precist-1441/str-1#id62864
Ono by možná bylo dobré pro lidi, jako je třeba Kohout-kolem vytvořit "Návštěvní knihu", aby se nemuseli registrovat, kvůli jednomu dotazu.
Chválím aktivitu oblíbených uživatelů. Je to dobrý na špehování a nemusím u procházet jejich profily. :-))
LordSnape - myslím si, že tak podrobný monitoring oblíbených uživatelů je zbytečný.
To pobijecmuch: Já myslím, že obzvláště mladší ročníky to ocení... Více to připomíná jejich oblíbené soc.sítě... Ale přesto si myslím, že to ještě není za hranou toho, co jsem ochotná sdílet:-) I když se nesmí zapomínat na to, že Velký Bratr se dívá:-)))
Vložit příspěvek