Pár nápadů na vylepšení webu

DISKUZE » Nápady na vylepšení webu

tenax
tenax 14.11.2015 v 17:39

Je to zajímavé a vítané obohacení DK, ale...Taky se mi zdá "špionování" oblíbených uživatelů zbytečně podrobné. Nové komentáře u knih / autorů - ano, hodnocení - ano. Ovšem přidávání mezi oblíbené / do knihotéky / mezi chystám se číst / právě čtu / přečtené - to už mi připadá zbytečné. Nehledě k tomu, že budou někdy přibývat desítky stránek za týden. Sám nemám zatím nějak přehnané množství oblíbených uživatelů (18) a jen teď, v den zavedení, mi to ukazuje 5 stránek. Kolik jich bude za rok?
Třeba by bylo možné zavést ještě jedno vylepšení - aby si každý mohl zaškrtnout, které údaje u oblíbených uživatelů chce sledovat, podobně jako je to u diskuzí, kde si můžu vybrat, jestli ji chci sledovat.

Marthas
Marthas 14.11.2015 v 17:42

To tenax: Máte ode mne pomyslný like....

pobijecmuch
pobijecmuch 14.11.2015 v 17:43

tenax - ano, tvůj návrh je zajímavý.
Díval jsem se na to zatím zběžně a vidím dokonce provedené opravy, změny a přidávání u oblíbených uživatelů. To mně ani snad nezajímá.

R.E.M.
R.E.M. 14.11.2015 v 17:54

To zaškrtávání údajů, které chce uživatel sledovat, by bylo praktické.
Představa, jak se na "Šmíráčku" :-) objeví 30-50 položek knih, které si při náhlém knihomolovém záchvatu přidám do Chci si přečíst/koupit... je (s ohledem na oblíbené uživatele) lehce šílená, bizarní až děsivá. :)

R.E.M.
R.E.M. 14.11.2015 v 17:59

No a teď jsem si přečetla, že se ve Výpisu budou objevovat i změny a opravy. To už je opravdu přehnané.

Marthas
Marthas 14.11.2015 v 18:07

To danielson: Když už špízovat, tak užitečně.) Myslím, že nejenom mne by se hodilo, kdyby mi systém ukázal, zda si uživatel, za dobu svého přihlášení ještě stihl přečíst mou zprávu anebo ne...
PS: Píšu totiž "romány" a ne vždy vím, zda jsou přečteny...
Obzvlášť když se v bazaru, uživatel přihlásí jen jednou a to s poptávkou a neozývá se již dále....

paulhunter
paulhunter 14.11.2015 v 18:11

R.E.M.: "No a teď jsem si přečetla, že se ve Výpisu budou objevovat i změny a opravy" - kde přesně?

elfos
elfos 14.11.2015 v 18:29

Uživatel svůj příspěvek odstranil.

siena
siena 14.11.2015 v 18:38

Já bych se připojila k příspěvku tenaxe a viděla ještě jedno vylepšení...možnost mazání, jako je v upozornění na komentáře...

Text příspěvku byl upraven 14.11.15 v 18:39

Koka
Koka 14.11.2015 v 18:49

Skvělé obohacení! Ale nenašla jsem nikde způsob, jak ta oznámení o aktivitách oblíbenců mazat. Jinak hrozí, že si cessy nebo LordSnape budu muset odstranit z oblíbených, neboť jen ti dva si chtějí koupit nebo přečíst tolik knih, že to hned zabralo asi tři čtyři strany prvního dne existence seznamu :=))

ANATS
ANATS 14.11.2015 v 20:24

Aktivita oblíbených uživatelů je myslím dobrá věc...teda pokuď těch oblíbených uživatelů nemáte třeba padesát :-)) Jen aby ta databáze byla ale pořád o knížkách, a nesklouzlo to k podobě sociálních sítí. Aktivita oblíbených uživatelů...dobrý, ale už je to docela "na hraně"...ale je to pouze můj názor...

tenax
tenax 14.11.2015 v 20:42

ANATS: Mluvíte mi z duše, už na to tady narazila i Marthas. Také se obávám, abychom se pomalu nezměnili z DATABÁZE na ŽVANÍRNU. Občas se tak zamýšlím nad tím, co má společného třeba Hudba pro náladu s knihami. Jistě, dá se poslouchat při čtení, ale to se dá i jíst, tak proto si tady budeme vyměňovat recepty? Nebo třeba dnes založené vlákno o možnostech mimozemského života...
Ale nic proti tomu, vždyť tyto diskuze nemusím sledovat. Jen bych je hledal někde jinde, než na knižní databázi.

pajonek
pajonek 14.11.2015 v 22:06

Aktivita oblíbených uživatelů - jsou jen dvě možnosti, že tohle nebudu vůbec sledovat ....proč bych měl číst, že sice moje oblíbená uživatelka dá příspěvky ke knize, která mne nazajímá, že si ji chystá koupit, že si ji chystá číst....že přidá komentář k mé neoblíbené knize a navíc, že si ji přidala do přečtených, doporučených a ještě ji ohodnotila 100%, když kniha nemá ani 40 .......
.....ta druhá možnost je, že ze zhruba 70 oblíbených 65 smažu ....a nechám jen ty, o kterých vím, že jedou na stejné vlně /potom má pro mne smysl číst jejich komentáře a sledovat ohodnocení a doporučení....

...a že je tady z toho místy fejsbůkové smetiště o tom žádná ....

Text příspěvku byl upraven 14.11.15 v 22:27

LordSnape
LordSnape 14.11.2015 v 23:27

@ Koka Neboj, to je jen ten začátek, pam už tito bude zobrazovat jen pár věcí co si chci koupit, když tam náhodou něco přidám.. :-)

LordSnape
LordSnape 14.11.2015 v 23:29

@ Pajonek a spol. Já mám třeba v oblíbených jen lidi, které znám osobně a se kterými se občas aspoň stýkám, tudíž mě zajímá co dělaj. To, že tam má někdo horu lidí, o kterých nechce nic vědět je mi šumák. Stejný postup praktikuji i na soc. sítích, kde mám třeba na FB jen 105 lidí a všechny znám osobně.

VíťaNT
VíťaNT 15.11.2015 v 04:05

tenax: Jestli se tedy můžu zastat krátce vlákna Hudba pro náladu, určité spojení s knihami bych našel. Alespoň u tuzemských interpretů přikládám velkou váhu textům a když takhle čteme v knižní podobě například Krylovy nebo Nohavicovy texty, to je nádhera. Jestli zde k tomu někdo přihodí odkaz jak zní ono dílo i s muzikou, proč ne, myslím, že to tady není zbytečné. Ale je pravdou, že nic se nemá přehánět a dávat zde odkazy na Vondráčkovou, Elán a skladby, co člověk slyší několikrát za den z rádia, nemá zas tolik smyslu.

Text příspěvku byl upraven 15.11.15 v 04:28

Richie1
Richie1 15.11.2015 v 08:42

Já aktivitu oblíbených uživatelů vítám. Mám oblíbenců jen pár a vesměs to jsou čtenáři, kteří mají rádi stejné žánry jako já i podobný vkus - takže mě jejich aktivity mohou inspirovat.

kní
kní 15.11.2015 v 09:08

Mně taky nové srdíčko nad lištou nevadí. Když chci, tak se podívám, když nechci, tak nemusím, žádné cifry nových aktivit nevyskakují, tedy "nedráždí". :-)
V olbíbených mám hodně zdekolegů, některé jsem si vybrala z osobního zájmu, některé si zařadila tak trochu ze zdvořilosti - recipročně. I oni mě zajímají, nepohrdám nikým, kdo čte jiné knihy, než já.

pajonek
pajonek 15.11.2015 v 09:47

Lorde, automaticky přidávám do oblíbených ty, kteří si zařadí mne do svých oblíbených, je to slušnost ....proto je jich tolik ...

VíťaNT
VíťaNT 15.11.2015 v 11:28

binysek: Máte naprostou pravdu, mnohé z textů, co slyší člověk kolem opravdu za moc nestojí. Hledáme zrnko v písku, když máme alespoň na chvíli zdání, že ho držíme v dlaních, proč o tom neříct ostatním a nějaký ten povedený text sem nepřiložit.

R.E.M.
R.E.M. 15.11.2015 v 11:35

paulhunter: Myšleno, kde jsem si to přečetla? O dva komentáře výš, viz pobijecmuch, včera v 17.43. Neměla jsem důvod informaci nevěřit.

R.E.M.
R.E.M. 15.11.2015 v 11:40

Ještě upřesním - já osobně se často inspiruji knihami mých oblíbených uživatelů, i uživatelů, které zatím nemám v oblíbených. Tu možnost zapnutí/vypnutí sledovaných údajů jsem zmínila hlavně s ohledem na ostatní. Nerada bych, aby je začalo obtěžovat 50 položek mých aktivit na tomto webu. :-)

LordSnape
LordSnape 15.11.2015 v 11:40

Já nevím, že to někoho tak rozčiluje. Tak když se mi to nelíbí, tak tam prostě neklikám ne. :-)

@pajonek No, slušnost to svým způsobem je, ale já kdybych tam měl všechny, tak se z toho zblázním, je jich něco přes 100. Většinou každému poděkuji pak zprávou, ale v samotném seznamu mám fakt lidi o kterých si mohu aspoň udělat obrázek, proč to zrovna tak hodnotili, páč je to pro mě pak směrodatnější. Takhle to nelze moc vysvětlit. Každý je nějaký.

Text příspěvku byl upraven 15.11.15 v 11:41

R.E.M.
R.E.M. 15.11.2015 v 11:46

LordSnape: Tu nejde o rozčilování, ale o nápady na vylepšení webu. Aspoň já to tak pochopila :-).

LordSnape
LordSnape 15.11.2015 v 11:48

Bohužel mi v poslední době přijde tohle vlákno spíš jako odsuzování/chválení nových funkcí...

Text příspěvku byl upraven 15.11.15 v 12:45

Vložit příspěvek