Pár nápadů na vylepšení webu
DISKUZE » Nápady na vylepšení webu
Nechápu, že už nefunguje když si dám citát do oblíbených, tak od něj zmizela vždy ta možnost dát si jej do oblíbených...
Text příspěvku byl upraven 24.11.15 v 18:12
Zdravim, neviem ci sa to uz riesilo, ale na CSFD je celkom fajn fukcionalita, ze mi pri knihe zobrazi vzdy uplne
prve komenty mojich OBLEBENYCH UZIVATELOV
- to by mi celkom pomohlo, kedze osobne si tam davam "mienkotvornych" ludi a hlavne tomu davam vahu pri vybere novych knih...
sorry ak to uz niekto pripomienkoval, ale to by tu uz predsa fungovalo, ci?
Bilky, pod lištou, nad prvním komentářem vpravo, je políčko seřadit, a když si ho rozkliknete, můžete si nastavit od oblíbených uživatelů.
Text příspěvku byl upraven 26.11.15 v 05:52
Nelíbí se mi, že tu pořád někdo DK srovnává s CSFD.
Každý web je co do struktury jiný a netahejme si sem něco co ještě nemusí znamenat, že je lepší.
Bohužel si ale za to poslední "moderní směřování" může DK (s jejím autorem) sama, páč se tak už víceméně začíná profilovat po vzoru právě CSFD...
Text příspěvku byl upraven 26.11.15 v 10:20
to LordSnape: Nerozumím ani jednomu z tvých posledních 2 příspěvků. Když přidám citát do oblíbených, možnost si ho přidat do oblíbených samozřejmě zmizí, protože pak už v oblíbených je a zůstane tam křížek. Tak to bylo odjakživa a mám dojem, že jsem tam nic neupravoval.
@danielson Mně to už nefunguje. Nedávno jsem si přidal salvu nových citátů do profilu a u každého mám pořád tlačítko: "Přidat do oblíbených" namísto toho křížku... A to i u těch starších, které tam mám x let... Nefunguje to... Dříve to tak bylo jak říkáš.
Můj druhý příspěvek neřeš.
Text příspěvku byl upraven 26.11.15 v 11:37
Aj ja mám pri citáte, ktorý už mám v obľúbených, ponuku „přidat do oblíbených“, žiadny krížik tam nie je.
Tak já mám u citátů "Odebrat citát z Oblíbených". Ale když si dám seznam nejoblíbenějších citátů, a nějaký si chci přidat, tak mi to vyhodí hlášku "Už jste přihlášen(a)...", a do oblíbených se nepřidá.
Potvrzuji slova luci75 - také jsem si teď jeden citát chtěla zkušebně přiřadit, šla jsem přes Žebříček nejoblíbenějších citátů a odpovědělo mi to, že "Už jste přihlášena". No to jsem, to je pravda. :=))
Text příspěvku byl upraven 28.11.15 v 18:25
Teď už u toho citátu v kartě autora není nic, ani křížek. :-D Já vím, jsem šťoura. Nevím, zdali tomu bylo tak i předtím. U mě je v profilu je "odebrat z oblíbených".
Text příspěvku byl upraven 26.11.15 v 17:16
Ano. To je spravne. Krizek je tam jen pro moderatory, aby mohli napr. duplicitni citat ihned smazat.
Ach tak. No, já projel včera pár autorů a třeba Shakespeare, Kafka, Čapek nebo Jung mají minimálně 3 duplicity. A autoři jako Murakami nebo Green tam nemají citáty, ale výtažky z knih, což dle mě není citát...
Chtěl jsem u jedné knížky přidat vydání. Nemile mne však překvapilo, že musím vpodstatě založit novou duplicitní knihu, která se musí pak sloučit s původní. TO mi přijde jako podivný postup.
OK, zkusil jsem zadat autora, název, isbn a rok vydání (jiný) - nabídla se mi již existující kniha (ve které chybí ono vydání). Klikl jsem na ní - a rozepsané údaje zmizely.
Jako logičtější postup bych viděl, když už je nutné zakládat nový záznam, aby šlo snadno zkopírovat všechny údaje od původní knihy a pak jen přepsat rozdíly (často pouze rok vydání).
Zvláště u dětských knih se často léta vydává stále tatáž kniha, se stejným počtem stran, stejnou obálkou, stejnými ilustracemi...
A možná by se mohlo i přidat políčko pro "číslo vydání", pomohlo by to občas při zjišťování, zda toto konkrétní vydání v databázi chybí nebo je jen špatně vyplněné
JAnD, ač nemoderátor, už jsem tu pár dalších vydání uložila:)
Chyba je, že jste na ní klikl. Pod těmi nabídnutými je okénko, pokračovat dále...
Váš návrh na úpravu není šťastný. Jednotlivá vydání se neliší jen v tom roku vydání, zdaleka nejsou stejné obálky a ani počet stran, i když s dětskými knihami zkušenosti nemám. Nemluvím ani o překladu. Vzhledem k počtu chyb a nedodělkům, které teď ze strany některých vkladatelů přibývá, by toto kopírování přineslo jen další chaos, si myslím. A políčko vydání může být také zavádějící. V poslední době přebírají další vydání různá nakladatelství a ty si počty počítají své...
Text příspěvku byl upraven 27.11.15 v 09:03
Mám takový problém a to již delší dobu. Myslím, že jsem to již někde psal. Ale jde mi o to, že když vidím komentář na hlavní straně a chci si přečíst celý, tak klinu "celý text" nicméně mě to zavede jen úplně nahoru na výpis knihy s obálkou atd. a já musím scrollovat úplně dolů, kde ho hledám a občas nenajdu, protože mezitím dostal i palec.... Je to chyba nebo nešvar? Dělá to někomu taky? Trvá to už docela dlouho u mě...
Počítá to s řazením komentářu "od nejnovějších"....Programovat neumim, ale trochu chápu princip odkazu na něco a tak si neumím představit jak by se dal udělat odkaz na " pohyblivý cíl "
tedy příspěvek v diskuzi / komentářích.... Ale možná že to jde snadno.....
S řazením komentářů od nejnovějších to nepočítá, protože uživatelé mohou mít primárně nastavené jiné řazení. Jedná se o běžný odkaz na kotvu # (na danou část stránky) a pokud ti to nefunguje (prohlížeč?), neumím to ani opravit, protože to jinak udělat nelze.
Já mám od odpoledne rozházené stránky úplně...text komentářů, diskuzních příspěvků, je protažen přes celou obrazovku a vše co bylo vpravo na obrazovce se mi posunulo dolů. Takže roluju taky:)
Text příspěvku byl upraven 06.12.15 v 16:15
Aha, to nechápu... A u některých mi to teď šlo. Zjistil jsem, že mi to nefunguje v případě knihy, kde je vícero komentářů a dole je pak možnost: "Zobrazit všechny komentáře". U knihy, kde se všechny takto nemusí rozbalit mým kliknutím, to jde v pohodě a rovnou mě to hodí na ten, který si chci přečíst, což je obvykle poslední.
Ad prohlížeč: Mám Firefox poslední verze č. 42.0
Text příspěvku byl upraven 06.12.15 v 17:24
Mám staré prohlížeče, takže beru jistou nekomfortnost jako daň jim. Jen mne překvapilo, že ještě ráno jsem měla rozložení "normální". Zabrousila jsem do Novinek na webu a je to jasné, dělala se dnes úprava...
Text příspěvku byl upraven 06.12.15 v 17:23
Zdravím.
Dnes jsem si vyhledávala knihu podle štítku a v seznamu se objevují knihy opakovaně podle vydání.
Nelze to udělat tak, aby tam kniha byla jen jednou?
Díky
Vložit příspěvek