Pár nápadů na vylepšení webu

DISKUZE » Nápady na vylepšení webu

LordSnape
LordSnape 24.11.2015 v 18:11

Nechápu, že už nefunguje když si dám citát do oblíbených, tak od něj zmizela vždy ta možnost dát si jej do oblíbených...

Text příspěvku byl upraven 24.11.15 v 18:12

Bilky
Bilky 25.11.2015 v 22:42

Zdravim, neviem ci sa to uz riesilo, ale na CSFD je celkom fajn fukcionalita, ze mi pri knihe zobrazi vzdy uplne

prve komenty mojich OBLEBENYCH UZIVATELOV

- to by mi celkom pomohlo, kedze osobne si tam davam "mienkotvornych" ludi a hlavne tomu davam vahu pri vybere novych knih...

sorry ak to uz niekto pripomienkoval, ale to by tu uz predsa fungovalo, ci?

siena
siena 26.11.2015 v 05:50

Bilky, pod lištou, nad prvním komentářem vpravo, je políčko seřadit, a když si ho rozkliknete, můžete si nastavit od oblíbených uživatelů.

Text příspěvku byl upraven 26.11.15 v 05:52

pobijecmuch
pobijecmuch 26.11.2015 v 10:17

Nelíbí se mi, že tu pořád někdo DK srovnává s CSFD.
Každý web je co do struktury jiný a netahejme si sem něco co ještě nemusí znamenat, že je lepší.

LordSnape
LordSnape 26.11.2015 v 10:20

Bohužel si ale za to poslední "moderní směřování" může DK (s jejím autorem) sama, páč se tak už víceméně začíná profilovat po vzoru právě CSFD...

Text příspěvku byl upraven 26.11.15 v 10:20

Lector
Lector 26.11.2015 v 10:25

Uživatel svůj příspěvek odstranil.

Dan
Dan 26.11.2015 v 10:26

to LordSnape: Nerozumím ani jednomu z tvých posledních 2 příspěvků. Když přidám citát do oblíbených, možnost si ho přidat do oblíbených samozřejmě zmizí, protože pak už v oblíbených je a zůstane tam křížek. Tak to bylo odjakživa a mám dojem, že jsem tam nic neupravoval.

LordSnape
LordSnape 26.11.2015 v 11:35

@danielson Mně to už nefunguje. Nedávno jsem si přidal salvu nových citátů do profilu a u každého mám pořád tlačítko: "Přidat do oblíbených" namísto toho křížku... A to i u těch starších, které tam mám x let... Nefunguje to... Dříve to tak bylo jak říkáš.

Můj druhý příspěvek neřeš.

Text příspěvku byl upraven 26.11.15 v 11:37

Naias
Naias 26.11.2015 v 12:39

Aj ja mám pri citáte, ktorý už mám v obľúbených, ponuku „přidat do oblíbených“, žiadny krížik tam nie je.

luci75
luci75 26.11.2015 v 13:33

Tak já mám u citátů "Odebrat citát z Oblíbených". Ale když si dám seznam nejoblíbenějších citátů, a nějaký si chci přidat, tak mi to vyhodí hlášku "Už jste přihlášen(a)...", a do oblíbených se nepřidá.

Koka
Koka 26.11.2015 v 13:36

Potvrzuji slova luci75 - také jsem si teď jeden citát chtěla zkušebně přiřadit, šla jsem přes Žebříček nejoblíbenějších citátů a odpovědělo mi to, že "Už jste přihlášena". No to jsem, to je pravda. :=))

Text příspěvku byl upraven 28.11.15 v 18:25

Naias
Naias 26.11.2015 v 13:38

Ja som na to šla cez autora a citát som si úspešne pridala.

Dan
Dan 26.11.2015 v 14:15

Citáty opraveny.

LordSnape
LordSnape 26.11.2015 v 17:15

Teď už u toho citátu v kartě autora není nic, ani křížek. :-D Já vím, jsem šťoura. Nevím, zdali tomu bylo tak i předtím. U mě je v profilu je "odebrat z oblíbených".

Text příspěvku byl upraven 26.11.15 v 17:16

Dan
Dan 26.11.2015 v 18:40

Ano. To je spravne. Krizek je tam jen pro moderatory, aby mohli napr. duplicitni citat ihned smazat.

LordSnape
LordSnape 26.11.2015 v 18:43

Ach tak. No, já projel včera pár autorů a třeba Shakespeare, Kafka, Čapek nebo Jung mají minimálně 3 duplicity. A autoři jako Murakami nebo Green tam nemají citáty, ale výtažky z knih, což dle mě není citát...

JAnD
JAnD 27.11.2015 v 07:08

Chtěl jsem u jedné knížky přidat vydání. Nemile mne však překvapilo, že musím vpodstatě založit novou duplicitní knihu, která se musí pak sloučit s původní. TO mi přijde jako podivný postup.
OK, zkusil jsem zadat autora, název, isbn a rok vydání (jiný) - nabídla se mi již existující kniha (ve které chybí ono vydání). Klikl jsem na ní - a rozepsané údaje zmizely.

Jako logičtější postup bych viděl, když už je nutné zakládat nový záznam, aby šlo snadno zkopírovat všechny údaje od původní knihy a pak jen přepsat rozdíly (často pouze rok vydání).
Zvláště u dětských knih se často léta vydává stále tatáž kniha, se stejným počtem stran, stejnou obálkou, stejnými ilustracemi...

A možná by se mohlo i přidat políčko pro "číslo vydání", pomohlo by to občas při zjišťování, zda toto konkrétní vydání v databázi chybí nebo je jen špatně vyplněné

siena
siena 27.11.2015 v 08:59

JAnD, ač nemoderátor, už jsem tu pár dalších vydání uložila:)
Chyba je, že jste na ní klikl. Pod těmi nabídnutými je okénko, pokračovat dále...
Váš návrh na úpravu není šťastný. Jednotlivá vydání se neliší jen v tom roku vydání, zdaleka nejsou stejné obálky a ani počet stran, i když s dětskými knihami zkušenosti nemám. Nemluvím ani o překladu. Vzhledem k počtu chyb a nedodělkům, které teď ze strany některých vkladatelů přibývá, by toto kopírování přineslo jen další chaos, si myslím. A políčko vydání může být také zavádějící. V poslední době přebírají další vydání různá nakladatelství a ty si počty počítají své...

Text příspěvku byl upraven 27.11.15 v 09:03

LordSnape
LordSnape 06.12.2015 v 12:41

Mám takový problém a to již delší dobu. Myslím, že jsem to již někde psal. Ale jde mi o to, že když vidím komentář na hlavní straně a chci si přečíst celý, tak klinu "celý text" nicméně mě to zavede jen úplně nahoru na výpis knihy s obálkou atd. a já musím scrollovat úplně dolů, kde ho hledám a občas nenajdu, protože mezitím dostal i palec.... Je to chyba nebo nešvar? Dělá to někomu taky? Trvá to už docela dlouho u mě...

učtese
učtese 06.12.2015 v 15:30

Počítá to s řazením komentářu "od nejnovějších"....Programovat neumim, ale trochu chápu princip odkazu na něco a tak si neumím představit jak by se dal udělat odkaz na " pohyblivý cíl "
tedy příspěvek v diskuzi / komentářích.... Ale možná že to jde snadno.....

Dan
Dan 06.12.2015 v 15:32

S řazením komentářů od nejnovějších to nepočítá, protože uživatelé mohou mít primárně nastavené jiné řazení. Jedná se o běžný odkaz na kotvu # (na danou část stránky) a pokud ti to nefunguje (prohlížeč?), neumím to ani opravit, protože to jinak udělat nelze.

siena
siena 06.12.2015 v 15:34

Já mám od odpoledne rozházené stránky úplně...text komentářů, diskuzních příspěvků, je protažen přes celou obrazovku a vše co bylo vpravo na obrazovce se mi posunulo dolů. Takže roluju taky:)

Text příspěvku byl upraven 06.12.15 v 16:15

LordSnape
LordSnape 06.12.2015 v 16:22

Aha, to nechápu... A u některých mi to teď šlo. Zjistil jsem, že mi to nefunguje v případě knihy, kde je vícero komentářů a dole je pak možnost: "Zobrazit všechny komentáře". U knihy, kde se všechny takto nemusí rozbalit mým kliknutím, to jde v pohodě a rovnou mě to hodí na ten, který si chci přečíst, což je obvykle poslední.

Ad prohlížeč: Mám Firefox poslední verze č. 42.0

Text příspěvku byl upraven 06.12.15 v 17:24

siena
siena 06.12.2015 v 17:16

Mám staré prohlížeče, takže beru jistou nekomfortnost jako daň jim. Jen mne překvapilo, že ještě ráno jsem měla rozložení "normální". Zabrousila jsem do Novinek na webu a je to jasné, dělala se dnes úprava...

Text příspěvku byl upraven 06.12.15 v 17:23

juli2
juli2 06.12.2015 v 17:24

Zdravím.
Dnes jsem si vyhledávala knihu podle štítku a v seznamu se objevují knihy opakovaně podle vydání.
Nelze to udělat tak, aby tam kniha byla jen jednou?
Díky

Vložit příspěvek