Vzhled stránek DK
DISKUZE » Nápady na vylepšení webu
To Lenka.Vílka: No právě, zdálo se mi, že to bylo za pět minut dvanáct, co se to ukulo.
Já si na ty "brblaly" taky pamatuju a zas takové zástupy jich nebyly. Zajímavé, že když se něco hodí do krámu finanční strategii, tak se pružně reaguje hned na první stížnost. Dojemná péče o naše blaho.
Hlásím, že u některých uživatelů teď dokonce není zobrazen v "nástupní rubrice" Právě čtených ani jedna kniha z Právě čtených, no fuj.
Hmm, to je nějaké novum, že poslední komentář ve výpisu komunity je hned trojmo? Nebo už mi haraší.
reader.07, souhlasím s tebou. Připomněla jsem to jen, že se potvrdilo staré, osvědčené "dej si pozor, co si přeješ".
Nová "vizáš' profilu mne moc netrápí, jen, čistě ze zvědavosti, by mne zajímalo, nač k ní došlo, co má přinést:) Mnohem "horší" mi přijde další novota, přesunutí výčet povídek kamsi vpravo úplně dolu...
Text příspěvku byl upraven 30.07.21 v 07:05
Sieno, už jsou výš, dalo by se říct úplně nahoře (pouze pod případným hodnocením Oblíbených uživatelů), hned vedle anotace, což podle mne dává větší smysl. Jenže stejně nejsou vypsány všechny a po rozkliknutí se objeví v políčku pod záložkami, tam kde byly dřív.
Jaj, tak to bych nečekala, proto jsem ani "nezkontrolovala"! Možná přehodnotím svůj pesimistický přístup:) Díky za upozornění, PanPredseda
Text příspěvku byl upraven 30.07.21 v 07:24
A už jsou dokonce zpátky na starém místě! Jak jsem napsala, příjemné překvapení...
Na staré místo se vracely (nebo spíš uskakovaly) i předtím. Po kliknutí na tlačítko "všech xx částí děl" (závěr, hlaveň, lafeta... :-D).
Pomůže mi někdo se zorientovat? Čtu tady, že povídky jsou "úplně nahoře, hned vedle anotace", ale já když se podívám na profil knihy, tak vedle anotace mám obrovitou reklamu na letní koktejl za pár kaček (ten bude jistě hodně "vydatný") , a Část díla (nepochopitelnost tohoto názvu ani nedovedu publikovatelnými slovy komentovat) - tu či ty mám v jedné úrovni s těmi záložkami, odkud byly Povídky vyhozené.
A slovům, že jsou "zpátky na starém místě" - nerozumím vůbec, neboť za "staré místo" bych považovala jednu ze záložek pod anotací, a ne to stávající místo - na vystrkově, pod reklamou.
(Jen tak na okraj: nechápu, že se žánrem povídka, což je jeden z nejnáročnějších a zřejmě i nejfrekventovanějších literárních žánrů v dějinách literatury, se zde zachází jako s hadrem ... )
Ad Koka:
Ach tak, zapomněl jsem, že nemám reklamy. Jak je to ve verzi s reklamami nevím.
Tak tedy: "staré místo" = pod záložkami Komentáře, Bazar... (ale i když tam ty Povídky/Části díla v určitou chvíli "odskočí", nemají záložku).
"úplně nahoře vedle anotace" = pravý sloupec stránky. Ve verzi bez reklamy je současné pořadí odshora dolů takovéto: Hodnocení oblíbených (existuje-li), Části díla (aka Povídky), Štítky, Autor a jeho další knihy a dále tuším zařazení knihy do seznamů
Ve verzi s reklamou bude někde nahoře, možná úplně nahoře reklama, a kvůli ní budou ostatní pole posunuta dolů.
edit: oprava pořadí
Text příspěvku byl upraven 30.07.21 v 08:38
Aha, už chápu. PP, vy budete zřejmě ten kýžený předplatitel služby, umožňující zbavit se terorizmu reklamy ... Ani netušíte, o jaké hodnoty tím přicházíte: zejména nedávno nasazená reklama na pohřební služby se sloganem "První úklid hrobu zdarma .." je vážně chuťovka - nic tak ve mne nevzbudí chuť ke čtení ...
K mému oblíbenci Poeovi by se hodil.
A ano, zaplatil jsem si za DK bez reklam. Bral jsem to tak, že podpořím dobrou věc. Ovšem jestli si zaplatím i příští rok (byť částka je pakatel) zatím nevím :-/ ;-)
Včera jsem to nechtěla psát, abych nedostala vynádáno. Kdo má zaplaceno nebo vypnuté reklamy, povídky vidí luxusně...
Ale ostatní může hřát, že "kdo ví jak dlouho"...
Text příspěvku byl upraven 30.07.21 v 08:51
Já bych byl pro, aby vpravo byly povídky všechny a ne 5 povídek a pak tlačítko (pro zbrojíře).
---
I když to taky neřeší vše, když vpravo není vidět, zda a jak jsem povídky hodnotil.
---
Ještě jedno doplnění: u sbírek, které mají 5 a méně povídek (částí děl) není ani tlačítko, kterých bych se přepnul "do starého zobrazení" a já tak nejsem schopen vidět zda a jak jsem povídky hodnotil, aniž bych rozklikl každou z nich.
Text příspěvku byl upraven 30.07.21 v 09:42
Koka, omlouvám se zavádějící informaci. Z euforie nad tím, že by se tu s snad konečně s povídkami nejednalo jak s hadrem, když už byly vyloveny opět na úroveň očí, že jsem si rozklikla jednoho Pirandella a na telefonu se mi zobrazily Povídky v liště v profilu knihy. Proto ten výkřik "staré místo"...
PanPredseda - cituji: "Ještě jedno doplnění: u sbírek, které mají 5 a méně povídek (částí děl) není ani tlačítko, kterých bych se přepnul "do starého zobrazení" a já tak nejsem schopen vidět zda a jak jsem povídky hodnotil, aniž bych rozklikl každou z nich"
https://www.databazeknih.cz/knihy/ctyri-osudy-387219
tady jsou čtyři povídky
kliknu např. na povídku Nudná historie
https://www.databazeknih.cz/povidky/nudna-historie-9376
Povídka od - Z knihy: vyberu Čtyři osudy
https://www.databazeknih.cz/povidky-z-knihy/ctyri-osudy-387219
A už nemusím klikat na každou povídku zvlášť - už tam jsou všechny
PanPredseda - jen jsem chtěla říct, že není nutné rozklikávat každou povídku zvlášť. Že je možno se přepnout "do starého zobrazení" i takto. Nic víc ...
Já vím. Jen bych byl radši, kdyby se šlo přepnout tlačítkem stejně jako u delších sbírek, nebo kdyby se to nové zobrazení ještě nějak dořešilo. Ten dík jsem myslel upřímně a ten zbytek byl jen povzdech, ne kritika.
Jsem asi úplně blbá, ale já v profilu knihy nemůžu "části díla" zaboha najít. Můžete pro mne (a podobně pomalé hledače) vysvětlit jak se k nim tedy dostanu?
A proč v liště musí být Podobné, když je tato funkce využívána jen minimálně (u spousty knihy není vyplněna vůbec) a pokud vůbec jsou, je jejich rozepisování (obálka + kus anotace) úplně zbytečně marnotratné - myslím že jejich výpis v sloupci vpravo byl naprosto dostačující.
Takže zase jedna škatulata hejbejte se za každou cenu, logice navzdory...
edit: takže oprava, už to vidím... jinak si ale stojím za tím co jsem napsala výše.
Text příspěvku byl upraven 30.07.21 v 23:17
reader.007, tu máš dôvod.
V detailu knihy byla záložka "Část díla" změněna za záložku "Podobné", kde najdete (a můžete doplňovat) podobné knihy. Část díla nově najdete v pravém sloupci, kde byly doteď Podobné knihy. Umístění obou kategorií bylo prohozeno. Důvodem je, že povídky, pohádky nebo básně jsou pouze u menšího množství knih v databázi, kdežto Podobné knihy mohou být u všech knih.
Mohou být... No, on ten obsah knih by taky "mohl být" u mnohem vyššího počtu knih, jenže i ty ochotné dobrovolníky to přestává bavit, když se s jejich prací stejně brzy zamete nějakou děsně inovativní změnou.
Názor jsem nezměnila, i když se vrchnost uráčila podat VYSVĚTLENÍ.
@PanPredseda
Děkuji Vám za postup, ale přijde mi poněkud... krkolomný.
---
Aneb jak je důležitý systém.
Vložit příspěvek