333 & Čtení se strýčkem Míšou na Radio1
Nechtěla jsem se takhle pořád prostřídávat, ale když nikdo neodpovídá, tak aby se to pohnulo, navrhuji tuto odpověď:
Jack London: Tulák po hvězdách
Máma si rukou sčesala vlasy dozadu. Čelisti se jí sevřely. „Musíme vodtaď,“ řekla rozhodně. „Musíme si něco najít, kde bysme mohli vostávat. Musíme si najít práci a usadit se. Nesmíme dopustit, aby ty děcka měly hlad. To nebyl babiččin způsob. Vona se na pohřbu dycky řádně napráskla.“
„Kam pojedem?“ ptal se Tom.
Táta sňal klobouk a podrbal se ve vlasech. „Do ňákýho tábora,“ odpověděl. „To málo, co nám zbylo, nesmíme utratit, dokavaď nebudem mít práci. Jeď ven z města!!
Lovec bylo Simon Wiesenthal, mám a znám jeho knihu, ale ne knihu o něm. Tak prosím, ať se toho ujme někdo další...
Teď už to nejde "neuhodnout", když je to už jasně řečeno: Alan Levy: Simon Wiesenthal a jeho případy
http://www.databazeknih.cz/knihy/simon-wiesenthal-a-jeho-pripady-155141
Babu ať si vezme, kdo má na ní chuť, ale já v souvislosti s vyluštěním předchozí hádanky doporučuji knihu Jídlo se nevyhazuje - to je "počteníčko"!
Text příspěvku byl upraven 19.07.15 v 12:46
A dnes ráno mě Lordík volal, a chtěl aby jsem s ním šla do Ritzu na oběd. Tihle cizinci jsou totiž strašne drzí. Takový Lordík si myslí jenom protože je Angličan a Lord, takže s ním dívka může promarnit celé hodiny jenom kvůli nějakému obědu v Ritzu, když celou tu dobu nedělá nic jiného než že pořád mluví o nějaké expozici, se kterou jel někam do nějakého Tybetu, a když ke všemu po kolika hodinách mluvení zjistím, že jsou to než jakési Číňané. Takže budu docela ráda, až se zase uvidím s p. Eismanem až zase přijede do New Yorku. Poněvadž s ním si pořád povídáme o něčem zajímavém, jako například když tady byl posledně, tak mi dal moc hezký smaragdový náramek.
Chybička se vloudila, postava hľadá autora v inom vlákne. Ale inak správne.
Hádám, nevím, tipů jsem už měla více, ale žádný neodpovídá nápovědám. Jsem docela zvědavá, kdo se vykuklí.
.....jejdanánky, co tak tohle.....
Opuštěný autobazar na úpatí San Berdoo; Buzz Meeks dorazil se čtyřiadevadesáti tisíci dolarů, devíti kilogramy vysoce kvalitního heroinu, pořádnou puškou, osmatřicítkou a automatickou pětačtyřicítkou nemluvě o vystřelováku, který koupil od jednoho Mexikána kousek od hranic – chvilku předtím, než si všiml auta stojícího na druhé straně: Mickey Cohen se sem dopravil v civilním voze losangeleské policie, poldové z Tijuany se postavili opodál a doufali, že na ně taky nějaké to sousto zbude, že hodí jeho tělo do řeky San Ysidro
50-tá léta ...autor USA,nar. 1948
výborný je i film, po filmu Čínská čtvrt asi druhý nejlepší
....poslední nápověda, jinak zítra odtajním předám slovo
- Tři detektivové losangeleské policie řeší případ šestinásobné vraždy.
...a aby se to hýbalo, tak jedna jednoduchá lahůdka
První paprsky Zářícího dopadly na vrcholek špičaté skály. Údolí ožilo. Gron-c-chové se vyrojili z doupat a křikem vítali nový den. Ženy začaly připravovat u ohňů a horkých pramenů jednoduché pokrmy, lovci si chystali zbraně a starci jako vždy usedli na svá místa před jeskyněmi. Přísnými pohledy sledovali povykující hordu dětí.
Tak tomu bylo v údolí, kde Gron-c-chové žili, odedávna
binysek, střel ještě jednou, ale jenom jedno jméno .... a už si můžeš připravovat novou hádanku
....samozřejmě jsme hádali z knihy /Příchod bohů/ a ne z komiksu...
takže závěr tvé odpovědi je to správné jméno a můžeš pokračovat hádankou
Trochu mi to připomíná knihy Jeana Effela, ale hádám že jsem vedle jak ta jedle...
binýsku, binýsku.....tohle tedy neznám, ale mohlo by to být
Judsonová Olivia: Sexuální poradna Dr. Tatiany pro všechna živá stvoření.Úplný průvodce evoluční biologií sexu
Vložit příspěvek