Co byste raději
Určitě ze zimy do jara.
Pokud si vybíráte dovolenou, využíváte last minute, nebo raději sázíte na jistotu a rezervujete víc dopředu?
V pohodlí domova, ale na hory vyjedeme jen na lyžování, nebo na boby s dětmi během Vánoc.
Jíte na Vánoce kapra nebo řízek?
Já budu mít obojí. :-D Ale raději ten řízek.
Dáte si raději vánočku nebo vánoční štolu?
Raději vánočku .
A budete se raději číst novou knihu nebo sledovat na Štědrý den pelíšky.
Raději novou knihu.
Vezmete někdy do rukou knihu, kterou jste četli, když jste byli malé děti, a zavzpomínáte si?
Ano klidně si přečtu pohádky nebo nějakou oblíbenou knížku z mládí.
Mimo jiné miluju pohádky brášků Grimmů takové ty pravé drsné například v Popelce holubi vyklovou hnusným sestrám oči.Prostě ty pohádky nejsou přepsané aby se v dnešní nikdo nebál.Díky tomu mám ráda horrory.
Jste pro Ježíška nebo Santu?
Já rozhodně pro Ježíška.
Vánoce doma a s lososem i řízkem a s knihou místo filmu. Opáčko dětské knížky občas ano. Rozhodně jsem pro Ježíše :o) Ale dětem od malička říkáme, že dárky nosí rodiče a další příbuzní.
Když musíte psát rukou, píšete vázaným ("psacím"), nevázaným ("tiskacím") nebo pro jistotu hůlkovým písmem?
V zásadě vázaným, jen velká písmena tiskacím (někdy v 16 letech se mi to tak zalíbilo, že jsem si z toho vybudovala zvyk).
Z kopce dolů na sáňkách, bobech, nebo na igelitce?
Na sáňkách, pěkně dřevěných s výpletem.
Dětská jména česká nebo cizí?
Písmo používám v závislosti na určení. Když píšu veřejně, pro děti, třeba na tabuli, bývá to psacím, když to po mně mají přečíst třeba kolegové, pak tiskacím a sama pro sebe speciální směsí obojího, které po mně hned tak někdo nepřečte.
Sáňky (a dole vždycky zatoužím po Lasseho otáčecím kopci...).
Dětská jména spíše česká, ale záleží kus od kusu. Znám třeba Noriku nebo Mayu, to se mi líbí, ale taky znám Shauna a Jakea, to mi v kombinaci s českým příjmením přijde ujeté. A taková Tabita je někde mezi. Svému dítěti bych ale cizí jméno skoro jistě nedala.
Ale pokud se myslela typicky česká/slovanská, tak třeba složeniny -mil, -slav a -mír se mi obecně nelíbí (a to ani v ženské podobě).
Hudbu posloucháte převážně s českými texty, cizojazyčnou, nebo instrumentální?
Text příspěvku byl upraven 08.12.24 v 13:21
Jak, kdy, ale moc se mi líbí hlas zahraničních interpretů a hudba instrumentální a třeba i dohromady (zahraniční zpěvák v instrumentální hudbě).
Dáváte přednost zahraniční nebo české filmové hudbě?
Když už, tak Českou poštou, ale jinak bych využila i Zásilkovnu.
Do uší ušní ucpávky nebo sluchátka, případně něco jiného?
Sluchátka, když už, ale minimálně.
Pedikúru mokrou,nebo suchou či kombinaci?
Na pedikúře jsem ještě nikdy nebyla, proto nevím, ale asi bych se rozhodovala podle toho, jak bych se cítila a co by bylo příjemné pro moje tělo.
Máte raději kadeřnici, která si s vámi "vyhraje" včetně toho, že vám to pořádně a dlouze hřebenem či kartáčem projede, nebo dáváte přednost spíše krátkému "šmik, šmik" a hotovo? ;-)
Jůůů kadeřnici jsem neviděla hodně dlouho.Mám dlouhé rovné vlasy na kterých si docela zakládám.Ofinu si zastřihnu sama a jinak další přistřihne kamarádka.Sice není kadeřnice,ale s vlasy to umí.
Nikdy jsem nechtěla žádnou sbírku záložek do knížek.Ale kamarádi začali vozit z různých výletů a mám malinkou sbírku asi 30 kusů.
Nejzajímavější je z Japonska origami-gejša.
Máte taky nějakou zvláštní záložku?
Zvláštní vyloženě ne,ale pár zajímavých ano.
Také si myslíte,že člověk 50+už těžko najde práci snů?
I člověk 50+ může ještě najít práci snů. :-) Já už ale pouze vyhlížím vytoužený důchod. :-D
Když má kniha všitou látkovou záložku využijete ji, nebo použijete raději svoji vlastní?
Text příspěvku byl upraven 11.12.24 v 10:46
Vzhledem k tomu, že se vždycky sháním po nějakém kousku papíru, který bych jako záložku využila, lacetky přímo miluju.
Míváte doma řezané květiny i jen tak, ne jen když se k vám dostanou jako květinový dar k výročí?
Nemívám, i když bylo by to krásné.
Máte knihy obalené vlastním obalem, nebo koupeným obalem, případně je neobalujete?
Text příspěvku byl upraven 11.12.24 v 15:15
U nové knížky když má papírový obal tak ten sundám nic jiného.U staré nebo půjčené knížky používám takový vyrobený starý obal.
Vánoční punč-ano nebo ne?
Horké ovoce nemívám, ale myslím, že jsem ho už párkrát měla. Pochutnávala jsem si na lesním ovoci. Každopádně děkuji za připomínku.
Nakupujete před Vánoci na více než jen tři dny (zásobíte se) nebo skutečně nakoupíte jen na ty tři dny?
Vložit příspěvek