Copak je to asi za knihu?
ne,ne - uznán dva různé názvy, dvou odlišných románů, na které se hodí hádanka...
Aiwa, tohle vůbec neznám - čas tam jakýsi je, ale jsou tam dvě šelmy, takže zatím ne, ne
......tak Verbula nám odhalila tu známější variantu a pokud nám odhalí i tu druhou od Higginse ....... tak může něco zadat
..a už je to úplně přesně - na tu jsem směřoval, ten šakal mne napadl dodatečně....
Původně jsem Šakala měla připraveného já, takže musím něco narychlo uvařit:
Křepčení na potřebě malířů
Ano, správně. Je v ní docela věrně popsáno mé rodné město, kdysi nazývané Paříž severu. Nad současným stavem před časem zaplakal i šumný architekt Vávra.
Paříž severu... něco mi to říká ale jistá si nejsem. A že Vávra lkal mi mnoho neporadí, u většiny (kdysi) šumných měst by zaplakali i otrlejší duše než je jemnocitný David...
Tak teď něco silného na povzbuzení, ale budeme si muset hodně zacestovat abychom si alespoň čichli
reader.007: nemyslela jsem to jako hádanku, ale můžeme pokračovat :-)) V novější historii proslulo město vzpourou, která byla původně kvůli špatným životním podmínkám vojáků, ale minulý režim ji využil po svém. A nejnověji se město "zviditelnilo" díky své nemocnici.
no ale když už to tu zaznělo, proč si trošku neodbočit a nezahádat ;-)
Nemocnice je nechvalně známá i v Liberci (i když z jiných důvodů), ale googlila jsem intenzivně a mé úsilí bylo korunováno úspěchem, takže konečně mohu směle zasmečovat: Rumburk
Zajímavé... na to že to mám přes kopec, toho vím zoufale málo. Asi půjdu reklamovat základní vzdělání :-))
Text příspěvku byl upraven 30.09.14 v 09:18
Smeč to vskutku byl a výtečný :-)). O skutečném průběhu vzpoury jsem se dozvěděla až díky svým dětem, které mě při jedné návštěvě babičky vylákaly do muzea. Ještě že je mám :-))
Mě tedy dítko zatím vlákalo po letech jen do obecní knihovny a musím říct že takovou beznaděj a zmar jsem už dlouho nezažila. Asi se začnu angažovat než tu poumírá ten žalostný zbytek čtenářů...
Ještě než uzavřeme tuto rozpravu, tak se musím pochlubit, že naše knihovna musela změnit provozní dobu - měla otevřeno "pouze" 3x týdně, teď je otevřeno každý den, zbývající dva dny alespoň dopoledne.
Tak to blahopřeji, u nás je to prozatím 2x týdně á 3 hod. Smutné, ale i tak nijak vytížené.
Když jsem viděla ty knihy, vlastně se ani nedivím, i já mám doma lepší výběr...
Ale zpátky k mojí hádance: pozná někdo mojí opojnou knihu?
Text příspěvku byl upraven 30.09.14 v 10:10
"Řekni Rumburk, srabe !" :-) Nad Rumburkem nejdříve Jára C opsal kruh, ale pak nad ním udělal kříž.
ještě aby ne, sousedko. Vždyť v sousedním městě jsem se narodil :-)
K Tvé hádance: myslím, že by to mohla být květina-zřejmě růže.
Já zase podle toho, že si za vůní musíme hodně zacestovat, bych tipoval vůni dálek, třeba Vůně Kalahari
No já jsem sice rozená v krajském městě (doktoři trochu hysterčili, bo co), ale tomuto koutu Sudet zůstávám věrná prakticky celý život. Taky mě to s tou Kytlicí mohlo kopnout, když to mám přes Šébr...
Jo a kniha: oba vedle jak ta jedle, i když tenax je o fous blíž. Myslím že podceňujete opojnost hledaného aroma...
no... v jistém smyslu opravdu JE alchymie proces při němž ono aroma vzniká (paprťála a žbrluch ;-)) ale kde máme to cestování, aha?
Vložit příspěvek