Diplomovky, dotazníky, průzkumy...

Přesně tak, spadám taky mimo kolonku. =) Vymezení je jasné dané, ale kdybys maryberry06 chtěla napsat něco o "seniorech" (v tomto případě lidí starších 20 let =D ), tak se klidně ozvi. =)

Ahooj, je mi 18, obojí jsem četla, ale bohužel se nepohybuji kolem Ostravy a nějaké skypování můj počítač nepobírá :D Jestli chceš a nějak ti to pomůže, napiš do zpráv a můžeme rozhovor udělat přes mail/ fb. Alice

Pěkný večer, moc by mi pomohlo, kdyby jste věnovali pár minut k vyplnění mého dotazníku do Středoškolské odborné činnosti na téma "Faktory ovlivňující čtenářskou gramotnost" :) Mockrát Vám děkuji :)
http://www.survio.com/survey/d/V3M5N2C8A7F7H9W9S
Text příspěvku byl upraven 09.11.16 v 23:12

Pokusil jsem se dvakrát vyplnit, dvakrát mi to z neznámých důvodů vypadlo. Některé otázky nenabízejí všechny možnosti (např. u oblíbených žánrů chybí literatura faktu).

No upřímně... pokládat takové otázky na KNIŽNÍM portále je trochu zavádějící. Spíše bys měla rozhodit sítě ve škole, tam bude sice měřítko zúženo věkem, ale vzorek dotázaných pestřejší a výsledek vypovídat víc.
Sem se chodí za knížkami cíleně, omylem je tu málokdy málokdo

Nemám nic proti dotazníkům, ovšem přijde mi trochu nesmyslné sbírat data od lidí co čtou, zcela jistě by to mělo větší význam od lid kteří nečtou, pokud je v dané práci hledán důvod odlivu čtenářstva.

Některé otázky nejsou šťastně položené - viz např. otázka ohledně využívání knihoven. Také si nejsem jistá, co je v dotazníku myšleno slovem "Kultura", když umění, hudba je zahrnuta v jiných bodech. Má se umění zahrnovat do obou bodů nebo jen do jednoho?
O tom, že pro objektivitu testu není vhodné využít "náhodný" vzorek tazatelů ze specializovaného webu, určitou zájmovou skupinu lidí, už se zmínilo dříve.
Vyplněno,
také si myslím, že možnosti odpovědí nebyli přesné, ale i tak jsem to vyplnila

Vyplněno. Myslím, že výsledky budou poměrně jednotvárné. Na knižní web nezavítá moc lidí, co nemají rádi knihy.
Vyplněno :-). Osobně bych u možnosti "jiná" ponechala volbu na uvedení "jaká jiná" :-).
Vložit příspěvek