Fantasy pro muže
,,Každému jsem na tom křesle říkal - neber úplatky zblázníš se z toho, ale je to marný, je to marný...":-)
https://www.youtube.com/watch?v=QkttuCQizRQ
Nevyzpytatelnými cestičkami se ubírá vkus čtenářů. Troska byl asi první sci-fi, kterou jsem přečetla a nejspíš mě k žánru přivedl. Je to srdcovka z dětství a je mi úplně jedno, že to bylo naivní a z hlediska vědy mimo nejspíš už tenkrát.
Stopař se mi celkem líbil, ale není to reprezentativní zástupce sci-fi, je to opravdu ulítlé a humor tam obsažený není pro každého.
Čtu knížky skoro všech žánrů, sci-fi ale je a asi i zůstane pro mě jedním z žánrů vysloveně oblíbených. Znalci to ostatně poznají i z mé přezdívky na DK.
Text příspěvku byl upraven 12.01.17 v 10:27
Sháním knihu o mimozemské civilizaci, mimozemšťanech atd. Mockrát děkuji všem za rady, co by se milovníkovi všeho ohledně ufo líbilo.
Těch je. Existuje antologie Pozemšťané a mimozemšťané. Napadlo mě Mycelium od V. Kadlečkové Nebo třeba Setkáni s Ramou od Clarka. Nebo od Fabera Pod kůží. Mimozemšťané jsou i v Knize zvláštních nových věcí. Klasiku jako Válka světů asi není třeba doporučovat.
Text příspěvku byl upraven 14.01.17 v 17:05
Můžu doporučit knížky Eduarda Martina - Manžel z Marsu, Manželka z Venuše, Milenci našich žen, Milenky našich robotů, Milostné zmatky královny krásy, Půjčovna manželek, Největší skandál v dějinách lidstva, všechno jsou to moc pěkné sci-fi povídky.
No, pôsobivé, pochmúrne, depresívne, groteskné, pomalé, stále som mala pocit, že sa to točí do kruhu. Nekonečné popisy bežných činností. Nemá to poriadny dej, aspoň prvý diel. Nie je to moja šálka čaju, ale rozhodne pozoruhodné dielo, aspoň prvé dva diely. Druhý diel mám radšej, je trochu živší a akčnejší ako prvý.
Text příspěvku byl upraven 17.01.17 v 13:04
Já se stále rozhoduji, zda se do Gormenghastu pustit. Už půl roku mi leží na poličce a stále jsem nesebral odvahu. Když se totiž přátel zeptám, jaký je, tak odpovídají dost rozpolceně: "Je to fakt skvělé, ale hodně popisné, moc se tam toho neděje. A není to knížka, kterou bys přečetl najednou."
Přiznám se, že poté, co jsem přelouskal celou Herbertovu šestidílnou Dunu, tak si nejsem jistý, jestli chci další dílo, přes které se budu muset prodírat jak ledoborec.
Text příspěvku byl upraven 17.01.17 v 18:18
Hadati: Mně to doporučil jeden kluk, co četl Tolkiena. A říkal, že GORMENGHAST je boží.
Pre mňa bol najhorší pocit, že čítam, čítam a nikam sa to nevyvíja. Ale myslím, že to bol autorov zámer, robí to tú dusnú a strnulú atmosféru hradu. A je tam kopec popisov, ja mám popisy celkom rada, ale tu som sa nimi, hlavne v prvej časti dosť ťažko predierala.
mág - učedník: právě čtu a nějak se tím nemůžu prokousat.. přiznám, že číst o dětství hrdinů mi v knihách nebaví.. mám vydržet? rozjede se to nějak? v dalších dílech už vyroste? :-D
Dětství hlavních hrdinů je jen v této první knize. V dalších knihách už je to jen o dospělých. Určitě to nevzdávej. :-)
dobře, znovu jsem se do toho dala a prodloužila výpůjčku v knihovně :-) já holt jsem děsnej povrchní čtenář - jak tam nemam pořádnýho hlavního hrdinu o kterým se mi pak může v noci zdát, tak mi to nebaví :-D :-D
četla jsem démonskou sérii od p. bretta a právě kvůli těm popisům dětství hrdinů jsem to v půli třetího dílu vzdala...
Na Bretta se už asi tři roky chystám - ani nevím, zda už tu svou sérii dokončil ...
no já vlastně taky nevím :-) ono je to moc hezké, příběh, prostředí... chraničářství mi naprosto nadchlo.. jen ty popisy no.. ale určitě se do toho pusť..a pak mi napiš jak to dopadlo ;-)
Richie 1: Ne, ještě ji nedokončil, pokud se bude držet původního odhadu dílů (i když mám pocit, že úplně původně to měla být trilogie...), tak mu zbývá ještě jeden díl - Vydané jsou 4 a jedna povídková knížka.
Jass: Aha, myslel jsem si to. Proto ještě radši čekám, i když už první tři díly mám zakoupené. Jsem radši, když je příběh dotažen do konce. :-)
Nevíte náhodou, kdo je autorem a jak se jmenuje skutečně povídka, kterou si pamatuji pod názvem Klon? Vyšla, myslím, v Mladém světě a byla o živé hmotě, která vznikla v kanalizaci a dokázala přetvořit živé tkáně na vlastní tkáň a díky tomu rostla. Začíná tím, jak manželka myje nádobí a ve výlevce číhá divný zelený rosol. Chce ho prstem strčit zpátky do odpadu, ale najednou jí začne prst rosolovatět a nakonec se promění v rosol celá a zmizí ve výlevce. Četla jsem to zhruba v období dospívání a dost mě to dostalo.
Vložit příspěvek