Fantasy pro muže

DISKUZE » Volná diskuze

Leiah
Leiah 08.12.2016 v 06:54

Bubko, přečetla sis ty odkazy na Wiki??? Tam je obsáhlá charakteristika pohádek i fantasy. Jako důkaz by snad mělo stačit, je dostatečně obsáhlé. Pokud ale ani to nestačí, zajdi si do vědecké knihovny, možná bys o dané problematice našla celou knihu. Tady ti nikdo nebude psát obsáhlý vědecký rozbor pohádek a fantasy, to ani není předmětem tohoto diskuzního vlákna (nebo založ vlákno nové právě pro toto). Podle mě jsou fantasy, které mají prvky pohádky (Hobit, Narnia,,,) a ty, které nejsou pohádka ani omylem (Darkover - zkus tam najít něco z charakteristik pohádky...).

bubka
bubka 08.12.2016 v 07:25

Leiah, diskuze ztrácí smysl, protože na vrcholy současné literární tvorby přístupné jen extrémně fundovaným, fakt nemám. a to ani když jsou to pohádky a co více, starými pohádkami více než inspirované. Horečné hledání rozdílů je tvoje parketa.

Lector
Lector 08.12.2016 v 09:00

Uživatel svůj příspěvek odstranil.

Wartara
Wartara 08.12.2016 v 09:47

Fantasy tu bude za sto, dvě stě, i tři sta let, stejně jako tu budou báje, mýty a historické romány, ze kterých tento vrcholový literární žánr vychází.

Falquar
Falquar 08.12.2016 v 10:09

Prosím, dost už, sami musíte vidět, že se jen tak neshodnete. Pokud vám to nedá, založte si pro své žabomyší války (tleskám Lectorovi) vlákno vlastní a nezaneřáďujte nám to tu; tady se mají doporučovat a probírat dobrý knížky, ne rvát hlavy a metat hezoučky zabalený urážky.

Leiah
Leiah 08.12.2016 v 11:21

Neviděli jste, prosím, někdo někde chronologii Darkoveru? Jak jdou jednotlivé knížky časově po sobě (i ty česky nevydané)?

Wartara
Wartara 08.12.2016 v 12:10

Já tedy také přispěji ohledně dobrých knížek - neví se už, kdy konečně vyjdou toužebně vyhlížené Vichry Zimy?

Jass
Jass 09.12.2016 v 21:58

Leiah: Tak tohle mě vážně překvapilo, těch dílů je tolik! Nevím, jestli je ten pořádek naprosto správně, četla jsem jen asi první čtyři díly (zatím).
https://www.goodreads.com/series/50144-darkover---chronological-order

Wartara: Netuším, kdybys to náhodou zjistila, taky mě to zajímá, ale Martinovi knihy mají většinou problém s určením přesného data vydání. Četla jsem to v nějakém rozhovoru... Martin tam říkal, že stejně nikdy žádný termín nedodrží, protože dopředu ani neví, jak bude kniha rozsáhlá, a tak je kruté dávat fanouškům plané naděje.

Viki0
Viki0 18.12.2016 v 09:45

Ahoj :) Chtěla bych vědět,jaký máte vztah k Fantasy knihám?Já poslední dobou čtu pouze fantasy,protože si už musím odpočinout od romantických knih nebo thrillerů.Také bych byla ráda za nějaké doporučení ;)
Předem děkuji a mějte krásný den.

RamonVarga
RamonVarga 23.12.2016 v 15:45

No popravdě už moc fantasy nečtu, více času věnuju space opeře a hard sci-fi.

RamonVarga
RamonVarga 23.12.2016 v 16:36

Ale prý dobrá fantasy série je Živé lodě.

Marthas
Marthas 23.12.2016 v 16:58

To Viki0: Já též čtu spíše fantasy a to proto, že teď už nefrčí klasická detektivka ale severská noir, a ta mne neoslovuje.
Doporučení záleží na tom, kolik ti vlastně je. Já např. nikdy nečetla Shana, ale líbil se mi Kai Meyer, Meg Cabot (což není čistá fantasy ale to uvidíš), Eoin Colfer, Rachel Hawkins, Cynthia Hand, Jonathan Stroud, z českých jsem upo na začátku fandila Michaele Burdový, než jsem seznala, že už není pro mne, pak ušla Ilka Pacovská a teď naposledy jsem četla Lenku Dostálovou...
To všechno, co jsem jmenovala, je ale spíše pro čtenářky mladší 20 let, i když jak co.

Leiah
Leiah 24.12.2016 v 14:36

Viki0: Čtu převážně sci-fi a fantasy, nejraději mám knížky někde mezi těmito dvěma žánry. Ze spisovatelů mám nejraději Anne McCaffrey (Pern) a Marion Zimmer Bradley (Darkover).
Pokud mám náladu na něco odpočinkového, ráda si přečtu nějakou knížku od Cassandry Clare, nebo Ricka Riordana...

slapyd
slapyd 27.12.2016 v 17:32

Ahoj, poprosil bych o radu. Hledám kombinaci sci-fi a horroru. Něco ve stylu hry Dead space, případně filmu Vetřelec. Temné a hlavně nezachraňuji svět a galaxi, ale bojuji o přežití. Může být jedna kniha nebo série. Děkui za tipy :)

tsal
tsal 27.12.2016 v 17:36

Hadati
Hadati 28.12.2016 v 20:57

slapyd: Zkus trilogii Metro 2033 od Glukovskiho. První kniha se mi líbila, druhá kniha byla slabší a ke třetí jsem se ještě nedostal. K přečtení mě vlastně dovedlo depresivní a velmi zajímavý teaser na stejnojmenou pc hru, která byla vytvořena na motivy této knihy - https://www.youtube.com/watch?v=1zLaZ49sVuo

RamonVarga
RamonVarga 04.01.2017 v 13:06

Ahojky bando, jako velkého fanboye sci-fi bych si rád našel také čas na přečtení nějaké té hard sci-fi. Nápady, názory a podněty pište prosím do tohodle topicu.

Wroutra
Wroutra 04.01.2017 v 21:17

Jaké znáte fantasy knížky s bi či homosexuálními hrdiny?
Ja osobně znám jen Nástroje smrti a Half wild trilogii, tak bych si ráda ještě nějakou takovou knížku přečetla :)

Text příspěvku byl upraven 05.01.17 v 00:16

Jass
Jass 04.01.2017 v 21:35

Napadá mě Sonea http://www.databazeknih.cz/serie/trilogie-o-cernem-magovi-985 ta se mi moc líbila.
A pak http://www.databazeknih.cz/serie/nocni-bezci-507 , tady se jedná o hlavní postavy, ale ještě jsem to nečetla, nicméně se chystám...
Nic jiného mě momentálně nenapadá, ale určitě je toho víc.

nolovedeepweb
nolovedeepweb 04.01.2017 v 23:38

Cokoliv od Grega Egana. Z povídek např. Učím se být sám sebou, Planckův skok nebo Světelný. Z románů Město permutací, Diaspora. Nicméně ničím z jeho repertoáru nejde udělat chybu.

Lucka66
Lucka66 04.01.2017 v 23:57

Noční běžce doporučuji :)
Pak ještě Nedej se a zbytek co znám už není fantasy

RamonVarga
RamonVarga 05.01.2017 v 13:18

Nemohl by mi někdo doporučit hard SF, podobné knize jako DARWINOVO RÁDIO a DARWINOVY DĚTI???

Leiah
Leiah 05.01.2017 v 13:35

Wroutra: Darkoverská série Marion Zimmer Bradley

tester
tester 06.01.2017 v 08:49

Mám problém. Kolega mně doporučil Stopařův průvodce galaxií. Když jsem to se zaťatými zuby zevrubně přelouskal chtěl po mně kolega abych mu vysvětli klíčovou otázku příběhu. Co to je klíčové číslo 42 a co to znamená a byl jsem na lopatkách. Scifi je moje slabina. Dokáže se v tom někdo zorientovat?

Lector
Lector 06.01.2017 v 09:16

Vložit příspěvek