Filosofování pod starým mohutným dubem
Gratuluji všem, kteří letos splnili Výzvu na 100%. :-)
Tak mě tak napadá, že ve Výzvě ještě nebyla Kniha, kterou jste si přinesli z knihobudky. :-)
Nejbližší knihobudka (5km) je neustále vykradená a Jihlavská, kam občas zavítám, rovněž. Nápad je to dobrý, tyhle budky, ale nesmí do nich létat straky.
Naias: Přistála u mě další kniha Zdeny Frýbové, konkrétně Z neznámých důvodů. Co Ty říkáš na tenhle román? :-)
denib, Terror: To já bych mohl z knih z knihobudky sestavit celou Výzvu. :-)
Eicherik: Jedině že by se počítaly knížky, které má vyčleněné knihovna k rozebrání :-)
Eicherik, ktoré vydanie? Staré je skvelé (čítala som), ale nové je vraj hrozne osekané (to som nečítala).
Naias: Je vidět, že jsem se obrátil na tu pravou. Je to vydání z roku 1988. :-)
Naias: Koukám, že čteš Ikabog, to mě zajímá, jak ohodnotíš. Já jí nedočetla.
Denib, keby taký bod bol, nedalo by sa inak, musela by si v okolí knihobúdku zriadiť.
U mě stejně jak u denib, žádná knihobudka nablízku. Takže to téma by pro mě nebylo...
Totiž, člověk míní a potom to změní: čtenářská výzva mě doteď vůbec nebrala, naopak, byla jsem proti, ale tentokrát - holt, změna je život, zkusím to asi.
Dotaz - viděl už někdo (krom "celebrit") Avatara 2? Ten příběh samotný - myslím tím první film, byl dobrý, ale klasika - ti hodní a ti špatní, ovšem prostředí Pandory, příroda, les a všechno v něm, ostrovy... atd., tož to byla pecka, úplně by mi stačil odtamtud přírodopisný film :-).
Alekis: recenze jednoho místního uživatele:
https://plotpoint.sk/recenze-avatar-the-way-of-water-film-na-ktery-jsme-cekali-dlouhe-roky-je-tu-je-film-lepsi-nez-prvni-dil/
Zda je celebrita? No, jelikož to viděl už včera, tak asi jo :D
Ta Kniha, kterou jste si přinesli z knihobudky byl jenom takovej okamžitej nápad. :-) Nikam jsem to oficiálně neposílal. :-D
Lenka. V. - přečetla jsem recenzi - těším se. "Celebrity": Seznam, Super: Na premiéru Avatara přišla řada známých tváří... :-). Většinu neznám asi jen Jandu a Žilkovou... Dnes je tolik celebrit, lopatou je přehazovat z hromady na hromadu...
Eicherik: kniha z knihobudky je roztomilý nápad, ale co my z pustin venkova, onehdy jsem viděla jednu moc hezkou z auta, na ní napsáno Knihovnička, ale je to tak 10 km a navíc, další knihy... Kam s nimi? Spíš už jenom ty e- :-)
alekis: Já jdu s pár lidmi po vánočních svátcích, tak jsem na to zvědavá. :)
Keri.H: pamatuješ, jak jsem si stěžovala, že máme blbý kino, který nenabízí žádné varianty filmu? No, tohle dávají třikrát denně, ale jenom samej dabing. A stejně jsem se vlezla jenom do jednoho termínu, tj tenhle pátek kvůli délce. Já na 3D fakt nejdu. Tak holt až o půlnoci doma. To jindy normálně už spim :D vždyť jsem stará!!!
Všem, co chodí do kina přeji pěkné zážitky... :-).
---------------------------------------------------------------------
Po roce zas je tu prosinec, čas běží...
Venku je zima a sníh tam leží...
ale pod sněhem, v teplých komůrkách to žije:
odolnou drobotinu žádný chlad nezabije :-).
Pro milovníky hmyzáčků další parádní letní fotky, plus něco o pohřbeném románu :-)).
https://petrsiroky.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=794727
https://1url.cz/nrhwp
Lenka.Vílka: Jo to si pamatuju. No u nás nabízejí 2D i 3D, 2D je ale jen s dabingem. 3D je dabing i titulky.
Já chodím na filmy hlavně ve 3D. Jdeme odpoledne (právě kvůli délce) a to je v dabingu, ale to mi je celkem jedno, jestli koukám s dabingem nevo s titulkama, beru, co je. :)
Keri.H: nevím, zda je to naším kinem nebo mnou, ale měla jsem možnost vidět stejný film u nás 3D a 2D. V prvním případě jsem z něj moc neviděla, v druhém už jo. Tady nechci riskovat. Mám spíš strach z toho 48 fps, který zatím každý kritizuje :/
Lenka.Vílka: To může být i kinem. Podle mě taky záleží, jaký má kino brýle. Já teda jinde ve 3D nebyla, takže nemám srovnání, asi budu muset napravit. V Praze jsem byla párkrát jen na 2D.
Já teda nikde žádné recenze nečetla, takže netuším. Dej vědět, jak se ti film líbil. :)
Vložit příspěvek