Filosofování pod starým mohutným dubem
Jak říkám - není knihovna jako knihovna. Myslím, že u nás to souvisí hlavně s místem a se systémem. Systém to neumožňuje a paní knihovnice sedí u plného stolu a plných polic. Nevím, jestli by jinak zamluvené knihy měly kde mít připravené. Ale ono mi to vlastně vůbec nevadí - vždycky mám času dost a občas tak sáhnu i po knize, na kterou narazím náhodou při hledání jiné :-)
V "mých" knihovnách to funguje stejně, jak popsala denib. Téměř nevyužívám rezervaci, takže si vybírám knihy z regálů. U pultu jsou dopředu nachystané jen rezervované knihy nebo tituly ze skladu. Ale mých 5-7 min. v časovém omezení není problém. No, a když mám čas, to pak minuty prchají jedna za druhou. :-))
MarikaVanova: Nemáte v knihovně koutek pro děti? I když Ty máš nejmladší ještě hodně malinké, že.?
Text příspěvku byl upraven 04.02.18 v 19:58
v naší knihovně jsou u pultu narovnané právě vrácené knihy, které ještě neodnesly knihovnice do regálů, dívám se nejprve tam
R.E. M. : no, v dětském odd. je jakýsi koutek, ale nemohou se tam nechávat bez rodičů, každý si je tam hlídá sám, ale je to spíše pro větší děti, že si mohou v klidu třeba číst na gauči, sedacím vaku nebo houpacím sezení, nebo hrajou deskové hry. Ale těším se, až dorekonstruují novou budovu městské knihovny, která slibuje mnohá vybavení a nové prostory.
A vy ho tam máte?
No, teď 17. února oslaví teprve dva roky.
Text příspěvku byl upraven 04.02.18 v 20:09
Marika Vanova - v jedné máme velmi pěkný dětský koutek.
encyklopedie - prima nápad, podívám se, jen musím počkat na větší obrazovku.
Filmové okénko:
Valmont ***** (možná někdy zkusím i knihu, ale teď si netroufám)
https://www.databazeknih.cz/knihy/nebezpecne-znamosti-13322
Gravitace ****
Zloději zelených koní **
Eicherik: zkus, je dobrá...
Encyklopedie: se máte, u nás je v pondělí zavřeno, knihovna je moc pěkná, taková pohodová
R.E.M. Nevím jak je na tom Marika, ale mně by dětský koutek fungoval jedině v případě, že by v něm byla instalována naolejovaná vana. A pořádně hluboká. Náš mladej miluje tahání knih z regálů, proto ho v knihovně nesmím pustit z teplejch, jinak se mi návštěva pořádně protáhne.
reader.007 :-))) Rodiče to mají někdy velmi těžké. Ale ta záliba v knihách od útlého věku je pozitivní - dobrá výchova!
Text příspěvku byl upraven 04.02.18 v 22:15
U nás mají naštěstí v knihovně v pondělí otevřeno. Já si tím zpříjemňuji začátek pracovního týdne. Od rána se těším, jak strávím cca 15 minut v knihovně. :-)
Ach jo, to vaše básnění o knihovnách mi připomnělo, že budu muset jít zaplatit tu hromadu upomínek, co se mi nahromadila... Ale trochu se tam bojím jít, protože na čtení teď nemám čas a knihovna by mohla být příliš velkým pokušením :D
V knihovně, do které teď chodím, taky nelze zarezervovat knihu, která není půjčená, a hledání v regálech mi občas dělá problémy. Je to tam trošku na přeskáčku, řazené podle počátečních slabik autorova příjmení. Ale hned při první návštěvě jsem měla velký problém najít Sto roků samoty od Márquéze, protože to mají zařazeno pod Ga. Takže je to někdy docela složité. Občas některá z knihovnic pomůže, ale často se trápím a ze svého seznamu nenajdu skoro nic. Sice v počítači zjistím, že to mají, ale najít to nemohu. A ještě ty regály až u země mi taky dělají problém. Ale hlavně, že ta knihovna je.
Máme členitější rozestavění regálů a občas musím hledat, kde má poslední police pokračování.
Regály až u země mi taky dělají problém. A občas taky narazím na chaotické řazení, ale většinu toho najdu. A když nenajdu, paní knihovnice mi pomůžou. Dřív jsem se jich bála zeptat, ale jsou tak hodné, že už se nebojím :-)
Potřebuji se stavit v knihovně příští týden, protože tam mám zamluvenou Fabriku, kterou už někdo dočetl. Ale dala jsem si závazek, že tam nepůjdu, dokud nedočtu ten Pražský hřbitov ...
reader. 007: taky, taky, knížečky lítaj, nestačím je chytat a dávat zpátky, proto si je raději objednávám předem jo, jo.
Lahůdka pro skutečné fajnšmekry, mohutné podstarodubové současné filozofy http://librinostri.catholica.cz/download/FuTejVyHNTot-z.pdf
https://www.databazeknih.cz/knihy/vyssi-humanita-nebo-totalita-346506
Zde lze krásně vystopovat EVOLUCI společnosti v Evropě.
Text příspěvku byl upraven 05.02.18 v 06:32
Pražský hřbitov - tak mě to překvapilo, jsem už přes 40 stránku a docela mě to baví, uvidíme ...
Fakt? Mě to teda moc nebaví, musím se do čtení nutit. Ještě nejsem ani v půlce. Ale nebude to kvalitou knihy - spíš to téma není pro mě.
Text příspěvku byl upraven 05.02.18 v 12:02
Jsem vlastně na začátku, ale je to tak ujetý, že mě to kupodivu baví, asi jsem teď četla moc normální příběhy?
jméno růže je podle mě něco nepřekonatelného četla jsem dávno ale dodnes vzpomínám. nechci vás tedy samozřejmě děsit, ale bratr říkal že hřbitov je následek střevní chřipky na 6.
Pro mě je Jméno růže taky něco nepřekonatelného. Jsem si skoro jistej, že už lepší knihu nepotkám. :-)
Eicheriku, teď koukám, že budete číst Olgu Tokarczuk - jsem zvědavá na recenzi, protože ji mám v plánu.
Vložit příspěvek