Filosofování pod starým mohutným dubem

DISKUZE » Volná diskuze

Eicherik
Eicherik 05.02.2018 v 19:05

intelektuálka: Já jsem taky zvědavý a vůbec netuším, co mě čeká. :-)

EmmaKrizova
EmmaKrizova 05.02.2018 v 19:06

Svůj vůz i pluh je genialní, jedna z nejlwpších za 10 let co jsem četla

Eicherik
Eicherik 05.02.2018 v 19:09

O té knize jsem slyšel, ale s paní Tokarcuk jsem si jí nespojil. Pokud se mi bude Pravěk líbit, tak se možná pustím i do této knihy. :-)

intelektuálka
intelektuálka 05.02.2018 v 19:20

Ano, jak říká Emma, Olga je svéráz a její knihy mají co říci o přírodě a vztahu k ní.

Makropulos
Makropulos 05.02.2018 v 19:35

Olga Tokarczuk mě oslovuje vážně hodně. Svůj vůz i pluh ..... je opravdu skvělá kniha. A ještě jsem četla Pravěk a jiné časy a to mě opravdu dostalo. Obě knihy můžu doporučit.

Eicherik
Eicherik 05.02.2018 v 19:35

"Svůj vůz..." přečetli 4 z mých přátel a všichni dali 5*. :-) Jdu do toho. :-)

EmmaKrizova
EmmaKrizova 05.02.2018 v 20:48

Já Pravěk číst nebudu, lepší než vůz i pluh to být nemůže, takže bych byla zákonitě zklamaná. A s Ecem umbertem to mám stejně.

Marika Vanova
Marika Vanova 06.02.2018 v 08:11

Co vy a epidemie? Naše rodina úspěšně zvyšuje průměr nemocných :-(

Marbo
Marbo 06.02.2018 v 10:33

Navzdory skutečnosti, že dělám v MHD a robka v lékárně, jsme oba zdraví jak řípy. Holt asi výhoda trénovaných imunit.

R.E.M.
R.E.M. 06.02.2018 v 11:13

Robka - pěkné, to už jsem dlouho "neslyšela".

ad chřipka a virózy, zatím jsme všichni zdraví a odoláváme těm malým potvůrkám.

denib
denib 06.02.2018 v 13:31

Naštěstí se mi chřipka zatím vyhýbá.

Divadelní okénko:
Studio DVA v Praze bude dávat hru Misery podle Stephena Kinga. Už do divadla nechodím, ale kdyby se časem objevil záznam na internetu, tak bych na to ráda koukla. Akorát v anotaci mají, že je to směs humoru a napětí a z knihy si humor nějak nevybavuju.
https://www.studiodva.cz/repertoar/studio-dva-divadlo/misery/

R.E.M.
R.E.M. 06.02.2018 v 15:46

encyklopedie: Teď jsem se podívala na přerovskou knihovnu - hezká, útulná.

tester
tester 07.02.2018 v 04:04

Jste očkovaní? Já ano a zatím pohoda.

Lector
Lector 07.02.2018 v 08:13

Uživatel svůj příspěvek odstranil.

Marika Vanova
Marika Vanova 07.02.2018 v 08:16

Ale no tak chlapci, nejsme u prezidenta ;-)

tester
tester 07.02.2018 v 09:06

To Lector....anamnéza - ročník 1936 , zár. lhůta až do smrti. Sečtělý, dřívějším školstvím málo vzdělaný a všemi režimy zdevastovaný obdivovatel mladých, inteligentních, otrlých a všestranně vyvinutých ohařů. Prožil jsem i peklo komunistického socializmu na vlastní kůži. Pro pípání kuřátek mám pochopení, protože i tímto obdobím jsem prošel. I dnešní kuřátka získávají životní zkušenosti, ukládají si je do paměti, aby mohli až budou senioři poučovat mladé. Zatím jsou ve fázi kdy poučují seniory. Kromě cukrovky, demence a alzhaimera jsem úplně duševně i tělesně zdravý. Chřipka se mně zatím vyhýbá, protože konzumuji rakytník řešetlákový přímo z keře. 1 bobulka je ekvivalent 5ti citronů. Oceňuji na DK, že je to místo setkávání a porozumění mladší a starší generace, hlavně co se týká literatury.

Text příspěvku byl upraven 07.02.18 v 09:33

Lector
Lector 07.02.2018 v 09:42

Marika Vanova
Marika Vanova 07.02.2018 v 09:50

Lector: radši nic, to byl pouze vtip.

Lector
Lector 07.02.2018 v 10:33

Marika Vanova
Marika Vanova 07.02.2018 v 10:56

O. K. fajn, tady na DK někdy nevím, jak to kdo myslí :))

tester
tester 07.02.2018 v 13:19

To Marika Vanova
.....O. K. fajn, tady na DK někdy nevím, jak to kdo myslí :).....To je zapeklitý problém komunikace. Jenom něco napsat, to je jednoduché, ale k tomu musí být ještě výklad jak to pisatel myslí. Výklad pojmů, situací, vůbec všeho co text popisuje. Tento problém je i při četbě knih. Miliony vět, ale jak to autor myslí nikdo, kromě autora neví. Jak to zvládáte? Domníváte se že knize rozumíte stejně jako ostatní čtenáři? To je téma k diskuzi !!!!!! Jak se tak dívám, tak žádná literatura na toto naše téma není. Myslím to tak jak jsem to napsal.

Text příspěvku byl upraven 07.02.18 v 14:27

Jacck
Jacck 07.02.2018 v 14:06

testere, tak to jsi ještě mlaďoch, můj děda v 80-ti letech lezl po stromech. Až do smrti nebral vůbec žádné léky. Nakonec ho skolila mrtvice v 97-mi letech téměř z plného zdraví. Ale byl to typický kavárník - učitel - a ti se jak známo za celý život moc nesedřou :-) A rakytník je dobrá věc, nedávno jsem z něj pil čerstvě lisovaný džus. Ale ještě důležitější je doplňovat vitamin D
https://www.nejenleky.cz/content/26-temer-vse-o-vitaminu-d

intelektuálka
intelektuálka 07.02.2018 v 14:13

Ale - Jacck mě opět příjemně překvapil - radí seniorům. Ano, D je důležité, v létě ho podpoří pobyt na slunci.

Jacck
Jacck 07.02.2018 v 14:23

intelektuálka, jednak teď je zima, takže ho mají všichni málo, jednak ve stáří nemusí fungovat tak dobře ledviny, a neumí provitamin z kůže transformovat na aktivní vitamin D. Čili senioři, a nejen senioři, by měli nejlépe doplňovat, nejlíp kapky Vigantol. A netýká se to jen seniorů, ale i těch, co v létě nepracují venku, ale jsou furt zavření v kanclech. Vlastně jedna z teorií, proč je v zimě tolik chřipek a virů, zatímco v létě ne, je právě vitamin D
http://ziva.avcr.cz/files/ziva/pdf/vitamin-d-a-imunita.pdf

tester
tester 07.02.2018 v 14:36

To Jacck...můj děda v 80-ti letech lezl po stromech...to provozuji také. Nahoru to jde pomaleji a dolů rychleji. A moře? Jednoznačná a nezbytná preference, minimálně na 1 měsíc. A doma po venku vyrazit na louku s kosou jen v trenclech. Ale nějak mně začíná loupat v zádech z toho blbého sezení u PC. Jestli to na louce rozeženu nevím. Myslím to tak, jak jsem to napsal.

Vložit příspěvek