Filosofování pod starým mohutným dubem
Já si na test s hrady netroufnu - je to už 30 let, co jsme se synem objížděli památky...
Takže si s tím Medunko nelam hlavu..
Ale děkuji Sarah za připomenutí okolí Vírské přehrady - tam jsem bývala často a můj oblíbený hrad je Pernštejn...
intelektuálka: Také děkuji.
denib: Já se taky stydím. Já dokonce ani na Slovensku nebyla! To je co?
Ale slováky a slovenštinu mám ráda. Slovenští kolegové byli vždy velice slušní a bezva lidi. Byli všímaví a když bylo třeba, okamžitě pomohli.
A představte si tu náhodu, že s jedním, s kterým jsem pracovala, bydlí i v naší čtvrti. Od té doby se oženil, má úplně skvělou partnerku a krásného chlapečka. Potkáváme se tu a plánujeme, že se budeme navštěvovat.
intelektuálka - Pernštejn je podle mého jeden z nejkrásnějších.
Medunkavera - já mám ze Slovenska budoucí snachu, takže cesty tam mě asi čekají častěji :-)
Jezdím často na Slovensko, ale ze slovenských hradů bych poznala snad jen Bratislavský.
newtory: Se slovenskými hrady bych pohořela tak, že by vedle toho i vatra vypadala jako plamínek. :)
Eicherik: Hujer měl skoro vždy pravdu. ;-)
Sarah01: Pěkné hrady a romantické zříceniny - některé jsem neznala, jiné zatím minula.
Pěší turistika, příroda + návštěvy hradů, zámků jsou mou oblíbenou činností.
Slovenské zámky a hrady rámcovo poznám,možno polovicu aj "naživo".
Tu sme boli včera:
https://cestovanie.sme.sk/c/20137305/kosice-rusnoparada-ponukne-bohaty-program-pre-celu-rodinu.html
ale bolo tam príšerne veľa ľudí a slnko tiež nezaháľalo.
P.S. AD: R.E.M. reader.007
Bratislavský hrad môj nebohý otec nazýval obrátený stôl.To sa vždy rozčuľoval keď sa v TV objavilo to logo,pretože signalizovalo vysielanie z Bratislavy a to vždy (skoro) znamenalo nezaujímavé programy.
AD: Sarah01 nech to s tou snachou vyjde,už len kvôli poznávaniu slovenských hradov...
Text příspěvku byl upraven 15.04.18 v 18:19
My jsme byli na svatební cestě na Slovensku pod stanem v Piešťanech v kempu, manžel mě donutil vylézt na Povážský Inovec, ale taky jsme byli na Čachtickém a Trenčínském hradě, ráda na to vzpomínám, cestování vlakem ...
newtory: a kde? My se letos chystáme do Varny, Burgasu, Plovdivu, těšíme se, doufám, že to pojedeme v pohodě.
Sarah01: to já taky, začínám plánovat, kam vezmeme mašinkou našeho prcka, protože jako každý dvouletý klučík miluje mašinky, auta ..
A co vaše fenečka, jak bylo?
AD: Marika Vanova niekde pri Tureckých hraniciach,nepamätám sa už presne (svadobná cesta to už je rokov...).
newtory: to už je rokov, ale svatební cesta přinejlepším jenom jedna? ;-)
Naše svatební dovolená byla v Řecku. :)
A ještě ke Slovensku - nádherné hory, Slovenský ráj, krásná ľadová jaskyňa. Viděli jsme také Trenčianský hrad, Devín, zámek v Bojnicích... Některá místa jsme navštívili mnohokrát, jiná na svoji chvíli teprve čekají, zvláště východní část Slovenska nemáme prochozenou.
Na Slovensku mimo Tater mám oblíbenou Malou Fatru a moc oblíbená mám termální koupaliště - Rajecké Teplice a Liptovský Ján.
intelektuálka: V Tatrách a na Oravě jsem už byl plnokrát, ale na Fatře ještě nikdy. Na mapě tam vypadají trasy hodně roztahané. Jaké to tam je?
Na Slovensko jsem jezdíval na prázdniny, když jsem byl na základce. Jezdíval jsem s tátou a jeho kamarády z práce. Pro kluka to bylo fajn s partou chlapů. Nejprve jsme jezdívali do Nízkých Tater, když jsem povyrostl tak do Vysokých Tater a nakonec do Slovenského ráje. Byli jsme i v Dobšinské ledové jeskyni. :-)
braunerová - bývalo tam krásně... pamatuji Vrátnou dolinu, Terchovou, Jánošíkové diery, cestu za sluncem a večer družbu v hotelu Boboty...
Ale informace by tu určitě nejlépe podal Newtory...
Marika Vanova - bylo bezva, vyšlo krásné počasí a užily jsme si to obě... ta moje dračice se pořád cachtala v rybníku (želva to je, ne pes :-) z čehož byli všichni u vytržení, a já se poučila, co dělám špatně a na čem zapracovat, protože pokud nám něco nejde, není to chyba psa, ale samozřejmě moje neschopnost :-)
Slovensko - my byli v 80tych letech na školním výletě v Súľovskych skalách a připletli jsme se tenkrát k natáčení pohádky Sol' nad zlato, krásné vzpomínky na to mám dodnes.
Vložit příspěvek