Filosofování pod starým mohutným dubem
Naias - cha, cha, cha, zasmáli se zbrojnoši a odjeli na šicím stroji značky Minerva!
Není to u všech stejné. Někdo má na čtení času dost a ani v důchodu být nemusí, někdo naopak. Záleží na tom, jaké má další plány, povinnosti, radosti ...
Za okny se čerti žení. Dopiju si čaj a vlezu si do postele s detektivkou. :-)
Naias, to mám ze základky, asi tak ze čvrté třídy. Ještě si pamatuju - cha, cha, cha, zasmáli se kulaci a založili JZD. Další si už nepamatuju.
To se někdo má.... já musela dnes absolvovat víkendový úklid domu, zítra se jede na výcvik se psem. Z Návratu mistra mi zbývá posledních 20 stran, dočíst to musím, i kdyby na to došlo o půlnoci :-)
Marika Vanova: Mám přečteného Naslouchače a Faju. Tento týden jsem obohatila knihovnu o další knihu P. Stehlíkové Sněhurka jablka nebaští - tak jsem zvědavá, jaká bude.
Já dnes snad dočtu p. Koukolíka a pak budu pokračovat s Pražským hřbitovem. Zatím je PH takový zvláštní.
Raksa.A - mám zatím jednu fenku zlatého retrívra a chtěla bych ji uchovnit, založila jsem si CHS. K uchovněni je potřeba udělat zkoušku ověřeni vrozených vlastností retrívra, tam máme velké mezery, zatím. Ostatní si myslím, že zvládneme bez problémů.
R.E.M.: díky za tip, titul už jsem někde viděla, ale nespojila s touto spisovatelkou.
Sarah01: zlaté retrívry mám moc ráda, kamarádka má jednu a má opravdu zlatou povahu. Jsem teď ve stádiu hledání štěňátka, které si chceme v létě vzít, chceme zase Kavalìrku. Přeju hodně štěstí ve výcviku.
Raksa, ja viem, ja to mám zase zo Saturina. „Saturnin pravil, že je to všechno jen pověst, kterou nelze historicky kontrolovat, a že on se domnívá, že tomu bylo obráceně, že totiž Šemík uháněl k Neumětelům a Horymír k Radotínu, a povídal dokonce něco o tom, kam uháněli zbrojnoši, pověření hlídáním zpupného vladyky, a zamotal to všechno tak, že to vypadalo, jako by jediným, kdo nikam neuháněl, byl starý, slavný Vyšehrad.“
Raksa A : já to znám jako: cha cha cha, smáli se zbrojnoši lámanou španělštinou míchajíc do ní slova francouzská a odjeli na šicím stroji.
Raksa A: U nás doma se říkalo - cha, cha, cha, zasmáli se zbrojnoši a na..rali do brnění.
Text příspěvku byl upraven 14.04.18 v 10:53
Znáte české a moravské hrady? :-) http://www.qizy.cz/quizzes/ceske-hrady/76
Marika Vanova - ad Sněhurka jablka nebaští
Kniha má dobré hodnocení, při 42 hodnocení 89 % a dobrá hodnocení jsou i od čtenářů, kterým se líbil Naslouchač. Tak mě to nalákalo a koupila jsem ji.
https://www.databazeknih.cz/knihy/snehurka-jablka-nebasti-344908
denib: Hezký výsledek. Já jsem střelila 2x vedle. Obzvlášť u hradu, kde jsem před pár lety byla, je to "příšerné". :)
R.E.M. - nepoznala jsem jeden, ale nikdy jsem tam nebyla. Jinak hrady mám moc ráda, na Moravě mám prolezlé všechny, i několikrát, třeba Sovinec :-) Úplně nejradši mám zříceniny, ty mají zvláštní kouzlo.
Text příspěvku byl upraven 14.04.18 v 13:47
Naprosto souhlasím. :-)
http://www.ceskypoutnik.cz/userFiles/zricenina-u-oseku-alias-pokstejn.jpg
Sarah01 - zlatý retríver je zlatíčko, ten moc práce nedá. Já bych chtěla zase Amálku - basenji. Jelikož jsem už stará, je to ta správná velikost, jen práce je s tím víc...
Raksa.A - s touhle potvurkou je právě práce hodně, ona nemá typickou zlaťáckou povahu, je hodně sebevědomá a svéhlavá. Jen všichni obdivují, jak miluje vodu a jak v ní vyvádí. Ovšem s poslušností je teď v pubertě dost na štíru, takže tam musíme hodně zapracovat. Našla jsem ale plemeno, který mně nejvíc vyhovuje, je trochu jako já :-)
Vložit příspěvek