Filosofování pod starým mohutným dubem
denib: to ráda slyším, teda čtu a díky, ty jsi mě k tomu příběhu nejvíc inspirovala ;-)
Marika: tak to mě těší, mě tuším inspirovala Makropulos
Text příspěvku byl upraven 12.04.18 v 11:44
Dickens : Nadějné vyhlídky,veľmi milé čítanie,ide to pomaly,ale človeku je tak príjemne .
newtory: To jsem četla zrovna nedávno. Ano, milé čtení. I když trochu zneklidňující.
Lidi, ta Stehlíková je vhodná i pro staršího čtenáře, který má rád fantasy romány jako třeba Pána prstenů nebo Hru o trůny? Hledám již inspiraci na Vánoce a anotacím na Albatrosu po zkušenostech moc nevěřím :-)
Jinak co se týká těch různých literárních i jiných ocenění, tak já se podle nich neřídím, protože mám pocit, že jejich udělování je dost ovlivněno politikou, případně jinými zákulisními intrikami.
Sarah01: Nejmladší zrovna nejsem a líbí se mi to. Mně se sice líbí i pohádky, ale tohle bych za dětskou knížku rozhodně nepovažovala. Hlavní hrdinka je zatím dítě, ale neřeší obyčejné dětské starosti. Důležitý tady nebude věk čtenáře, ale vkus :-)
Já už skoro mohu říci, že jsem dost stará a tahle série se mi opravdu moc líbí. A co vím, paní Petra na FB psala, že píše a píše, jak může.
encyklopedie: "ted se chci u knih jenom bavit .....místo platona so dám raději 5 rodokapsů......hihihi"
A tak to má bejt. :-)
encyklopedie: Kdybych se dneska rozhodoval čím být, tak bych se rozhodl být knihovníkem. A to myslím naprosto vážně. Tak tam dnes alespoň rád chodím. :-)
Být knihovnicí byl můj sen na gymplu, bohužel na tento obor na fil. fakultě brali tenkrát jen 5 lidí z celé republiky, skončila jsem v knihkupectví. Ale po revoluci a mateřských dovolených jsem se tam už nevrátila, už nebylo kam.
Díky denib a Makropulos za doporučení, zkusím to koupit, snad se bude líbit, případně si nechám pro sebe.
Text příspěvku byl upraven 12.04.18 v 19:38
Aj ja by som rád pracoval ako knihovník,dnes je to už passé,ale bolo by to pekné...
Já myslím, že pokud může být koníček povoláním, je to ideální, ale málokdo má to štěstí. Nakonec život přináší různé možnosti, člověk se mění, získává jiný náhled a začne ho bavit i to, o čem by dříve ani neuvažoval. Já přestože knihovníci nedělám, tak moje povolání mě baví, i když spousta lidí mi říká, že to musí být nuda.
Mám kamaráta v Prahe,celý život pracoval v antikvariáte a myslím,že bol šťastný aj spokojný (už je na dôchodku).
To já taky a nejen čas na čtení....ale mám to do důchodu ještě daleko :-)
Sarah01: taky Naslouchače i Faju doporučuji, další knihy od Stehlíkové neznám.
Vložit příspěvek