Filosofování pod starým mohutným dubem

DISKUZE » Volná diskuze

Eicherik
Eicherik 09.04.2018 v 17:37

denib: "...a bylo to tak přeslazené, až jsem měla ulepené prsty :-( " To se mi moc líbilo. :-D

Marika Vanova
Marika Vanova 09.04.2018 v 17:39

Ty ulepený prsty se ti povedly, kolikrát to tak opravdu je ;-)

denib
denib 09.04.2018 v 17:42

Eicherik, Marika: díky :-)

Eicherik
Eicherik 09.04.2018 v 17:44

Měl jsem štěstí. V knihovně měli druhý díl Logana MacRae, tak už je na poličce. A mám objednaného Sběratele kostí. :-)

Eicherik
Eicherik 09.04.2018 v 17:46

Sarah01: Posloucháš taky BATHORY? Dnes mi přišlo na CD jejich album Nordland II. :-) 15 let stará věcička. Toto letí. :-)

Text příspěvku byl upraven 09.04.18 v 17:51

denib
denib 09.04.2018 v 17:56

Začala jsem číst dalšího Gamache. Je celkem vtipné, že se většinou ty knihy odehrávají v malé vesničce a přesto tam pořád dochází k vraždám. Tak mám pocit, že za chvíli vymřou :-)
"Každá quebecká vesnice má svoje poslání," prohlásila Clara. "Někde se dělá sýr, jinde víno, v další zas hrnce. My vyrábíme mrtvoly."

A doma mám z knihovny půjčenou Zlodějku příběhů :-)

Text příspěvku byl upraven 09.04.18 v 17:56

Eicherik
Eicherik 09.04.2018 v 17:58

denib: Gamache u nás mají, taky se na něho chystám. :-) Asi něco jako Midsomer. :-D Zlodějka příběhů se mi líbila. :-)

Marika Vanova
Marika Vanova 09.04.2018 v 18:07

eicherik a denib: mám už za sebou Dům na samotě, taky dobrý, Zlodějku příběhů mi teprve kamarádka půjčí, až ji najde, jo a teď čtu Faju a vypadá to velmi dobře jako Naslouchač.

Alienor
Alienor 09.04.2018 v 18:08

Eicherik - akurát včera som Bathory počúvala, tiež Nordland, ale I. Počasie tomu veľmi nezodpovedá :)

Eicherik
Eicherik 09.04.2018 v 18:13

Alienor: To bylo poslední řadové LP, které mi od nich chybělo a sehnal jsem ho až na Slovensku. :-)

Dudu
Dudu 09.04.2018 v 18:34

Marbo, obávám se, že by tě po týdnu přešla chuť stát se Bouffierem. Ono je vlastně i hloupost vykácet les na holinu - jak je teď u nás zvykem. Správně mají stromečky vyrůstat pod mateřským porostem a kácet se má jen probírkovým způsobem.

Sarah01
Sarah01 09.04.2018 v 18:34

Eicherik - ne, Bathory ne, ani nemáme doma nic, to je death metal, ne?

Eicherik
Eicherik 09.04.2018 v 18:36

Sarah01: Death metal ne. Nejbližší škatulka je black/viking metal. :-)

Eicherik
Eicherik 09.04.2018 v 18:39

Sarah01: Doporučuji zkusit jejich LP Hammerheart. :-)

bubka
bubka 09.04.2018 v 18:48

R.E.M. u Anny z té knihy nejmarkantněji a bez příkras vystupuje podivný autorčin feminismus, který se projevuje uchováním panenství pro toho jediného vyvoleného, který vesele smilní - zatím, absolutní nadčlověčí pracovitostí žen které po návratu z mise na Měsíc ještě stačí zadělat na buchty a připravit večeři o dvanácti chodech... a pozor, nikdy nepřipustí zapojení jakéhokoliv muže do domácích prací, ani otce ani manžela, ani přítele a ani syna... tyto ženy si považují za čest, že umývají, cídí, vytírají, perou, utírají prach, vynášejí odpadky, ve volných chvilkách vymalují a cizelují šperky... taky bych takovou ženu potřebovala. ale jako naschvál jsem hetero.

Sarah01
Sarah01 09.04.2018 v 18:54

Eicherik - jo ták, tak viking, to bych zkusit mohla, díky za tip :-)

R.E.M.
R.E.M. 09.04.2018 v 19:09

bubka: No ano, autorka byla umanutá na tento typ ženských a mužských postav. V každé knize min. jedna extrémně výkonná superžena, která vedle atraktivního a náročného povolání efektivně a s nadšením vaří, uklízí. Není na škodu, když je k tomu všemu ještě zázračně inteligentní a krásná. Asi si autorka něco kompenzovala. :-) A její názory na nevěru, pronášené postavami, jsou usměvně naivní. Ale - stejně by mě lákalo vidět a chápat, co se to ve výzkumácích děje a na čem pracují.
(Na 12 chodů a snídani na stříbře bych se vykašlala.)

Text příspěvku byl upraven 09.04.18 v 19:13

Raksa.A
Raksa.A 09.04.2018 v 19:35

R.E.M. - my jsme měli výzkumné oddělení ve fabrice a když jsem tam nastoupila, tak vehementně pracovali na odstranění benzenu z denaturovaného lihu. Ten denaturovaný benzinem se dal vyčistit snadno - ale mrcha benzen ne a ne. Pak to vymrazili, ale bylo to komplikované, tak to odpískali.

bubka
bubka 09.04.2018 v 21:00

R.E.M - odpověz si sama, může být někdo podobný taky inteigentní?

Paní Frýbová bývala velmi dobrou autorkou ale jen v té době, kdy měla odpovědného redaktora a korektora, kteří byli přísní a vyházeli jí většinu blbostí, pak už ne, utopila se ve slovech a to je skutečně škoda, protože byla podle mého soudu velmi nadaná a měla čuch na témata.

výzkumná oddělení podle mne jsou jako všechna jiná uzavřená odborná pracoviště, ať je to sborovna, mord parta nebo výzkumák, lidi se dobře znají , tak trochu se nesnášejí, ale dají si spolu ráno rádi kafčo.

Já sama, jako milovnice zvířat, které z podstaty věci považuju za lidem rovná, pod pojmem výzkumák (a vím, že je to špatně), vidím před sebou tu fotku ukřižované kočičky s otevřeným lecčíms i usmrcení pejska, na kterém se vyřádila řada výzkumníků, protože top předpisy vyžadují, vězeň zvířecího koncentráku nesmí dostat šanci nikdy- neláká mne.

R.E.M.
R.E.M. 09.04.2018 v 23:03

bubka: Máš pravdu, pojem "inteligentní" je široký a ve zmíněné knize autorka pod tímto pojmem popisovala Anninu schopnost získat a uchovat informace, umět je použít atd. Sociální inteligenci, vyrovnanost a vztahovou vyzrálost Anna postrádala.
Frýbová má v knihách svérázné postavy a většinou mě baví její humor a nadsázka. Nejlepší pro mě byly první knihy, vtipné, zábavné, poslední kmihy byly, mírně řečeno, nepovedené. Škoda.

Drastické pokusy na zvířatech bych nezvládla. Ale nemám pevně svázanou představu laboratoře a pokusných zvířat.

Raksa - mě zaujalo téma biochemického výzkumu, vývoj léků, reakce lidského organismu, vývoj, změny v buňkách. Věřím, že problematika odstraňování benzenu je zajímavá a pro někoho i vzrušující, ale pro mě to není to pravé ořechové. :)

Text příspěvku byl upraven 09.04.18 v 23:15

bubka
bubka 10.04.2018 v 08:39

R.E. -ale to, co tě láká bývá testováno na zvířatech nejčastěji

Raksa.A
Raksa.A 10.04.2018 v 11:06

R.E.M. - chtělas to vědět. Pravda, dělali tam ještě jiné věci, ale zrovna tahle hýbala oddělením, když jsem nastoupila (1961).
Co se pokusů na zvířatech týká, v penicilince v Roztokách testovali léky a abych tě uvedla do obrazu, první, na co se nás paní doktorka zeptala, bylo jestli nechceme kočku. Ono se to totiž mohlo na každé kočce otestovat jen jednou. Pak milou kočku pečlivě ošetřili a personál a další známí si je brali domů. Nevím, jestli to tak dělali i jinde, nebo tahle paní doktorka byla jen výjimka, ale já mám tuhle zkušenost z první ruky. Tedy, na krysy se nás neptala, ale měli je tam taky. Psy tam neměli.

Text příspěvku byl upraven 10.04.18 v 11:07

EmmaKrizova
EmmaKrizova 10.04.2018 v 12:07

Já jsem si konečně přečetla Anežku, a fakt můžu doporučit. Naprosto tomu není co vytknout, a je to tak aktuální.

bubka
bubka 10.04.2018 v 15:01

RaksaA, tak to tedy byla výjimka a postupovala proti přepisům, protože předpis říká, zabít. nebo říkal.

http://pokusynazviratech.cz/pokusy-na-zviratech.htm

http://help-animals.blog.cz/0803/jak-konci-pokusna-zvirata-kdyz-uz-nejsou-k-uzitku

sama jsem tak trochu znala fenku užívanou k pokusům v areálu Veterinární univerzity v Brně, kde se každý zapřísahá, že tam taková zvířata nejsou, tahle fenka byla operovaná na nohách, odchovala - podle struků - řadu štěňat, a protože už nebyla k potřebě, měla být zabita. Jenže ošetřovatelky ji litovaly, měla skvělou povahu, takže ji ukradly, vykázaly jako mrtvou a našly jí dobrý nový domov, kde byla bytovým mazlíkem a nezapomenutelnou přítelkyní ještě řadu let. Byla to fena s papírama a tetováním v uchu

Nikde nevidím nabídku zvířat, která byla užita k pokusům, takže pochybuju, že jim někdo cíleně hledá domov.

denib
denib 10.04.2018 v 15:42

Emma: Díky za tip, asi to taky zkusím.

Vložit příspěvek