Filosofování pod starým mohutným dubem
denib: Dostal jsem mailíka, že mi přišel Sběratel kostí. Zítra si pro něj jdu. :-)
Dala jsem si v knihovně rezervaci na detektivku Bez duše. Že tím do výzvy splním letos vydanou knihu. Ale nevím, kolikátá jsem s tou rezervací v pořadí ...
denib: Já teď koukal co v tomto roce vyšlo zajímavého, ale zatím mě nic nezaujalo. :-)
Denib: Bob Dylan získal v roce 2016 Nobelovu cenu za literaturu....
Eicherik, Denib: A co ta nová kniha od Roberta Bryndzy? Do posledního dechu.
Makropulos: Ještě jsem od něj nic nečetla. Taky bych to mohla zkusit :-) Díky ...
Já slyšela tuhle ukázku na Radiu 1 a docela mě to zaujalo, přestože detektivky vlastně skoro nečtu. A pak z těch letošních novinek za přečtení stojí Houbařka, od Viktorie Hanišové, ale to není detektivka.
Makropulos: Houbařku už mám taky v hledáčku. Dokonce jí mají i u nás v knihovně :-)
Makropulos: Jenže Do posledního dechu je rok 2017, ale i tak se na to chystám. Po Houbařce jsem se díval už včera, ale v Praze v Knihovně vůbec není. :-)
Ona ta Nobelova cena za literaturu moc o tom, jaký je kdo spisovatel nevypovídá. Je to spíše takové politikaření.
Eicheriku - ono asi záleží na tom, jak u koho.
Pokud vím, Bob Dylan získal i Pulitzerovu cenu, od Obamy Prezidentskou medaili svobody a dokonce i Oskara za píseň /už přesně nevím jakou/.
Já mám ráda angažovanou tvorbu - a to jeho texty jsou.
Jinak tu klidně může napsat, který z "Nobelistů" se mu líbí.
Intelektuálka, Michail Šolochov - Osud člověka a Ernest Hemingway - Komu zvoní hrana. Mezi nobelisty mi chybí E.M.Remarque s J.Londonem.
Tak děkuji - všechno si opravdu nepamatuji...
Ale zhudebněné básně Boba Dylana mám ráda - kdo nezná "Vítr ví své"
A co ty encyklopedie - který je tvůj oblíbený "Nobelista" ?
Text příspěvku byl upraven 12.04.18 v 07:49
encyklopedie: ale to je hezký, člověk by to čekal spíš obráceně, tak a teď si na" stará kolena" doplním z klasiků, co jsem dříve nestihl. I když u vás to ne, vy jste to stihl asi díky vašemu pracovnímu zaměření. O. K. bavte se ;-)
Včera večer jsem dočetla Faju a musím jen chválit, fíha, ale jak zvládnout čekání na třetí díl, asi s jinými příběhy.
Marika: Někde autorka čtenáře přesvědčovala, že další díl píše, jak nejrychleji může :-) Jen už nevím, kde jsem to viděla.
Vložit příspěvek