Filosofování pod starým mohutným dubem
intelektuálka: Díky za radu s detektivní sérií Logan McRae, je opravdu výborná. :-)
Tak to mě těší - i já jednu přečetla a líbila se...
Teď čte muž Tíha nenávisti od Harta a také se mu líbí...
K barvám a hodnocení:
Analfabetka 79%/2681h, nesedlo mi to, dal jsem odpad.
Opačný případ zatím hledám.
Tak v knihovně dneska zrovna pokračování těch mých dvou sérií neměli. Naštěstí tam je ale spousta jiných knížek :-)
Já mám podobný zážitek. Už jsem myslel, že dneska odejdu z knihovny bez detektivky a to jsem si původně chtěl půjčit detektivky dvě, protože v úterý je volno. Když už jsem začínal bejt zoufalej a začínal jsem dostávat detektivní absťák, tak jsem si všiml prvního dílu Gamache. K tomu jsem si půjčil scifovinu Invaze z vesmíru, na kterou jsem se už dlouho chystal. Budu si muset seznam detektivních sérií rozšířit, protože těch deset, které mám na papíru evidentně nestačí. :-)
encyklopedie: Já moc na sci-fi nejsem, ale na tuhle knížku jsem hodně zvědavej. A taky bych chtěl zkusit nějakou knihu od Trosky.
encyklopedie: Viděl jsem loni Trosku v jednom "knihotoči" (asi tři knihy) a já hlupák ho tam nechal ležet. Nevím jestli se k němu někde dostanu. :-)
encyklopedie: Nenapadá Tě nějaká detektivní série z Německa? Existuje vůbec?
encyklopedie: Ratha jsem si přidal. Na Sebastiana Bergmana nemám zatím štěstí a přidal jsem si do sledování inspektorku Eriku Fosterovou, mám za sebou pouze první díl. :-)
Přidal jsem si to. :-) Někdo k Zátiší (Gamache) přidal jako podobnou knihu Mráz od Miniera. Anotace tomu moc neodpovídá. :-)
Eicherik: Mráz a Gamache jsou úplně něco jiného. Když tak napiš moderátorům nebo přes opravu, ať to smažou ...
Máte nějakou knihu z dětství, kterou si rádi přečtete i jako dospělí? Za mě to jsou Děti z Bullerbynu a Profesor Kurama vynálezcem.
Velmi rád se vracím k dobrodružné literatuře z dětství - např. k mayovkám nebo verneovkám. Opakovaně čtu Tarzana od Burroughse nebo některé korzárské příběhy - třeba Odysea kapitána Blooda, kterou si plánuji v dohledné době opět přečíst.
Hanka: Hra na Betsy Bowovou mě zaujala. Neznám jí, ale mají jí u nás v knihovně, tak jí možná někdy zkusím :-)
A pročpak sis změnila obrázek? :-)
Richie1: Asi víc chlapů se bude vracet k dobrodružným knihám. To mě mohlo napadnout :-)
Na knížky z dětství spíš jenom ráda vzpomínám, než bych je znovu četla, nebo je čteme s dětmi, to jo. Oblíbila jsem si Vánoční příběhy od Astrid L.,ale ty jsem objevila až s druhým synem. Měla jsem ráda knížky od Mirko Paška, Eduarda Štorcha ..
Asi se mi ještě v životě nestalo, že bych něco četla znovu, chci číst nové knihy, knih je moc a času málo.
Tak to já spoustu knih četla dvakrát nebo i víckrát. Taky nestíhám číst všechno nové, ale někdy se prostě ráda vrátím k něčemu osvědčenému.
Kolikrát jsem si po dočtení knihy řekla, tak tohle si přečtu znova, ale pak to zapadne a nic. Už to pro mě není tak napínavé, zábavné, když už vím, jak a co se tam dělo. Ale možná že si to jen myslím a když to zkusím, tak budu sama překvapená, že to funguje znovu. Uvidíme ;-)
ano ano, potvrzuji...
já si určitě jednou zopáknu Lovce orchidejí, ty jsem milovala. A asi nějaké verneovky, třeba Tajuplný ostrov, ten už jsem skoro zapomněla. A štorchovky jsou tutovka, Minehavu nebo Lovce mamutů můžu kdykoliv.
I když knížek které si chci přečíst a ještě jsem se k nim nedostlala je sáhodlouhý, kvůli zmíněným a Pratchettovi je klidně ještě odložím :-)
Tak jsem tady asi jedinej exot, co nemá potřebu číst knihy znovu, ale já to přežiju ;-)
Vložit příspěvek