Filosofování pod starým mohutným dubem
IQ nič nezachráni. Vo filme sú hrdinovia modrookí a ramenatí.
V reáli s novotami dosť často prichádzajú ľudia leniví, ktorým sa nechce používať zastarané metódy.
Zastávám také ale názor, že testy IQ se dají naučit. Já se svého času propracovala ze 115 až na 130. Je ale jasné, že někteří na to mají vlohy a jiní vůbec. Ale zas může být člověk manuálně zručnej, což se snad i cení víc.
S Hitlerem bych se neshodla, byl politicky korektní a nebyl to radikál.
je zjištěno, že IQ rozptyl uvnitř rasy ( a kde ještě existuije ta či ona rasa čistá?) ba i uvnitř jedné komunity je podstatně vyšší než ty údajné ropztyly mezi rasami, je také známo, a velmi hezky a čtivě to rozebízá kniha Jak neměřit člověka, že vlastnosti, ktzeré jsou tam či onde považovány za žádoucí, jsou většinově více připisovány mé rase a mužskému ppohlaví, ale když se ukáže, že to nejsou až tak prima vlastnosti, vysvitně, že nejvíce jimi oplývají ženy a "barevné" národy...takže jsou to nesmysly.
Kolik romsko vietnamských míšenců, když jsou ti Asiaté tak chytří, dosahujke pracovitosti svých vietnamkých bratranců? ono to není o rase, je to o celkovém nastavení společnosti a rodin a o jejich prioritách.
Jo, taky doufám, že Trump válku nerozpoutá.
Ahojte, zvýšili mi vaječné bielka. Má niekto z vás dobrý recept čo s nimi ?
Co mě včera potěšilo? Objev čaje Loyd s příchutí kořeněného pomeranče, skořice a hřebíčku. :-)
bamba: tak to je asi málo šleháš, moc prudce pečeš/sušíš nebo máš špatný recept :-)
jak můžou být pusinky tvrdé, když jsou samá díra? a kokosky zase samý měkkoučký kokos?
Kokosky (a cukroví vůbec) zabalit do krabice, přidat k nim rozkrojené jablko, stačí půlka nebo větší čtvrtka, krabici zabalit do igelitu, sáčku, a uchovat v chladu. Po čase, čím déle, tím lépe, se krásně rozloží a změknou. Mimochodem, dobré je napéct si pod kokosky linecká kolečka nepatrně většího průměru, na to cukrářským pytlíkem nanést máslovou náplň a na tu přilepit kokosku. Ten krém ještě víc pomůže k jejich změknutí, úplně se v puse rozplývají.
Já mám s kokoskami úplně opačný problém - měknou a mokvají. Naštěstí nikdy nevydrží dlouho (nezbaštěné)
To se mi ještě nestalo. Trochu okorá, samozřejmě nezůstane stejné, ale jinak mu nic není. A když se cukroví rozleží, jablko vyndám a vyhodím, už není potřeba.
Je to taková rodinná finta, mám to od maminy a za ty roky se nám jablko mezi cukrovím nikdy nezačalo kazit. Kdyby se mi na něm něco nezdálo, tak ho samozřejmě vyměním za čerstvé - to jde udělat kdykoliv.
já dávám cukroví do kartonové krabice, vůbec ne do igeliťáku a ani ne s jablkem,, ale do studena a rozloží se jedna báseň.
Když jsem ještě bydlela v paneláku, tam to neměklo pro příliš suchý vzduch, skladovali jsme krabice s cukrovím ve venku zaparkovaném autě a nebo na balkoně a bylo na jedničku. Kokosky dělám podle receptury své kamarádky, kterou zpaměti neznám,, ale do těsta se přidává trošku octa a kokosky jsou pěkně akorát nakyslé, žádná fádní sladká chuť a netvrdnou, ovšem může to být i tak, že je dříve sníme než ztvrdnou
Co mě dnes potěšilo. Zjištění, že welšská spisovatelka Edith Pargeter byla bohemistka, překladatelka z češtiny a oblíbila si Prahu, naši kulturu a literaturu. :-)
Nevíte někdo jak skončil v anketě Zlatý slavík Michael Kocáb a Pražský výběr? Ty stránky slavíka nějak nejdou otevřít. :-D
Tak Pražský výběr 88., David Koller 30. a Michael Kocáb se do tý tabulky ani nevešel. :-D
No ona se určitě najde nějaká "akademie", která mu nějakou tu cenu dá. :-D
Teď jsem si procházel starší příspěvky a s hrůzou jsem narazil na jeden, kde jsem taky napsal "by jste", tak jsem to opravil.
Text příspěvku byl upraven 27.11.16 v 14:14
Vložit příspěvek