Filosofování pod starým mohutným dubem
Sarah01: Ano, pes miluje svého pána, ať je jaký je.
Ale nemyslete si, i kočka dovede projevit soucit.
Když jsem byla úúplně na dně, seděla jsem u stolu v kuchyni a plakala,
ona vyskočila na ten stůl, sedla si ke mně a jen tam tak tiše seděla a když jsem se na ní podívala, v jejích očích jsem viděla účast na mé bolesti.
Kočičky, pejskové, to je nádhera, taky se naše rodina opět rozroste o psí miminko a bude to v půlce prázdnin, moc se těšíme :-)
Sarah1: tak přeji pěknou dovolenou a vlastně všem tady. My vyjíždíme už dnes, abychom v klidu dojeli v neděli do Bulharska a to vám řeknu, než jsem vybrala ty správné knížky, dalo mi to zabrat, mám připravené 4, 2 detektivky jsou základ.
Sarah1 : no zase Kavalír king Charles spaniel, fenečka, trikolorka, už jsme se na ni byli podívat a je nádherná, narodila se 5.6. a je ze šesti štěňat :o)
Taky se divíte, když v detektivce nějaký člověk popisuje podezřelého nebo oběť a prohlásí, že měl 162, max. 165 cm a 50 kilo? Já bych něco takového nedokázala odhadnout ani u člověka, kterého moc dobře znám ... U většiny lidí, co znám, si nejsem z hlavy jistá ani barvou očí.
denib: Tu váhu a výšku bych asi dal. Horší by pro mě bylo vytvořit identikit pachatele. :-)
Eicherik: Vážně? Já si vždycky říkala, jak to je nepravděpodobné a on je teda asi nějaký "defekt" u mě :-)
Přidávám se s přáním hezké dovolené každému, kdo se někam chystá. Užijte si to a odpočiňte si od starostí :-)
Vzhledem k tomu, že se teď převážně zaobírám detektivním žánrem, jsem se rozhodl, že se pustím i do MAGNETek. Jsem zvědavej, jestli mezi nimi objevím nějaké zajímavé kousky. :-)
Edice Magnet spadá pod nakladatelství Naše vojsko a na naší databázi máme zaznamenáno 314 titulů, které tam patří. Nutno taky připomenout, že ne všechny tituly z této edice spadají pod žánr krimi. :-)
Eicherik, nezapomeň nás informovat - tedy jestli v té edici něco zajímavého objevíš. Má série totiž začíná pomalu finišovat - a to i přestože poslední dobou čtu tempem hlemýždím.
Dudu: To je jasný. Když se prohrabuju starými tituly, které třeba přede mnou ještě nikdo neohodnotil, tak si připadám jako literární archeolog. :-D
Ptáčkové už dávno vstali,
svou písničku zazpívali
a Ty ještě spíš?
Že se nestydíš.
Dobré ráno a krásnou neděli.
Právě chci začít číst Zmizela v mlze od Klevisové. Říkala jsem si, že je divné, že obálka české detektivky působí, jako severské krimi. Pak jsem koukla na anotaci a ono se to odehrává v Norsku :-) Je fajn, když obálka dokáže navodit správnou atmosféru ...
Je to tak. Když se povede obálka a ještě navodí tu správnou atmosféru, tak je to přidaná hodnota a ještě může rozhodnout o koupi knihy. :-)
V únoru mě jedna obálka pěkně zmátla. Četla jsem knihu Tichá holka od Torey Hayden. Na obálce je blonďatá holčička s dvěma culíčky a v šatičkách. Když jsem to začala číst, tak jsem si jí tak začala představovat. Jenže ona to byla afroameričanka s krátkejma vlasama, kterou zanedbávali a která nosila akorát vytahaný kalhoty. Jak jsem měla tu obálku furt před očima, představy o ní se mi furt míchaly. Pěkně mě to štvalo. Nechápu, jak to mohlo projít.
Alebo keď na knihu židovského autora Asch Sholem :
https://www.databazeknih.cz/knihy/motke-zlodej-125290
o židovskom zlodejíčkovi odohrávajúcom sa v ghete niekedy koncom 19- teho storočia vycapia na obal takúto dobre živenú, dobre rastenú, vyholenú, čiernu obludu :
https://www.amazon.com/Sholem-Aschs-Motke-Thief-prologue-ebook/dp/B00NPBKQFU/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1530568359&sr=8-1&keywords=sholem+asch+motke
Text příspěvku byl upraven 03.07.18 v 00:03
Taky dobré. :-D
Já jsem přemýšlel, jestli si taky nevzpomenu na obal, který nekoresponduje s obsahem knihy, ale nic se mi nevybavilo. :-)
Když může Marca Bruta hrát ve hře Julius Caesar Denzel Washington tak je možné všechno.
Makropulos: Zase jednou jsem dala na tvůj komentář a poslechla si audioknihu Volání netvora. Rozhodně nelituju. I když jsem brečela od začátku až do konce. Skvělá silná kniha. Podle mě není jenom pro děti ...
Jelikož mě Encyklopedie nepřímo nalákal na Oldřišku, tak jsem si do "Chystám se číst" přihodil Déšť od Sáry Saudkové. :-D
Kniha je samozřejmě rozpůjčovaná, ale kdo si počká, ten se dočká. ;-)
Text příspěvku byl upraven 03.07.18 v 18:30
Vložit příspěvek