Filosofování pod starým mohutným dubem
denib: Díky. To znamená, že do seznamu, který vytváří Naias tahle kniha patří. :-) Tou er-formou jsem myslel, že každá kapitola může být z pohledu jiné osoby, ale ne z jejího pohledu, ale z pohledu vypravěče. Jako že autor střídá postavy, ale vždy mluví o ní, ale ne za ní. Je to srozumitelné? :-)
Takže to znamená, že rozprávač je stále ten istý – autor, len predmet rozprávania sa mení. Obávam sa, že viac rozprávačov pri er-forme by mohlo byť, iba ak by autor trpel rozdvojením osobnosti.
Eicherik: No tak to mi právě připadá úplně běžné. Nemění se tím ale vypravěč - jak píše Naias.
Už jsem si přidal ten Měsíční kámen do Chystám se číst. Jak to chápu, tak je to docela významná kniha. :-)
Na môj vkus dosť ukecaná. Nemôžem sa zbaviť dojmu, že autor nikdy nepoužil jedno slovo, keď mohol použiť desať.
Na kterou knihu z těch, co máte přichystané na nejbližší dobu, se nejvíc těšíte?
Text příspěvku byl upraven 24.07.18 v 20:23
Dneska jsem si přinesla z knihovny Hanu. A ještě jsem se nedostala k Pánovi přílivu. Takže mám dva favority :-) Ale to, co čtu teď, je celkem tlustá kniha, tak musím ještě chvilku vydržet.
Doufám, že zdejší ticho znamená, že jsou skoro všichni na dovolené. Ne že se netěší na další knihy :-)
Eicherik: Podle tvých komentářů koukám, že jsi teď měl na detektivky celkem smůlu ...
Já se teď v rámci ČV asi pustím do Dicka Francise. Už jsem od něj dlouho nic nečetla a docela se na to těším...
A pak tu mám připravenou knihu Kámen a bolest; nevím, kdy se k ní dostanu, ale dost si od ní slibuju... :-)
Hraboshka: Kámen a bolest je vynikající, skoro ti závidím :-) Někdy si jí určitě přečtu znovu, ale kdy ...
denib: Ani ne. Ona je ta edice Magnet taková specifická, tady se nějaká veliká kvalita čekat nedá. Spíš jí tak prosívám a koukám, jestli nenarazím na nějakou perlu. :-)
Já teď jedu dvacátou ze série s Otou Finkem, v které má hostinský zvláštní přezdívku - říkají mu Píček :-) Máte v pravě čtené knize také nějaké zajímavé jméno či přezdívku?
Jméno ani přezdívku ne, ale teď v jedné scifovině jsem měl neobvyklý dopravní prostředek. Mimo dnes už celkem běžného elektrobusu se tam vyskytoval plynocykl. :-D
Text příspěvku byl upraven 25.07.18 v 20:14
Hlavní slečně v Pobřeží v plamenech začala teď jedna křovačka říkat "dítě Ňam" - což znamená "dobrý" :-) Mimochodem když jsem v dnešním horku nechala knížku asi hodinu v autě, byla tak horká, že jsem myslela, že je skutečně v plamenech :-)
Dopravní prostředek tam zvláštní není. I když jinak jich tam je požehnaně - různá letadla, auta, lodě, ponorka, motorka, dokonce i nějaký kus lodi jako záchranný vor a to jsem teprve v půlce :-)
Ale nedávno jsem si zopakovala Nadělat prachy od Pratchetta a tam byli koně-golemové :-)
Text příspěvku byl upraven 25.07.18 v 21:10
denib: ad knižní těšení
Váhala jsem, zda prozradit, že se v tomto okamžiku u mě žádné výrazné těšení nekoná.
... Rozhodla jsem se, že své neuvěřitelné a divné tajemství neprozradím.
:)
Text příspěvku byl upraven 25.07.18 v 21:44
R.E.M.: Sice nevím, co to znamená, ale přeji, ať to znamená něco dobrého :-)
Poslední MAGNETka je sice "jen" průměrná, ale donutila mě číst až dlouho po půlnoci, to už se mi dlouho nestalo. :-)
denib: :-D
Nádherná ukázka pozitivního myšlení.
Eicherik: Popůlnoční čtení je fajn. Má pouze jedno mínus - brzké vstávání. ;-)
R.E.M.: No jo, když jde o ostatní, tak mi to jde ...
Ať se vám hezky vstává :-)
Eicheriku - ty ses tedy rozečetl... děkuji za palce... ten Goffa byl dost dobrý
Goffu mám taky jednou v plánu. Ale zatím jsem si v knihovně zarezervovala Poslední desku, když o ní tady všichni tak básníte :-)
Vložit příspěvek