Filosofování pod starým mohutným dubem
Já jsem se ovlivněn Rudolfem Křesťanem pokoušel psát fejetony a později jsem se pouštěl do něčeho, co by se dalo nazvat erotická fantasy. :-D
Eicherik,no neke, ty že máš na kontě erotic fantasy? Tak šup sem s nějakou ukázkou - ať to můžem oznámkovat. Ovšem v těchto hicech doporučuji vložit nějakou chladnější - třeba kde figuruje nějaká studená Němka, ať nás tím totiž zase moc nerozhicuješ - hihi
Eicherik - ale ouha, sice detektivky, ale zase to nejsou český ani slovenský, já na to vždycky zapomenu, hlava děravá.
Marika: To taky nevadí. Hlavně, že jsou to detektivky. :-) S detektivkou nic nezkazíš. :-)
Text příspěvku byl upraven 07.08.18 v 20:17
Každopádně dle příspěvků jde vidět, že v Poddubákově tvůrčí činnost na některých místech kvetla, na některých dokonce ještě kvete. Já se sem tam také do nečeho pustím, ale dávám si pozor, aby má činnost na tomto poli nebyla nějak extra výrazná, prostě abych to zase moc nezoral - spíše jen decentně nakypřil.
V mládí jsem si psala básně do šuplíku-bylo jich hodně,ale při stěhování a upřednostnění jiných aktivit jsem je všechny vyhodila.Později,když jsem zjistila,co všechno se vydává, jsem toho litovala.A tady na DK jsem poznala několik lidí,kteří píší také jen pro sebe i když jejich básně jsou velice kvalitní a zasloužili by vydání.Takže radím-nic nevyhazovat!
Literární kreativitě to u mě nekvete, deníky a 4 básničky v 16-17 nemá smysl počítat. Vymýšlela jsem si příběhy, ale jen v duchu a vyprávěla dětem pohádky, ale nezapisovala. :)
Tak mě napadá - vyprávěli jste v posledních letech nějakému dítěti pohádku, známou nebo právě vymyšlenou?
R. E. M. - tak jsme zavzpomínaly s dcerou, neboť, není to tak dávno, co jsem jí a synovi vyprávěla jednu vymyšlenou, po dlouhé době a bylo to o nějaké myši, která shromažďovala různé harampádí a vyráběla vynálezy a měla spor s rakem o něco blýskavého pod hladinou apod. I teď při vzpomínání jsme se pobavily a musím uznat, že dcerka dávala pozor, neb si to pamatovala a já, co jsem to vymýšlela, tak už nevím skoro nic.
R.E.M., ano, přijde mi, že pohádku vyprávím snad pokaždé, když se synem prohlížíme nějakou dětskou knížku - protože ty texty bývají často tak stupidní, že pro své psychické zdraví si raději k ilustracím vymyslím něco svého. A nejraději mám stejně knihy bez textu, jen obrázkové, ty se dají využít na sto způsobů, klidně i se školáky při učení cizího jazyka. Ale to už je zase jiná pohádka :)
Marika Vanova, Dáma s hranostajem - to je hezké a mám příjemný pocit.
Jak jsem psala otázku, trochu jsem se "obávala", že vyprávění vymizelo. Čtení knih je moc fajn, ale vyprávění má své zvláštní kouzlo.
Moje babička byla úžasná vypravěčka. Byla schopná vařit, péct a přitom hodinu, i dvě, vyprávět pohádku.Dodnes mám na to krásné vzpomínky.
Text příspěvku byl upraven 07.08.18 v 22:41
denib - tak já si tě někdy půjčím, už kolikrát nevím, co povídat a jsem většinou ospalejší víc než děti.
Ja mám „v šuplíku“ nejaké maľované krížovky a jednu mi kedysi aj uverejnili. Teda vidieť svoje dielo vytlačené, aj keď meria len zopár centimetrov, fakt poteší.
Přátelé, jistě každý má rád nějaký ten citát - nějaké to moudro, které někde vyčetl, či sam zplodil. Já dávám do placu svůj oblíbený: Všechno souvisí se vším - V. I. Lenin
Tuhle myšlenku jsem našel v knize Kacířův učeň - Ellis Peters :-)
„Kam padne semínko, vyroste bylina. A nic nezažene kořeny tak hluboko jako drsné zacházení a sucho.“
Já naší dvouleté vnučce vyprávím a zpívám často. Vždy, když začnu nějakou, co už zná řekne:,, babi tuhle né, další,, tak to zkouším tak dlouhou až řekle: ,, tuhle ano,,. Je až s podivem, jak si takový malý človíček zapamatuje text a už mi napovídá co bude v příběhu dál. Jinak si prohlížíme staré dětské knižky, pouštíme z CD Vílu amálku, Krtečka atd. Jak říká náš syn programátor:,, je třeba data a informace,, ...prima den všem :-)
Dudu: Mám několik nejoblíbenějších citátů. Chtěla jsem vybrat jen jeden, nepodařilo se. Snad, kdyby prošel trojlístek citátů.? Mám dovolenou, cestou na výlet se budu bavit citáty... a uvidím, co z toho vzejde. ;-)
Denib: Děkuji. Dnes se půjdeme ochladit do jeskyní.
Co tento týden čteš? Nebo taky "dovolenkuješ" a knihy odpočívají?
Já poslední dny čtenářsky flákám - ačkoli jsem si 4 vzala sebou. Zanedbávám je, chudinky. :)
Vložit příspěvek