Filosofování pod starým mohutným dubem
R. E. M. - užij si dovolenou a jeskyně, když tak pozdravuj jeskyňky. A nesmutni, o to bude později větší chuť číst.
R.E.M.: Už nějakou dobu zase bojuju s vlastní hlavou. Zatím to ještě šlo přemáhat a tvářit se jakž takž normálně, ale poslední asi tři dny už mi je zase tak zle, že nemůžu přečíst ani stránku. Takže dnes čtení nebude. Asi zkusím malovat, možná si pustím nějaký seriál nebo film. A zkusím prostě přežít, dokud to nepřejde :-)
denib: Držím palce, ať to co nejdříve přejde.
U mě občasná knižní hladovka pak zvýší apetit.
Eicherik: Děkuji.
Když moc nečtu, tak jsem aspoň navštívila Portu Coeli (Předklášteří u Tišnova), zmíněnou mj. v knize A. Vašíčka Ďáblova lest. ;-)
R.E.M., užívej dovolenou. Já už jsem ji prakticky do mrtě vybral, takže již vyhlížím rok 2019. Láká mě ta cyklostezka podél Dunaje.
Dudu, díky.
ad cyklostezka - po slovenské nebo i maďarské straně?
PS: To uteče, dovolená 2019 už čeká za nejbližším rohem.:-))
Text příspěvku byl upraven 11.08.18 v 07:41
R.E.M., to je dobrá otázka. Ještě jsem to úplně nepromyslel, ovšem zatím to vidím po té slovenské do Rakouska. Letos jsem frčel na kole podél Baltu a pak podél Odry zpět, což byla parádní dovča.
Všem pěkný chladnější víkend a Eicherikovi panáka něčeho dobrého za tu mediální masáž...
Užijte si všichni víkend. Já se půjdu podívat po nějaké pěkné knížce a nejspíš se stavím někde na točenou kofolu a točené pivo. :-)
Včera jsem se vrátila z poslední letní dovolené ze Západních Tater, moc pěkné to bylo, taky horko. Ale taky jsme se ochladili v jeskyni :-) Na čtení jaksi nezbyl čas, ale snad teď už to zase půjde.
Ad Dudu - citáty
Tyto 3 mám mezi nejoblíbenějšími, stojí za povšimnutí
Láska bez úcty nemůže dojít daleko, ani vzlétnout vysoko. Je to jednokřídlý anděl.“
— Alexandre Dumas, st.
„...Ano, mnoho se změnilo, ale lidé zůstávají stejní, jenom teď víme líp, kdo je kdo. Kdo je slušný, byl slušný vždycky, kdo byl věrný, je věrný i teď. Kdo se točí s větrem, točil se s větrem i dřív. Kdo myslí, že teď přišla jeho chvíle, myslel vždy jen na sebe. Nikdo se nestává přeběhlíkem, kdo jím nebyl vždycky, kdo měnil víru, neměl žádnou. Člověka nepředěláš jenom se ti vybarví. Národ nepředěláš, ledaže bys měl na to staletí, jenom davy můžeš vést dnes tak a zítra tak. Kdo nenávidí, měl v sobě tu nenávist vždycky, kde by se v něm tak najednou vzala! Kdo sloužil, bude sloužit dál, kdo chtěl dobré, bude zase chtít dobré. Ani vůle se nemění.Nedívej se do tváře, která se změnila, nikdo se nestane krásnější tím, že změnil tvář. Tvrdá zkouška je i tvrdé poznání. Budoucí foliant našich dějin bude mít jeden podtitul: Kdo byl kdo. I dobrá paměť patří k těm stálým věcem jichž je a bude třeba.“
— Karel Čapek
Na světě nejsou nejkrásnější věci, ale okamžiky.“
— Karel Čapek
R.E.M., to jsou krásné citáty. Musím také ještě jeden přidat: Zavše třeba dělat. Zlé či dobré - ukáže se později. Lituje se výlučně bezčinnosti, nerozhodnosti, váhání. Činů a rozhodnutí - i když někdy přinášejí smutek a žal - nelituje se.( A. Sapkowski )
R.E.M., nechce se mi vůbec věřit, že ten citát je od Čapka. Vždyť to co je tam napsáno je čistokrevný rasismus. Z čeho to je?
Krasne citaty, od capka znam oba a mam je v oblibenych, od Sapkowskeho neznam, ale je pravdivy. Proc rasizmus? KDE ho tam vidis? Posilam pozdravy z Biofarmy na Sumave.
Kozy mají moc krásný oči. :-) Myslím, že jsou to dost inteligentní zvířátka. :-)
Text příspěvku byl upraven 12.08.18 v 22:16
Vložit příspěvek