Filosofování pod starým mohutným dubem
No, ono jaksi není divu, co si tak pamatuju, tak dějiny 20. století po 2. světové válce se ve školách dost odbývaly a ani dnes tomu není na mnoha vzdělávacích ústavech jinak, bohužel, soudím tak aspoň podle poznámek svých dětí. Nejmladší se zrovna nedávno nechal slyšet, že se na probírání tohoto období v dějepise moc těší, tak doufám, že nebude zklamán.
"Válka je pokračování politiky pouze jinými prostředky.“
Carl von Clausewitz
Odkaz na dokument - který jsem sem vložil- pokračuje ještě osmi díly. Je tam velice dobře zmapovaná Velká vlastenecká válka, plus zajímavosti , které jsem do teď ani nevěděl, nebo přímo zapomněl.
Lectore, byly to zlé časy - viz např. Mnichovská dohoda... Ono když vzpomeneme i na 1. světovou, kolik zločinů napáchali naši legionáři, o tom se také raději nepíše.
Proč se bráním politice v tomto vláknu? Protože to nikam nevede. Každý máme svou pravdu a přesvědčit protivníka se nikomu stejně nepodaří. Je evidentní, že ve společnosti je nějaká obava z věcí budoucích, ale nebezpečí vidíme každý někde jinde. Poznat vlastní minulost je důležité, ale odvozovat z ní budoucnost je zhola nemožné.
Tohle vlákno by mělo být oázou klidu a pohody.
Lector: Takto bychom ale mohli pokračovat k Bílé hoře, bitvě na Moravském poli a pořád dál a dál. Mimochodem nedávno jsem četl, že hrdinní Moravané, kteří v roce 1620 padli u letohrádku Hvězda, byli rakouští a němečtí žoldnéři a velel jim hrabě von Schlick.
k Eicherik - oázu klidu a pohody ťažko vytvoríme v sterilnom prostredí. História patrí k životu a je fajn, že konečne nie všetci máme rovnaký názor na vec a že nám tento názor nie je vopred diktovaný. Má to potom aj drobné úskalia, ale je to daň za slobodu slova, myšlienky.
Ja napr. Schvaluji bratrskou ponoc SSSR v 68. Malo se o tom mluvi, ze bez ni bychon zde ty hruzy meli uz o 20let driv. Projde MI to a Nebo se Lector ochotnicky na protest odhlasi stejne jako Palach, a Taky Simona me uda?
Text příspěvku byl upraven 29.08.18 v 10:59
Musím teda říct, že jsem si vůbec nevšimla, že jsou tady uživatelé názorově spříznění zakladateli vlákna a jejich oponenti....asi tady nebývám často, tak mi to uniklo...vlastně ani nevím, do jaké to škatule patřím já.....
ja tu "hrôzu" že môžem myslieť si čo chcem, čítať čo chcem, cestovať kam chcem a nakoniec aj písať a vydávať knihy, si nesmierne cením. Táto webová stránka by za bratskej pomoci nemohla existovať.
EmmoKrizova, zase tam máte chybu!
Moje přezdívka je TakySimona, tedy bez mezery, V ASCII je to...myslím...hexadecimálně '20'.
A "braunerova", prosím, jaký rod mám použít ve své prosbě k vám? Střední?
Text příspěvku byl upraven 29.08.18 v 11:20
EmmaKrizova, schvalovat/neschvalovat, si můžete co chcete. Ale jaký, hodně eufemicky řečeno, hloupý příměr jste použila, za to byste se měla stydět. Ne, že by to u vás hrozilo, ale možná to pomůže osvětlit, kdo do jaké škatulky patří, když už to tu bylo nadhozeno.
Text příspěvku byl upraven 29.08.18 v 11:47
VE stredoveku, to byl svet jeste OK, komedianti nesmeli za hradby mesta. A dnes se vyjadruji K tomu, jakou. vinu nese Rusko na 2. Sv. Putin to polakum krasne vysvetlil. JE TO I NA YouTube. Takova knedla Co u toho furt sedi si to najde. APAGE SATANAS. CUNI
Text příspěvku byl upraven 29.08.18 v 11:46
to EmmaKrizova:
Máte ode mě poslední varování!
Jestli nesmažete svůj útok proti sieně, opět ZCELA v duchu bubky a binyska, podívám se, kdo z moderátorů má zrovna dnes ranní šichtu.
A víte, že se s trolly NESERU! (Dámy prominou.)
Já to za žádný útok neberu, není potřeba mazat. Jestli poznámka směřovala na mne, považovala bych ji za kompliment. Co bych smazala, minimálně tu jednu část, je ten příspěvek původní...
Sieno, vám lichotí, když vás EmmaKrizova označuje za "knedlu"?
Anebo že by mě?
V tom případě má SAMOZŘEJMĚ pravdu pravdoucí.
Počkám do 13:08...
Text příspěvku byl upraven 29.08.18 v 12:46
Dejte si laskavě VŠICHNI na hlavu mokrý hadr a odebeřte se otravovat své manžely, manželky, bratry, sestry, eventuelně rodiče. Každý má jiné zkušenosti a jiný temperament, a jestli se snažíte zlikvidovat tohle prima vlákno, tak jste na nejlepší cestě.
TakySimono, chápu, že pro pravdu se lidé nejvíc zlobí, ale takhle rychle ji potvrdit?
Text příspěvku byl upraven 29.08.18 v 12:50
to siena:
Tak si nechejte posmívat se vašemu vzhledu/životnímu stylu, ale já mám svou čerstvě nalezenou hrdost a sebeúctu.
to Raksa.A:
A jinou dobrou radu do života pro mě nemáte?
18...7...2...DONE
Text příspěvku byl upraven 29.08.18 v 13:12
Vložit příspěvek