Filosofování pod starým mohutným dubem
Mám. Všichni to máme za pár. Nevím, jestli na druhé straně něco je, ale brzy to budu vědět (jako každý z nás - dřív nebo později). Takže se neotravujme navzájem a buďme vděční za místo, kde se tomu můžeme vyhnout. Protože někdo na druhé straně by nám to pak mohl taky spočítat.
Se sienou se vubec nebavim, to bylo na tebe taky simona. KDE vubec Berea, ze to Bylo na sienu.
Rakso bacha, vona te UDA!
Text příspěvku byl upraven 29.08.18 v 13:11
Také jsem pro zklidnění, i pro zklidnění vášně pro hlášení každé blbosti moderátorům, mazání příspěvků a celých diskuzí.
Nejsem pro urážlivé příspěvky, na DK jich je spousta... Ale posuzování urážlivosti, jak jsem si všimla, hodně záleží na tom, kdo text napíše. Trocha spravedlnosti by v posuzování neuškodila.
PS: Nevím, do jaké umělé škatulky patřím, když odsuzuji vstup armád Varšavské smlouvy v r. 68, odsuzuji Němce za 2. sv. válku, jejich brutalitu, likvidaci...
to R.E.M:
jestli je pro vás argument ad hominem "každá blbost", pak pro mě ne.
A "všeci kradnú" je taky klasický argumentační faul.
Požádala jsem jednoho z aktuálně přítomných moderátorů, aby se podíval, zda dnešní příspěvky EmmaKrizova SPLŇUJÍ podmínky diskuse na DK.
Dál je to jeho, ne moje práce.
Klobouček, rádobypoddubáci.
Text příspěvku byl upraven 29.08.18 v 13:21
Bonzaci by nemeli zit mezi slusnyma lidma. Chtelo by to rezervaci, aby se mohli navzajem udavat.
Text příspěvku byl upraven 29.08.18 v 13:29
to R.E.M.:
Až budu dostávat procenta z příjmu z reklam na DK za to, že tu budu fungovat jako PROFESIONÁLNÍ UDAVAČKA, pak pochopitelně budu pročítat VŠECHNY DISKUSE a nahlašovat všechny, kdo porušují i nepsaná pravidla.
Ale protože jsem dobrovolná metaudavačka, pak mohu reagovat jen na to, o čem se dozvím. Jednoduše: Mohu nahlásit ... jako každý jiný registrovaný uživatel... jen to, co si PŘEČTU.
to EmmaKrizova: Slušní lidé chodí provokovat do brněnských divadel, chcete adresy?
Text příspěvku byl upraven 29.08.18 v 13:46
První kapitoly Exnera mě téměř vyděsily. :) Co kapitolka, to jiné postavy. Ale teď, po několika stránkách, se už p. Erben umírnil.
Mimochodem, je tam pěkné slovo : "uklohnit". Děda slovo používal, já už ho skoro zapomněla.
Text příspěvku byl upraven 29.08.18 v 14:00
Několik dní jsem tu nic nepsala, protože mi není úplně dobře. Ale dnes si říkám, že je možná správný den to zkusit překonat. Co takhle zase nějaké knižní téma? Anketa:
Když už končí prázdniny, která kniha vás během nich mile překvapila? Doporučili byste jí ostatním?
R.E.M.: Slovo "uklohnit" je vážně hezké. Také jsem na něj už skoro zapomněla :-)
Eicherik: Už mám půjčené Kopistnaté prsty :-)
Denib - hezké téma :) Mile mě o prázdninách překvapili W. Gombrowicz (Deník) a Jan Zábrana (Celý život), doporučuji všem ;)
Text příspěvku byl upraven 29.08.18 v 14:42
Denib - to mě těší, že ses zas ozvala.
Já budu počítat, s dovolením, i červen kvůli v červnu dočtené výborné knize Břetislava Turečka Světla a stíny islámu. Viz https://www.databazeknih.cz/knihy/svetla-a-stiny-islamu-drama-blizkeho-vychodu-a-sonda-do-dusi-jeho-obyvatel-334192
Překvapení ohledně autora nebylo tak velké, protože už jsem se s autorem setkala, přečetla jsem dříve jeho skvělou knihu - https://www.databazeknih.cz/knihy/nesvata-valka-o-svatou-zemi-98710
Ještě zmíním jednu červnovou knihu, která se mi sice četla dost obtížně, ale stála za to. Pro zájemce o středověk - https://www.databazeknih.cz/knihy/kultura-stredoveke-evropy-22877
Skutečným překvapením pro mne byla autorka Marie von Ebner-Eschenbach, roz. Dubská (nevšední osobnost, zdá se) a její chytré citáty v knize https://www.databazeknih.cz/knihy/aphorismen-aforismy-aphorisms-291638
Pohodové, odpočinkové historické detektivky s Cadfaelem od E. Peters a s Fidelmou od P. B. Ellise nebyly překvapením, to už byla sázka na jistotu. :)
Text příspěvku byl upraven 29.08.18 v 14:59
Protector: Díky za tipy :-)
R.E.M.: Už jsem se lekla, že mi přeskakuje, protože jsem myslela, že Fidelmu přece napsal Tremayne. A já jen zapomněla, že to je pseudonym - hned jsi mě vzdělala :-)
Nejlepší knihy za prázdniny. To je vůbec hezké vrátit se po letech k termínu prázdniny.
:-)
Pastvina zmizelých - V. Erben - Zatím nejlepší Exner. Opravdu jsem byl zvědavej, co se z toho vyklube. :-)
Kopistnaté prsty - H. Prošková - Dostal mě ten druhý příběh, Kopistnaté prsty. To bylo opravdu jak ze života. :-)
Gerpla - H. K. Laxness - Pro čtenáře historie. Vikingové bez příkras. :-)
Mladý muž & bílá velryba - To je prostě nádhernej příběh. :-)
mám otázku. Nemám dub, ale starú figu v záhrade. Dá sa filozofovať aj pod starou mohutnou figou, obťažkanou figami? Nebolo by časom lepšie zasadiť si pomarančovník?
bamba: Dá se. Co by se nedalo. Já jsem zvolil dub, protože je v tomto kraji posvátný. :-)
A já zas děkuju VŠEM mým někdy-přátelům-ze soukromých-zpráv, že se mě ZASE nezastali.
Text příspěvku byl upraven 29.08.18 v 20:03
bamba: No, být pod starou figou je rizikové, jak taková stará zralá figa spadne na hlavu...!
Nejsem ještě na konci knihy, ale K těm příjemným překvapením bude patrně patřit i můj první knižní Exner.
R.E.M.: Ty jsi ještě žádného Exnera nečetla? Já už čtyři a pokaždé to bylo za plný počet. :-)
Vložit příspěvek