Filosofování pod starým mohutným dubem
Čtu Vás až teď:
pavlinda: Ano, to máte pravdu.
Reader.007: I já děkuji za odpověď.
bamba: Děkuji.
Naias: Ano, tak.
"Nevěř tomu, komu je přes třicet.."
Sarah01: Tak to je super.
newtory a denib: Znám. Velice dobře. Bílé louže pod oknem... Malba smytá. Konec.
Naias - ten citát si musím pamatovat, je bezva, o deset let starší je stařec :-)
Včera tady taky byly přívalové deště, polní cesty vylité na ty asfaltové, kameny, drť, bahno, naštěstí jsme domů večer dojeli v pořádku.
denib: Čtu Poznamenaní temnotou a jsem kousek za půlkou. Nemůžu si pomoci, ale hodně mi to připomíná Kinga. To znamená, že by se Ti to mohlo líbit. :-) Na druhou stranu Kinga (nové knihy) už léta nečtu, tak vlastně nevím, jaký má dnes King "rukopis". :-)
Eicherik: Díky, píšu si :-) Kingovy knihy jsou různé, někdy mám pocit, že je něco jiný styl. Ale neumím to rozdělit na staré a nové. A i když mám dvě poličky jeho knih a některé jsem si i půjčila, opravdu hodně jsem toho od něj ještě nečetla.
Dnes jsem přečetla další stránky Šokové doktríny a není to optimistické čtení.
Vzhledem k tomu, že vím o milovnících hmyzu tu pod dubem, podělím se o aktuální návštěvu vetřelce... no skoro vetřelce v koupelně. Velký zelený luční koník (či jak se hrůza jmenuje) se momentálně roztahuje ve vaně a nechce se přesvědčit k odchodu.
alekis .....Uriel je magor ....Jana Kratochvílová to je bomba ..... v této hudební třídě naprostá jednička ....tahle nová verze Publikum tvé jsem já '98 je luxus /nový zvuk , ne ten Krokovský
https://www.youtube.com/watch?v=EaRitfs34oY
...samozřejmě V stínu kapradiny ....nenahraditelné
R.E.M.: Velkého zeleného lučního koníka jsme taky měli jednou v obýváku na zácloně a jednou jsme měli zase cvrčka v koupelně na pračce. Cvrček byl chytrý a vlezl si pod hadřík, který byl zkrabacený. Cvrček si pod něj vlezl jako do stanu. Jenže zas tak chytrý nebyl, protože cvrkal a tím se prozradil a proto "letěl" z okna. :-)
encyklopedie: V stínu kapradiny mám rád i já. :-)
Text příspěvku byl upraven 24.06.19 v 19:52
Knihovna je před prázdninovou výlukou pěkně vybraná. Stejně tomu bylo i loni. Nicméně jsem měl štěstí a půjčil si detektivky dvou českých autorek. Ivy Procházkové a Nely Rywikové. :-)
Vracela jsem do knihovny 6 knih, z toho 3 jsem nestihla dočíst. Děsné. Vypůjčím si je znovu na konci léta.
Já půjdu do městské knihovny ještě za týden a pak pojedu do konce prázdnin "na vlastní zásoby". :-)
Moje informace nebyla úplná. 6 knih jsem vrátila a... další 2 jsem si půjčila. Polehčující okolností je, že jedna kniha je jednohubka na 2 večery nebo jeden večer a noc. :)
PS: Syn dneska koupil ve výprodeji šest knih. Jeden kousek je pravděpodobně historický román z roku 1928.
Geny se nezapřou.
Text příspěvku byl upraven 24.06.19 v 20:31
R.E.M......u nás je to s genami naprosto v pr...i .....synové nečtou .....a řekl bych, že ani vnoučata se ke knihám nehrnou ...jablka spadla daleko od stromu ....................
encyklopedie: Třeba se pravnoučata zakutálejí zpět ke stromu. Vždy je naděje.
U nás čtou všichni, i když tedy dcera už méně, ale na Vánoce dávám každému pravidelně po dvou knihách a kluci si i dopředu řeknou, jakou by si asi přáli. Takže mě to těší, a to to ještě nedávno u toho nejmladšího moc dobře nevypadalo.
A teď mimo knižní téma: zkoušky se psem mám v kapse s plným počtem bodů. Musela jsem se pochlubit, nevydržela jsem to :-)
Sarah01: Také moc gratuluji. Já bych to také nevydržela a pochlubila se. Ale mám doma jen malého, nepřizpůsobivého tygra (kočku), kterého by ke zkouškám nepustili..
Díky všem.
Tak teď už si můžu nachystat nějaké knížky na čtení, už bude víc času, nakonec v tom vedru se ani nic jiného snad dělat nedá, u nás včera 32 stupňů.
Jestli se nezmění způsob hospodaření, bude hůř. Na všech frontách tomu dáváme na frak. Tímhle tempem tipuji v roce 2040 teplotu 50 stupňů .
ideálna kombinácia je dobrá kniha, kus mora, jazero, alebo aspoň bazén a kus lesa k tomu.
Vložit příspěvek