Filosofování pod starým mohutným dubem
bamba: bodejť, však měla pratetička život jen jeden, kdežto kočky... Když je na to spoleh, to bys mohla vyrazit do Bratislavy, prý je tam teď po vodě poptávka.
Dnes byl u nás nádherný západ slunce.
K tomu pasuje https://youtu.be/sxY1vNA_fqs
Teď se mi povedlo něco.. opravdu ´hezkého.´ Psala jsem zprávu a...
Zkuste ve slově prosím, vynechat písmenko o..
Eicherik: Ještě, že jsem si toho všimla včas, než jsem to odpálila. To by bylo ostudy..
To by mě nenapdlo, co z takového slova - které vlastně denně používáme - vznikne, když se jedno písmenko vynechá.
Dneska jsem začala číst Růženky od Kingů. Hned na první stránce první kapitoly je věta: "Měla bys zavolat do knihy rekordů Guinness." Nevím jak vy, ale já bych napsala "do Guinnessovy knihy rekordů". Úplně mě to praštilo do očí. Trochu se obávám, jaké jazykové perličky najdu ve zbytku knihy ...
Denib: To mě vždycky dost namíchne, když překladatel přeloží název knihy/filmu/obrazu/ čehokoliv jinak, než už je v češtině dávno přeloženo pod zažitým názvem a pouští se do vlastních (obvykle doslovných) překladů. Chápu, nikdo nemůže vědět všechno a mít stoprocentní přehled... ale Google může zkusit vždycky, je to otázka minuty. Na vašem místě bych byla ve střehu, co překladatel natropil ve zbytku knihy. A zrovna Guinessova kniha rekordů... to měla paní překladatelka asi nějaké zatmění (v lepším případě).
Čtu Niedla a teď mě pobavilo : je po bitvě a "na ohních se opékala zabitá zvířata", no ještě že ne živá, ale asi to myslel trochu jinak :-)
Marika: :-)
Dneska jdu lenošit a číst ... Co ostatní poddubáci?
Text příspěvku byl upraven 22.06.19 v 11:05
Chtěla bych číst, ale rodina mě asi nenechá.
Dneska jdeme s manželem na koncert a večeři, máme výročí a zítra stěhujeme syna z koleje domů, takže nabitý program :-)
Já četl ráno. Detektivku z období "sametové revoluce" na Slovensku. Po obědě se chystáme ven. Cestou hodlám navštívit i jednu knihobudku, kde jsem letos ještě nebyl. :-)
Okolo mňa je toľko roboty, že neviem, do čoho sa pustiť skôr. Tak som si zdriemla a teraz si čítam.
Naias: Skvělé. Chálím. Teď to teprve vidím.. Tohle jsem měla dělat: Prostě.. Konec!
Odpočívám..
Hmm, jenomže k tomu člověk dojde, až když je starej.
Mít tohle myšlení, když je člověk mladý... To by bylo něco..!
Eicherik: Snad v knihobudce objevíš něco pěkného ...
Naias: Výborné řešení :-)
Čtu Růženky od Kingů a tam se ženy, které si zdřímnou, začnou omotávat takovou divnou pavučinou, jako by se halily do kokonu. A když je někdo probudí, jsou velmi, ale opravdu velmi nevrlé ...
denib: Je to pro mě vždycky "dobrodružství". Ne že bych neměl co číst, ale zvědavost co tam najdu je veliká. Museli jsme jen vycházku kvůli dešti malinko posunout. :-)
Odkiaľ všetci beriete ten dážď?! To ste si ho niekde objednali? Pošlite mi link!
Vložit příspěvek