Filosofování pod starým mohutným dubem
Všimla som si. Lenže niektoré viac, podľa všetkého.
Text příspěvku byl upraven 14.07.19 v 13:08
Pssssssssssst, euro je veľmi krehká mena, preto opatrne, aby sa ujovia ktorí ich dňom a nocou tlačia nevyľakali a neprevalila sa skrytá inflácia...
Líbík a zuřík. O co všechno člověk přichází, když není na FB. :-D
Česko je v pohodě. :-)
Naias: To vypadá jako výraz překvapení. To nepoužívám. Mě už jen tak něco nepřekvapí. :-)
R.E.M.: Titus Žal mě bavil. Druhý díl by měl být ještě lepší. :-) Docela se těším, až ho budete v Klubu probírat. :-)
Text příspěvku byl upraven 15.07.19 v 21:01
Eicherik: Dočítám Dunu, při příští návštěvě knihovny v srpnu si půjčím Titus Žal. Dal jsi slibné, vysoké hodnocení -
těším se, až si budeME o knize v Klubu povídat. :)
Článek, jeden z detailnějších, o rozdílných teplotách povrchů, polí dle osázení a polí bez rostlin
https://ekolist.cz/cz/publicistika/priroda/pole-rozpalene-na-60-c.dusledky-spatne-pece-o-pudu-na-snimcich-termovizni-kamery
R.E.M.: Líbí se mi myšlenka zatravněných střech. :-) Ale už jsem taky viděl požár takové střechy. Zajímalo by mě, jestli s hašením takových střech mají požárníci zkušenosti. Protože každý ví, co dokáže spousta vody při hašení napáchat.
Lépe řečeno nějaký hasební manuál. :-)
Text příspěvku byl upraven 17.07.19 v 10:58
Takéto strechy sa asi hasia rannou rosou...
Inak videl som u nás v meste pár (to jest dve) takéto strechy a tá tráva tam nevyzerala príliš šťastná.
newtory: Já věřím, že když se použijí ty správné druhy rostlin, tak je to v pohodě. Možná jsem ale jenom velký optimista. :-)
Včera jsem navštívil dvě knihobudky, kam se často nedostanu, ale nic jsem si neodnesl. Pozitivní je to v tom, že mi nenarostla hromádka v "Chystám se číst". :-)
Cestou jsem viděl docela dost vážek. Vážky jsou moji nejoblíbenější hmyzáčci. :-)
Ja verím skôr tomu, že druhy rastlín boli tie správne, ale ich opateru zverili babrákom.
Oni ty druhy jsou vybrány tak, aby byli "bezúdržbové", ale myslím si, že pokud třeba dlouho neprší, měl by být vypracován systém jejich zalití. :-)
Zahradníci používají odborné slovo zálivka. ;-)
Tím se taky snižuje riziko požáru. :-)
Text příspěvku byl upraven 17.07.19 v 11:18
Vážky majú v maďarčine krásny názov: szitakötő (v to linku zaznie správna výslovnosť tohto slova).
https://www.youtube.com/watch?v=Nk20-aaeLGc
Text příspěvku byl upraven 17.07.19 v 11:20
Aké prosté: nezaleješ, vyhoríš.
U nás sú knihobudky pomerne vzácne, pravdupovediac ja viem len o jednej v parku.
Text příspěvku byl upraven 17.07.19 v 11:22
Vložit příspěvek