Filosofování pod starým mohutným dubem
Asi bych si ve slovenštině nevychutnala knihu, i když dřív jsem jich pár přečetla. Ale film zvládnu. Spíš mě zarazilo, že částečně francouzský (podle čsfd). Francouzské filmy až na výjimky nemám moc ráda ...
Nie,je to taký poetický príbeh,zamyslenie,trocha reálne trocha surreálne..
Dobré obsadenie aj zvuk (hudba),pekná kamera,zaujímavý scenár...
Čo viac si želať ?
Já hlavně myslím, proč to nezkusit. Když se mi to nebude líbit, tak to prostě vypnu. O co jde? :-)
Ale jak jsem psala, kouknu na to, až se mi nebude chtít číst. Doufám, že to bude za dlouho :-)
Jak se tu nedávno diskutovalo o ilustracích, tak teď se mi do rukou dostala zajímavá kniha. Jmenuje se Slovník lásky a je to antologie milostné poezie pěti českých básníků. A v knize jsou ilustrace hned od osmi autorů. Velmi zajímavé ...
Mám otázku. Dávate ako darčeky knihy kúpené len v kníhkupectve, alebo aj v antikvariáte?
obé. Pokud je antik kniha v dobrém stavu, nevidím problém, navíc jsou knihy, které se nové sehnat nedají
Dávám vždy nově koupené knihy. Jedinou výjimkou je, když si syn vybere speciálně knihu z antikvariátu (jinak i jemu kupujeme nové knihy). To samé platí i pro mě. Někdy chci knihu, která v knihkupectví už není k sehnání.
Text příspěvku byl upraven 26.04.17 v 23:16
..odbočím - kam zmizelo včerejší téma - Lze se hygienicky vytřít mrtvými klasiky? Mám tam 8 nepřečtených příspěvků, ale téma není k nalezení....
Čím starší knihy, tím víc roztočů, různých breberušek a žloutenky. Vše pro zdraví.
encyklopedie: Není to ta převzatá recenze, kdy uživatel vložil místo vlastní recenze názor jiného autora? Diskuze o tom byla v jiném vlákně. Možná se tato recenze pro porušení pravidel DK smazala.
Já dávám jako dárek pouze nové knihy, ale pro sebe bych si klidně "objednal" i knihu z antikvariátu. :-)
Já jsem jako dárky dávala jenom nové knihy. Akorát u jednoho člověka jsem věděla, že strašně chtěl nějaké knihy, které už běžně nebyly v prodeji, hlavně chybějící díly série apod. - tak tam jsem neváhala dát starší knihu, pokud byla v dobrém stavu. Jo a vlastně ještě jednou jsem dala svojí starou pohádkovou knihu jedné paní, protože ta kniha pro ní byla jedna z mála hezkých vzpomínek na dětství. Ale to nebylo myšleno jako dárek k něčemu, to bylo takové spontánní rozhodnutí.
Hmmm... To já běžně dávám jako dárek starší knihy, možná proto, že je sama ráda dostávám, přijde mi jako už by měly vlastní duši. Zatím si nikdo nestěžoval :). (I když po místních reakcích si začínám říkat, jestli to nebylo jen ze slušnosti :D ).
Závisí od titulu a je celkom jedno či nový,alebo antikvárny,niekedy sa jednoducho nedá dodržať bontón.
Dôležité sú knihy (v tomto prípade) a osoba obdarovaného (aké tituly preferuje) to všetko ostatné medzitým je vata.
Je smutné, když končí nějaký antikvariát. Teď jsem se dozvěděl, že končí pražský antikvariát Judaica. Mají tam i výprodej - vše za polovic.
To ma mrzí,tak potichu som dúfal,že keď sa po veľmi dlhom čase opäť vypravím do Prahy,že tam zabehnem (pravdou je aj to,že občas,aj častejšie tam "ulietali" s cenotvorbou aj kníh,ktoré boli bežne dostupné).
Takže už asi nie.
Nepamätám si už autora,ale povedal čosi v zmysle: "Keď zomrie starý človek,je to ako keby vyhorela knižnica..."
Premýšľal som,ako by som to parafrázoval,ale nechce sa mi už rozmýšľať.
Text příspěvku byl upraven 26.04.17 v 22:09
Vložit příspěvek