Filosofování pod starým mohutným dubem
Jo, jo, ve švédsku. Švédsko má ponurou krajinu, Británie zase ponuré ksychtíky a vzhledem k představiteli hlavní role, nejhlavnějšímu prvku, dokonalá kombinace ;)
Británia má zaujímavé ksichtíky, pri Foylovej vojne som sa dobre bavila aj sledovaním tvár hercov. Žiadne čo najestetickejšie holywoodske modely, ale obyčajní uveriteľní ľudia.
Naias, Lenka: Představitel Wallandera přitom hrál Zlatoslava Lockharta v Harry Potterovi - fešáka (úplně zbabělého a neschopného), po kterém šílely všechny čarodějky :-)
To ja viem. A bol ako Lockhart na zožratie. Konečne som pochopila, prečo po ňom všetky čarodejky šaleli, čo mi pri čítaní knihy nešlo do hlavy. Po zhliadnutí filmu som sa k nim pridala. :D
Text příspěvku byl upraven 26.06.20 v 17:56
Denib: já Harryho neviděla ani nečetla, takže nemám nic zakořeněného, přesto mohu s čistým svědomím říct, že Tom Felton se jako záporák musel narodit, protože z jeho výkonu v seriálu Murder in the First mi šel mráz po zádech. Pokud jste neviděli, nechám si víc informací o tom pro sebe ;)
(Když už jsme u toho HP.)
Text příspěvku byl upraven 26.06.20 v 18:05
Máte nějakého ryze knižního hrdinu/hrdinku, po kterém jste šíleli, šílíte? :-)
Eicherik: Asi po nikom dlouhodobě, alespoň si nevzpomínám. Přímo při čtení to jo, ale po dočtení ... Líbí se mi třeba Cormoran Strike (když už jsme u Rowlingové), čtvrtý díl jsem četla celkem nedávno. Je to správný drsňák, který je sexy i s jednou nohou. Ale když dočtu, jsem mu s čistým svědomím nevěrná s jiným knižním hrdinou :-)
Ale moje spolužačka ze základky byla několik let zamilovaná do Vinnetoua :-)
Lenka.Vílka
Jakej je v tom rozdíl (kromě "ch" a otazníku nebo vykřičníku)?
Text příspěvku byl upraven 26.06.20 v 18:27
Tipujem, že to prvé je hrôza a druhé nadšenie. A nie je to výkričník alebo otáznik, ale výkričník alebo tri bodky.
Text příspěvku byl upraven 26.06.20 v 18:31
Woodward: velký rozdíl! Hlavně když se to během 300 stran pět krát otočí a ještě přibude "ale ňuf"...ve zkratce, tam kde čtu knihy, není bezpečné se mnou být též :D
Text příspěvku byl upraven 26.06.20 v 18:39
Naias má bod, uhodla rozdíl! Až jich bude mít deset, posílám čokoládu :P
Ok, až budu kupovat pro sebe, udělám si uzlík pro Naias, tu mám totiž taky nejraději, oříšky, mňam :) hlavně pozdě večer :D
To záleží na úhlu pohledu, Woodwarde. Já si jako člověk připadám. (Občas.) Tak snad asi je :D nejsem speciální rasa. Jiní by nesouhlasili, ale nejsem...
Teď to zakecám, až jsem zapomněla odpověď na původní otázku ohledně hrdinů :/
No, třeba právě mnou momentálně rozečtený Joe Kurtz, kde se ve mě střídají právě obě ty věci ;)
Text příspěvku byl upraven 26.06.20 v 18:58
Eicherik: Větrné duše, to vypadá dobře, stejně jako celá série, díky za tip. :) Hodím to do nekonečné studny "Chystám se číst". :D
A co se týká hrdiny, po kterém bych šílela, tak mě nikdo nenapadá. Sem tam si někoho hodně oblíbim, ale to je tak vše.
keri.H: Chystám se číst je opravdu nekonečná studna. :-D A to je ještě hodně těch knih součástí nějaké série, takže ta číslovka tam uvedená je značně matoucí. :-)
Knižní hrdinka mě taky nenapadá, ale seržantka Cawoodová mi hodně zamotala hlavu. :-D
keri.H.....slíbil jsem, že ti vyfotím největší křížovku, kterou jsem luštil .... je skoro přes celý jídelní stůl .... ale nafotil jsem a výsledek je prachbídný ...at jsem to snímal jak jsem chtěl, 5x, vždycky bylo něco špatně vidět, rozeznat....
Eicherik: Seržantku Cawoodovou neznám.
Ve filmech a seriálech bych spíš našla postavy, které mě zaujaly, takový Patrick Jane (Mentalista) ten mě hodně dostal. A pak jsem měla hodně oblíbeného kriminalistu Michala Remeše (Labyrint).
encyklopedie: Přes jídelní stůl, tak nějak přemýšlím, jaká velikost je tvého jídelního stolu, protože když si vezmu ten náš, tak je to hodně velká křížovka.
To je škoda, že se to nepovedlo vyfotit. S takovou křížovkou jsem se nesetkala. Ale je pravda, že já luštila hlavně ty jednodušší a po složitějších bych ani nesáhla. :)
Keri.H...jak jsem to skládal z jednotlivých křížovek, aby vznikl jakýsi obrazec, tak je to nalepené na čtyřech výkresech formátu A2 /takže zhruba 120x80 cm...
Ještě zkusím najít ve válendě jinou, ta není sice tak veliká, ale taky se skládá z nějakých 70 křížovek různého typu ....a taky jsem zabojoval o ceny, nechybí tam ani jedno písmeno...
Chystám se na dlouhý výlet. Navštívím i tři vzdálené knihobudky. Pravděpodobnost, že si z nich něco odnesu je ale malá. Nicméně nějaký ještě mnou nepřečtený Exner by se tam objevit mohl. :-)
Vložit příspěvek