Filosofování pod starým mohutným dubem
Na Muže s unavenýma očima se taky nějakou dobu chystám. Musím ho posunout v Chystám se číst na vyšší příčky. Je vidět, že Dudu má na dobrou detektivku čuch. Je skoro zbytečné dodávat, že Marlowe dává této knize 100% a encyklopedie by jí nejspíše dal svých 321%. :-)
Eicherik, já si už nějaký čas říkám, že dám šanci také jiné literatuře, že bych třeba zavítal k Sartrovi.... Jenže poslední dobou mám automaticky kurs směr detektivky. I v práci, když se potřebuje něco vystopovat, tak mi to hned přihrají - právě protože vědí, že čtu tenhle žánr.
Eicherik - detektivka je holt detektivka, jak kniha, tak film i pro mě super. Včera jsem si dala poslední díl Morse na íčku a jsem spokojená, toho mám ráda, sleduješ ho?
Muž s unavenýma očima mě moc nenadchnul , ale asi jsem to četla v nevhodnou dobu, to se může stát.
Mě teď hodně chytly Dánovky.
Marika: Morse sleduje manželka. Z těch kousků co jsem viděl se mi to zdá dobré. Já teď pravidelně sleduji pouze opakování Vražd v kruhu, to je seriál, který se opravdu povedl. Dánovky mě taky chytly, letos je to jedna z mých priorit. :-)
Eicherik: Vraždy v kruhu jsme dokoukali v sobotu (pouštěli jsme si z archivu ČT1 skoro každý den jeden díl). Za mě hodně povedený seriál. Ivan Trojan hraje dobře. :)
Z českých seriálů se mi pak také líbil Labyrint, Ďáblova lest nebo Ztracená brána. Skvělé je, že se tyhle seriály dají pustit z archivu. :)
keri.H. : Ivan Trojan je vynikající. Ztracenou bránu mijuju. Škoda jen, že nevyšla na DVD. A co Svět pod hlavou? :-)
Eicherik: To neznám, ale vypadá to hodně dobře. Určitě kouknu, díky za tip. :)
keri.H. - taky si to sledování z archivu užívám, taky mám ráda Vraždy v kruhu a Rapla, Labyrint - všechny ty Strachovo seriálky...
Velmi se podivuji, že se tady na DK neustále objevuje titul "Jedovatá houba" v populárních knihách...
Pokud se nemýlím, tak seznam populárních knih je vlastně žebříček nejzobrazovanějších knih za posledních 7 dní. Tomuto kritériu zmíněný titul vyhoví. Tipnul bych si, že bude patřit i k nejdiskutovanějším.
Možná k její "popularizaci" přispívá i ta neutuchající kontrola některých uživatelů (nebo spíš uživatelek) jestli k ní náhodou někdo nenapsal komentář, který je nutno (dle mínění zmíněných) patřičně osočit, nebo je alespoň uvést na pravou míru :-)
Dokud na ni budou klikat ať už TI nebo ONI, tak bude populární, respektive v seznamu Populární knihy.
Ad ijcro:
Domnívám se ano, předpokládám, že upřesnit by to mohl někdo z moderátorů DK.
Závidím vám ty knihobudky, tady nic takového není. Ale včera jsem zjistila, že je možné nějaké nepotřebné knihy nechat u nás ve firmě v denní místnosti, tak už si to chystám.
Já jsem si ze seznamu nevybrala, tak posílám slevový kupón dál. Vyberte za 2500 kč, sleva 2000 kč, ale je to jenom na našenakladatetvi:
Kód:ZAVISLACI74
(Asi je pro všechny stejný, zkuste)
Knihy a jejich seznam na výběr:
https://www.knihydobrovsky.cz/blog/zavislaci-24?utm_source=SilverpopMailing&utm_medium=email&utm_campaign=Zavislacka%20sleva%2024%20(1)
Hezké nakupování :) už jenom dnes
Text příspěvku byl upraven 17.06.20 v 13:13
Sarah01: a až tam odneseš ty nepotřebné knihy, vejdete se tam pak vůbec? :-)
Nevíte kam nahlašovat chyby DK? Teď jsem si náhodou všimnul, že kniha Tyll, které jsem dal 5* u mě ukazuje 2*.
Braunerova: napište nám dole na stránce, vyberte technické potíže, pište, odešlete ;)
Mě se u knihy od vás ukazuje pět, tak to tam taky napište, že se ukazuje špatně vám, ostaním ne
Ale asi tam bude něco jiného. Třeba já u oblíbených v seznamu u knihy vidím dvě hvězdy od někoho, ale když kliknu na knihu, je tam hvězd pět :D
V tom bude nějaká magie, že zrovna 2 a 5
Text příspěvku byl upraven 19.06.20 v 19:15
Braunerova - pro informaci - u Vaší knihy Tyll v přečtených se i mně ukazuje 5 hvězd.
https://www.cosmosdiscovery.cz/
Doporučuji výstavu zájemcům o lety do vesmíru. Kdo se chce projít částí orbitálního modulu Mir, vidět vozidlo pro průzkum Marsu Opportunity, obytný modul Sojuz - T nebo dlaždici tepelné ochrany raketoplánu, skafandry a tepelné ochranné obleky a spoustu dalších věcí - tady má šanci.
Text příspěvku byl upraven 19.06.20 v 20:36
Jedna věta z komentářů: "Však správná klasická detektivka je pohádkou pro dospělé."
Také si to myslím. :-) Naštěstí je těch dobrých "pohádek" hodně. :-)
Braunerova: dnes nemám dobré ráno, takže by se mi hodilo trochu falešného čechrání pírek, ale tentokrát kouzlil někdo jiný...
Vložit příspěvek