Filosofování pod starým mohutným dubem
Eicherik: A Dolores Claiborneovou jsi četl? Ta je vynikající ... Nebo Pod kupolí ...
Text příspěvku byl upraven 30.07.20 v 09:14
nocnymotyl38: Cujo se mi taky líbil. Temnou věž jsem nečetl, já moc nemusím fantasy. :-)
denib: Dolores se mi líbila. Pod kupolí bych možná zkusil. :-)
Docela vysoko hodnotím taky Nespavost. :-)
Eicherik....já už Kinga neřeším .....skončil jsem u knihy Dallas 63 ....už nic lepšího stěží napíše...
PanPredseda: Knížečka Mrtví se někdy vracejí je lepší, je to takový výběr toho lepšího z knihy Noční směna. Některé Kingovy povídky jsou dobré a některé slabé. :-)
Eicherik: Mrtví se někdy vracejí...jak tam mluví o světlovosti autora a ty nastřelené názvy knih, které u nás nevyšly...to bylo vážně sladký :D
Text příspěvku byl upraven 30.07.20 v 10:46
Tak jestli mi tu můžete prosím napsat, které z Kingových povídek považujete za výborné, které za dobré a které jsou podle vás slabší...
Já jsem před nedávnem dočetl sbírku Noční směna a tak si to rovnám v hlavě.
Z knihy Noční směna hodnotím nejlépe povídky Na dobrou noc a Noční směna. Jednoznačně nejhorší je Trávníkář. Přitom film Trávníkář se mi kdysi docela líbil. :-)
King má tři povídky, kterou jsou skvostné.............
Rita Hayworthová a vykoupení z věznice Shawshank
N.
Nekuřáci, a.s.
Akékoľvek rebríčky sú ošemetná, veľmi individuálna záležitosť. Napísal toho fúru a ani o jednej nemôžem povedať, že by bola zlá. Ale je pravda, že u mňa je to srdcová záležitosť.
Ak by som mal však predsa odporučiť pár poviedok človeku, ktorý hľadá iba výnimočné kusy, boli by to tieto:
Nekuřáci a.s.
Zkratka paní Toddové
Poslední příčka žebříku
Ale bez váhania by som odporučil aj veľa ďalších, napríklad:
Ayana
Jízda na střele
Pán v černém obleku
N.
Němý
Víte, že tam mají pekelně dobrou kapelu?
... napríklad veľmi sa mi páčil aj spomínaný Travnikář. Bizarný, znepokojivý úlet.
Text příspěvku byl upraven 30.07.20 v 14:37
Zaujímavý náhľad do autorovho života a tvorivého procesu, viac kniha pre fanúšikov, nie príručka k písaniu. Číta sa ako jeho romány.
Text příspěvku byl upraven 30.07.20 v 16:52
Dobrými autory povídek jsou mimo jiné i Ray Bradbury, od jehož narození uplyne v srpnu sto let a nebo Otakar Batlička, který psal povídky dobrodružné. :-)
brdburyho mám rada audio, načítané takým starosvetským spôsobom, moja obľúbená https://www.youtube.com/watch?v=ABjBEzSAnGY
Za mne se mi ze sbírky Noční směna rozhodně líbila Poslední příčka žebříku, Náklaďáky a také lovecraftovské Prokletí Jeruzalémské, i když u toho jsem měl rozporuplné pocity. Na jednu stranu mne potěšilo a pohladilo po duši, ale cítil jsem, že mu něco málo chybí k dokonalosti.
Dnes ve 21:35 na JOJ Family drama ČR Svět nic neví (1987).
Zatím váhám. :-)
Ve čtvrtek jsem byla v naší knihovně na krásném koncertu klasické hudby - a vstupenka byla zakoupení vyřazené knihy z fondu knihovny. Tak jsem jich zakoupila pět a koncert byl nádherný. To bylo spojení dvou, pro mě ,krásných věcí, moc se mi to líbilo :-)
denib - no asi Dějiny Irska, ta teda byla nejdražší, ale bude nejkvalitnější, ostatní byly po deseti korunkách - Hvězdy nám nepřály (pro dceru), Do vody (ze zvědavosti), Úchvatná! Odhalte tajemství ženské duše (pro mě) a Pevnost devíti věží - příběh rodiny z Afgánistánu (to má ráda moje mamka).
Text příspěvku byl upraven 01.08.20 v 16:38
Pomalu dojíždím sérii Malin Forsová a konečně se dostávám k dobře hodnocené sérii Detektiv Miko Syrový na kterou se už nějaký čas chystám. :-)
Vložit příspěvek