Filosofování pod starým mohutným dubem
Marika: Přinesl jsem si domů ty Černé lekníny. :-) A ještě se mi to hodí do čtenářské výzvy: Kniha, která má na obálce květinu. ;-)
Minulý týden jsem si koupil Jana Žižku od Petra Čorneje - 856 stran historie. Ale zatím je ještě zavařený v igelitu :)
ono v podstate aj kriminálky s jedným kriminalistom tvoria sériu, a to sú tiež kvantá strán :)
R.E.M, jo, těmhle "bichlařům" se dříve redukoval příjem inkoustu - či počet pěstovaných hus, ovšem nástupem nové techniky s tím nic už nenaděláš.
Test z naší historie: https://www.prozeny.cz/clanek/znate-zakladni-letopocty-naseho-naroda-otestujte-se-52974
Mám 9/10, nepamatovala jsem si zrušení nevolnictví ...
som to na 5/10 natipovala...tomu sa hovorí viac šťastia ako rozumu :)
výsledek kvízu z historie /čekal jsem "horší" otázky -
Můžete si říkat znalec české historie
Správných odpovědí: 10/10
Nevěřím vlastnímu oku:
Můžete si říkat znalec české historie, správných odpovědí: 10/10
Je vidět, že jste v hodinách dějepisu dávali pozor, protože základy české historie vám utkvěly pevně v paměti. Nesedli jste na lep ani záludnějším otázkám a nenechali jste se zviklat nastraženými pastmi. Gratulujeme k skvělému výkonu!
Sice nevím kde tam byly nastražené pasti, ale když už se zadařilo, nebudu jim to rozporovat :-)
Apropo, když je tam zmíněna ta Mnichovská dohoda, pamatujete na tohle?
https://www.youtube.com/watch?v=vVHUtumRUrc
9/10, přemýšlela jsem nad atentátem a ze dvou možností se přiklonila k té špatné. Já bych toho Heydricha...!!!
Na střední jsme měli vášnivou dějepisářku, u kteté jsme se museli naučit několik stran letopočtu a pak jsme dostali testy.
"Já bych toho Heydricha...!!! "
Citát roku (doplňte sami).
---
Jinak já měl 10/10, ale něco byla spíš tipovačka.
Text příspěvku byl upraven 04.08.20 v 19:04
woodward: Když jsi četl obě knihy, Taiko a Musaši, v čem je první lepší - je to kvůli množství faktů a naopak fabulace ve druhé? Nebo v čem?
Neprošla jsem důkladně všechny informace, ale nabyla jsem z několika textů dojem, že autor si celkově skutečnou historickou osobu dotvořil a vytvořil z Musašiho legendu.???
Vložit příspěvek