Filosofování pod starým mohutným dubem
Dveře do léta - začátek je čtivý, zábavný... Zatím velmi dobré - i podle názvu :) - letní sci-fi čtení.
Dveře do léta? S nimi jsem zažila bezva chvilku. Pamatujete takové ty prodejce, co prodávali zázračný vysavač asi za 50.000,-? Tak jeden takový se před lety dostavil do servisu, kde jsem tenkrát pracovala. No, a já se mu smála (hlavně té ceně) a řekla jsem mu, že dokud nebude prodávat Flexibilního Franka, ať se nevrací. A on si nechal vysvětlit, co to je, a pečlivě si zapsal knihu i autora. Doufám, že to někde v garáži vyvíjí.
Ať žije Flexibilní Frank, "muž" mého srdce!
Raksa.A, ak niekedy s tým Flexibilným Frankom príde, okamžite mi naňho pošli kontakt!
On se další tři roky nevrátil a já už tam léta nedělám. Taky bych Flexibilního Franka chtěla!
Dveře do léta už mám taky pěkně dlouho na seznamu. Teď čtu Les mytág a myslím, že by se vám to líbilo. Je to takové tajemné. Doporučuji ... :-)
denib: Na les mytág jsem se před lety koukala, ale nepustila jsem se do toho. Zjistila jsem, že pro mě moc nejsou série, které na sebe navazují. I když tady to nevypadá, že by to bylo úplně navazující.
Většinou se pouštím do trilogie a to nejlépe v případě, pokud už jsou přeložené. Už se mi takhle stalo, že kniha byla vydána až po pár letech a to už jsem četla něco jiného a už mě to číst ani nebavilo.
Přečetla jsem takové pouze dvě série Letopisy Narnie a Cesta Šamana.
Text příspěvku byl upraven 20.08.20 v 12:45
Ale ouha, Dveře do léta u nás v knihovně nemají
Text příspěvku byl upraven 20.08.20 v 13:46
Tohle mám na létě ráda. :)
Inišek
https://1url.cz/WzjM3
Chryzamtéma
https://1url.cz/FzjMV
Vrtbivská zahrada - nádherná zahrada v Praze. Moc pěkný výlet. :)
https://1url.cz/qzjMk
denib: Toho Lesu mytág jsem si u Tebe všiml. Už před lety jsem po téhle knize koukal. Nejsem zrovna fanoušek fantasy, ale občas si nějaké přečtu. Tohle asi zkusím. :-)
Mám rád historická dramata a tak zkusím film Dubček (2018). Dnes ve 20:00 na ČT2. :-)
Eicherik: Myslím, že by se ti to mohlo líbit. Objevují se tam mj. i postavy z různých časů, resp. mytologické představy o nich.
S něčím podobným, jako ke Les mytág, jsem se ještě nesetkal. Je to zvláštní psaní, které se vymyká klasickému fantasy. Rozhodně doporučuji. Pokračování už nebylo tak dobré.
Dudu: Mám z té první knížky pocit, že vlastně ani žádné pokračování není třeba. Líbí se mi, jak to skončilo.
Druhý díl Lesa mytág, Lavondyss, je úplně něco jiného; nejde o žádné přímé pokračovaní. Je to mnohem složitější, komornější, melancholičtější a hororovější kniha. Rozhodně stojí za to, ale je jenom pro náročné čtenáře.
AlexLytton, určitě složitější - ovšem ta jiskra, kterou měl Les mytág, ta už tam není.
Jak jsem už psal, nečtu moc fantasy, ale tohle by mohlo být taky dobré: Nikdykde. A opět Gaiman, o kterém jsem se tu nedávno zmiňoval. :-)
Eicherik: Na Nikdykde se chystám už dlouho, ale ještě jsem se k tomu nedostala.
Nikdykde sa mi hodne páčilo, hoci Gaiman tam kopu záhadných udalostí nevysvetlil, ale mne to vôbec nevadilo. Oceán na konci ulice sa mi už tak nepáčil, vadilo mi, že tam kopu záhadných udalostí nevysvetlil. Keby ste chceli vedieť dôvod, prečo mi to raz prekážalo a raz nie, fakt netuším. Holt ďalšia nevysvetlená záhadná udalosť.
alekis, keri.H: Mě na tom láká, že je to urban fantasy a že je tam to metro. :-)
Naias: To mi asi vadit nebude. V běžném životě ti taky nikdo všechno nevysvětlí. :-)
Vložit příspěvek