Filosofování pod starým mohutným dubem
V knihovně Černé lekníny mají, momentálně i dostupné. Už jsem si vložila do seznamu.
Na Černé lekníny se také chystám, u nás v knihovně je zrovna půjčená, možná si pak v září udělám po dlouhé době výlet do knihovny. :)
Teď jsem po všech detektivkách a thrillerech potřebovala něco jiného, takže jsem se pustila do fantasy knihy Pod nekonečnou oblohou.
R.E.M., keri.H: Jsem zvědavej, co na lekníny řeknete. :-)
Já se příští víkend pustím (většinou začínám knihu v pátek) do Hartla. Mám rád jeho humor a baví mě i erotika. :-)
Určitě znáte knihu Umberta Eca Foucaultovo kyvadlo. Ale věděli jste, že jedno takové kyvadlo máme i v Kroměříži? Konkrétně v budově rotundy v Květné zahradě. :-)
Text příspěvku byl upraven 26.08.20 v 05:57
Eicherik...před 45 roky jsem v květné dva roky randil s mou ženou /kurecpalec to je už roků
...takže já znám, viděl ....několikrát
Před časem jsme buď tady nebo ve vedlejším vlákně zmínili Kennetha Branagha, který hrál Wallandera a taky Zlatoslava Lockharta. Teď jsem zkoukla film Frankenstein z roku 1994 a kromě toho, že mi to přišlo jako výborný film, to tam Kennethovi moc slušelo :-) Taky to režíroval. Za to De Niro tam je jako sešívaná příšera úplně k nepoznání. Celý film jsem přemýšlela, jestli to je fakt on :-)
Eicherik: V květné zahradě jsem byla, ale ne v rotundě a nevím o tom, že tam je.
Eicherik: Já třeba ani nevěděla, že v Žatci (který máme kousek) je udělaný Chmelový orloj. Hezky udělaný orloj, který se tam hodí. :)
keri.H: ... orloj je pěkný, nápaditý. V muzeu je chmelové bludiště (pokud jsi tam čirou náhodou ještě nebyla). Zážitek je i chmelový maják se "vzdušným" mostem.
Hm, obzvláště pro lidi, kteří nemilují výšky :-D.
Dnes ve 21:25 na ČT1 povedená komedie Brain Storm (2008). Jen jsem netušil, že ji natočil můj oblíbený režisér J. Strach. :-)
R.E.M: Navšítivili jsme to všechno. Muzeum je taky moc hezky udělané, navíc je dobré, že tohle bude bavit i mladší návštěvníky. :)
A chmelový maják. Jeli jsme výtahem s 3D projekcí. Nevěděla jsem, jak to vypadá nahoře a ano ten pohled pod nohy, když jsem vystoupila z výtahu a zjistila, že jsou děrované schody, byl dost děsivý, věděla jsem, že nesmím koukat pod nohy. :D Do dálky mi to nevadí. (Od určité doby mi bohužel výšky dělají problém).
A byli jsme i ve vedlejším chmelařském muzeu, tam je dobré, že si člověk chodí sám a prohlíží si věci, jak dlouho chce.
Eicherik: Brainstorm patří i k mým oblíbeným. (Žádný div, že) :)
keri.H - Film taky doporučuji. Má i hezký... stop, nebudu spoilerovat. ;-)
Dudu: Výborná scénka. Pustila jsem si i další. Úplně jsem na p. Brašnáře zapomněla.
Díky moc
Kenneth Branagha...Tenet...wau! Pokaždé, když se zjevil v záběru, měla jsem chuť mu prohnat kulku hlavou. Takhle dobře zahranýho záporáka jsem už dlouho neviděla!
Zajímavé. Ve mně podobnou chuť vyvolal tento pán, když jsem se (už to bude nějaký pátek) dozvěděl, že bude hrát Hercula Poirota. (Podotýkám, že Vraždu v Orient expresu, ve které hraje, jsem neviděl.)
Mne vadí ten šedivej knír. Tak by sa Poirot nikdy, nikdy neobjavil na verejnosti. Zlatý Suchet, ten na to, čo by Poirot urobil a čo nie, veľmi dbal.
Naias souhlasím, viděla jsem teď tu Vraždu v Orient expresu (po americku) a říkala jsem si - zlatej David Suchet, kam se na něj jiní Poirotové hrabou. A ten předlouhý šedivý knír mi byl protivný :-/
David Suchet je podle mne nejlepší představitel Poirota. Viděl jsem ještě film s panem Ustinovem, ale to nebylo ono. Kennetha Branagha hodnotím jen podle fotek.
---
Jakého herce, který se absolutně nehodí k postavě (třeba proto, jak je popsána v knižní předloze), pomluvíme teď? ;-)
Děkuji vám všem za osvětu, do dneška jsem žila v blažené nevědomosti, že další rymejky Poirota vůbec existují. To křoví za které se Brannagh schovává je fakt děsivé, doufám že to není jeho vlastní nápad, protože tak by u mne jako herec hodně klesl. Jestli jen bere prachy za to, že se s tím objeví na veřejnosti, tak má zasloužený každý cent.
PanPredseda: všichni Holmesové kromě Jeremyho Bratta?
Text příspěvku byl upraven 28.08.20 v 12:49
Vložit příspěvek