Filosofování pod starým mohutným dubem
Naias: Mě to u Oceán na konci ulice ani nevadilo, ta kniha se mi líbila. :)
Eicherik, nie, len vo filme podľa knihy Hviezdny prach, ale žiadna škoda, na papieri by to nestálo za veľa, to treba vidieť!
Teda, aby som neklamala, neviem už presne, čo v tej knihe Hviezdny prach vlastne je, De Niro mi to úplne zatienil.
Když jsem si zadala do vyhledavače knihovny Les mytág, tak to vyplivlo Les kostí, stejného autora, proč?
denib - díky, tak to maj jenom třetí a čtvrtý díl :-/
Text příspěvku byl upraven 21.08.20 v 15:11
Kapitán Shakespeare má hrúzostrašnou povest :)
https://www.youtube.com/watch?v=zGjlaFyBEx0
Marika: Černé lekníny jsou bezva. Je to strašně napínavý a jsem zvědavej, jak to dopadne. :-)
Eicherik: Koukám, že máš v přečtených knihu Pět. Zrovna dneska jsem ji dočetla, zajímavý námět, ale souhlasím s tvým komentářem, že začátek nebyl tak zàživný, pak se to rozjelo. :)
Každý rok mám pár knih, které čtu podruhé, potřetí... Letos ani jedna.
Dveře do léta byly pohodovým čtením až do konce.
Spoiler!!! :)
Doufala jsem v dramatické finále, pomstu, za kterou by se nestyděl ani Edmond D, ale... Hlavní grázlící sice dostali přes prsty, ale nemělo to tu správnou razanci. Příliš něžná, mírná pomstička. :)
alekis: :-))
Text příspěvku byl upraven 22.08.20 v 09:01
Je to tak. Pořád vychází spousta nových a dobrých knih. Potom ještě čtenář dodatečně objevuje knihy dříve vyšlé, které unikly jeho pozornosti. Domácí knihovna se potom spíše stává takovou vitrínou trofejí, kde čtenář vystavuje knihy, které mu nejvíce učarovaly. Knihy z domácí knihovny se čtou potom zcela výjimečně, třeba v případě, že je uzavřena veřejná knihovna a nebo čtenář nemůže vycházet z domu kvůli karanténě a nebo nemoci. :-)
Eicherik ....u me to neplatí ....v knihovně jsem pro sebe nebyl od listopadu minulého roku....
novinky beru přímo z Knihy.... a ve valné většině čtu z domácích zdrojů.... i když jde i o ebooky
...a těch je zdaleka nejvíc ...... chvalím "blbouna" co vymyslel čtečku .... a už tomu jinak nebude.
Kde bych se jinak dostal ke starým knihám, než v ebooku....
Ted jsem sehnal ebooky dobrodružek od Vládi Zíky.... které nemám v papíru...super
Moje knihovna se rozrostla a zabrala pouze několik málo mega /dva, tři?/
Text příspěvku byl upraven 22.08.20 v 11:31
Eicheriku, co jsi v 9,15 napsal u mě sedí do puntíku, napsal jsi mi to z duše :-) je to tak.
Eicherik: u mě to nesedí, já mám většinu knih ze své knihovny přečtené. :) Dost často si knihu koupím a rovnou přečtu.
keri.H: Já mám taky většinu knihovny přečtenou. A taky si většinou nově koupenou knihu hned přečtu. Ale mám třeba rozečtenou sérii Martin Beck, kterou jsem si před časem vysbíral, jenže k dalšímu dílu se hned tak nedostanu, protože čtu knihy z knihovny, které jsem ještě nečetl, kdežto toho Becka jsem už v minulosti celého přečetl. :-)
Eicheriku - dočetla jsem první díl nové série s vyšetřovatelkou Danií Gorskou ze Skotské kriminálky a líbilo se mi to. Doufám, že to s překladem neskončí u první epizody, je to čtivé.
Dočetl jsem Černé lekníny. Nebojím se napsat, že je to nejlepší kniha, kterou jsem letos přečetl. Musím taky dodat, že se bude líbit spíše ženám. :-)
Marika: Díky, že jsi mě na ně přivedla. :-)
Eicheriku rádo se stalo, doporučuji taky Nikdy nezapomenu. Nepouštěj se mé ruky se mi úplně nezalíbilo. Ale těším se i na další autorovy kousky.
Text příspěvku byl upraven 23.08.20 v 14:52
Vložit příspěvek