Filosofování pod starým mohutným dubem

DISKUZE » Volná diskuze

Lenka.Vílka
Lenka.Vílka 06.09.2020 v 23:27

reader.007: do osmnácti jsem bydlela v Janově, ne v Itálii, a teď v Mostě (moc jsem si nepomohla). Myslím, že dává smysl, proč se na otázku zrovna této věci dívám možná trochu jinak. A raději se nevyjadřuji k určitým věcem, tady si na to jeden zvykne snáz. Ale bydlím v městě, do jehož určitých částí nechodím, kvůli menšině s touhle vznešenou historií, protože vidím jenom přítomnost. Na "područí velkého, zlého, bílého muže" se zvládne vymlouvat každý...a že se jich ten stejný bílý muž zastává a tvrdí, že to je vina jeho vlastní společnosti, to mi nevyhovuje. Ale kdo si vystačí s tím, že se za něj bije někdo jiný, protože je to pro něj snazší, než aby to udělal sám, přestože možnosti má, ale druhá cesta je snazší, je pro mě lenoch a srab. Ale na druhou stranu filuta. Kdyby možnost neměl je to něco jiného. Píše holka, která dostávala na základce čouda, že nechtěla být jako ostaní. Tj líný flink, kterému nestačilo, že to nějak dá, ale chtěl do dát dobře...taky tedy menšina...

Text příspěvku byl upraven 06.09.20 v 23:29

keri.H
keri.H 07.09.2020 v 05:42

Eicherik: Tak s tím názvem mě to dostalo, ale nepřekvapilo. A jen můžeme doufat, že to nebudou chtít změnit i u nás. Líbí se mi názor toho novináře, co tam psal, že každá kniha má vztah ke své době a s tím souhlasím.

PanPredseda
PanPredseda 07.09.2020 v 07:29

Ad Lenka.Vílka:
Já mám Most co by kamenem dohodil, ale nejezdím tam rád. Ale hlavně proto, že když už tam jedu, tak se mi něco porouchalo na autě a vezu ho do servisu.

Eicherik
Eicherik 07.09.2020 v 07:34

keri.H: Taky s tím souhlasím. :-)

Eicherik
Eicherik 07.09.2020 v 07:47

Koukal jsem se na knižní novinky. Docela by mě zajímalo, který žánr se dnes nejvíce čte. Detektivka? Fantasy? :-)

PanPredseda
PanPredseda 07.09.2020 v 07:51

Asi už jsem to tu někde psal: můj černý kocour se jmenuje Negřík. Podle povídky rasisty Lovecrafta, který si vzal za ženu židovku.
Na veterině na mne koukali trochu divně...

Lenka.Vílka
Lenka.Vílka 07.09.2020 v 08:07

PanPredseda: vaše zakleté místo? Tak alespoň to víte a už neriskujete ;)

Marika Vanova
Marika Vanova 07.09.2020 v 08:50

reader.007 - jako malá jsem měla hodně kamarádů cikánů, protože moje maminka byla vychovatelkou v dětském domově a často jsme tam chodili za ní, nebo s ní, když měla noční na Silvestra apod. a taky chodili k nám, když jich o víkendu bylo míň a mamka je vzala domů, my jsme si s nima pohráli a bylo nám dobře a vůbec jsme netušili, že by měl být nějaký problém. S jedním se kamarádíme dodnes a když se ukáže na návštěvu, tak se rádi vidíme. A vím od něj, že se cítí být Cigánem a Rom rozhodně není. Ale jinak teď mám z Cikánů blbej pocit a to píšu otevřeně, jakož i z lidí, kteří nechtějí dělat, ale dělali by jenom bordel, ať jsou jakékoliv pleti.

Lenka.Vílka
Lenka.Vílka 07.09.2020 v 09:07

Když jsem si dělala rekvalifikaci přes pracák, viděla jsem to jasně. Nejdřív jsem si udělala pc kurz. Za to jsem dostávala znovu příspěvek v nezaměstnanosti, takže jsem moc dobře chápala následující situaci. Následně na to, protože jsem byla vzorná, mi nabídli kurz, který byl pro mě ideální. Mělo to jeden háček. Hned na začátku nám řekli, že kvůli posunutí termínů bude mít kurs na přelomu roku moc velkou pauzu jednom i druhém roce, čili to nesplní podmínky eu a nedostanou tolik peněz, takže ani nám za to nebudou dávat peníze. 3/4 lidí odpadli. No, ale teď mám práci v tom oboru ;)
Kde chce pracovat, tak ten pracuje :)

Eicherik
Eicherik 07.09.2020 v 09:11

Občas se ještě dává v médiích prostor rozumným lidem. :-)

Degenerace a úpadek. Společnost na Západě už není svobodná, říká Bernard

https://1url.cz/Fzd5u

Eicherik
Eicherik 07.09.2020 v 09:16

Lenka.Vílka: "Kdo chce pracovat, tak ten pracuje :)" Přesně tak. :-)

Text příspěvku byl upraven 07.09.20 v 10:15

PanPredseda
PanPredseda 07.09.2020 v 09:17

Ad Lenka.Vílka:
No nevím, jestli zakleté...
Napíšu to tedy prostě,
servis pro můj vůz je v Mostě.

Lenka.Vílka
Lenka.Vílka 07.09.2020 v 09:29

PanPredseda: jasně, chápu :D

Lenka.Vílka
Lenka.Vílka 07.09.2020 v 09:30

Eicherik: asi tam mělo bejt "kdo" :( ale i tak to, koukám, dává smysl ;)

keri.H
keri.H 07.09.2020 v 09:34

Eicherik: Co se týká žánrů, netuším, co se více čte. Ale já čtu více detektivek. Přesto čtu i fantasy a jsem nadšená, když narazím na zajímavou fantasy knihu.

Odkaz o degeneraci a úpadku mi to hlásí, že neexistuje.

Lenka.Vílka
Lenka.Vílka 07.09.2020 v 09:39

Detektivka nebo fantasy? Nějak mi padla do oka kombinace detektivka/fantasy, detektivka/sci-fi. Ideální kombinace pro toho, kdo si neumí vybrat ;)

Eicherik
Eicherik 07.09.2020 v 10:18

Lenka.Vílka: Já si toho překlepu "kde kdo" vůbec nevšiml. :-)

Eicherik
Eicherik 07.09.2020 v 10:23

Jmenoval jsem jako příklad detektivku a fantasy, ale třeba se čte více něco jiného.
Detektivku čtu pořád nejvíce. Před chvílí jsem rozečetl Dům na samotě a je to zatím paráda. Jak rád tvrdím, tak fantasy žánr nemusím, ale výjimka je urban fantasy. :-)

Eicherik
Eicherik 07.09.2020 v 10:28

keri.H: Mě ten odkaz funguje.

Lenka.Vílka
Lenka.Vílka 07.09.2020 v 10:38

Eicherik: takže jsem to na sebe prostřelila?! :D jsem to ale holka šikovná! :D

keri.H
keri.H 07.09.2020 v 11:08

Eicherik: Zajímavý, mě už taky. Asi nějaká chyba. :)

Mě se zalíbilo LitRPG, i když jich není zas tolik, poslední dobou se někteří autoři na spojení fantasy a her zaměřují.

Co moc nečtu jsou klasické romány pro ženy. Sem tam si něco přečtu na odlehčení, ale hodně málo.

Text příspěvku byl upraven 07.09.20 v 11:10

Lenka.Vílka
Lenka.Vílka 07.09.2020 v 11:16

Moje první urban fantasy byla Anita Blake. Zaujalo mě to na obálce. "Já s upíry nechodím. Já je zabíjím." Bohužel jsem hodně rychle pochopila, že současná urban fantasy se silnou ženskou postavou se vždy zvrhne v nadržené mňoukání kočičky. Po pár podobných knihách jsem na žánr zanevřela. A potom jsem se vrátila v čase, když jsem četla povídku, kde se ta slečna, která s upírama nechodí, se zmítá ve fantazii, zda upír nebo vlkodlak. Teď si nejsem jistá, ale myslím, že na konci to dilema vyřešila spravedlivě k oběma...

Ale už si umím vybrat v urban fantasy...

Ale tady si neumím vybrat, co mám raději. Zda detektivka nebo sci-fi/fantasy, takže mě detektivka/fantasy, detektivka/sci-fi vyhovuje.

Teď se chystám na:
https://www.databazeknih.cz/knihy/na-odvracene-strane-374904

Což je za mě dokonalý příklad. Snad se mi kniha bude líbit.

Ale podle mě to jsou vážně dva nejčtenější žánry, protože se do toho počítají i YA knihy a teď dost letí i YA detektivky...jednu jsem četla...uf! :D

Text příspěvku byl upraven 07.09.20 v 11:19

Eicherik
Eicherik 07.09.2020 v 11:21

Hodně očekávám od knih Něco z Noční strany a Město & město, ale vlastně pořádně nevím, co mě čeká. :-)

keri.H
keri.H 07.09.2020 v 11:26

Lenka.Vílka: Nemám ráda, když se na několika stránkách knihy hlavní postava zabývá svými city, pocity a tím, že koho si vybrat. Celkově trojúhelníky v knize mě nebaví.
Nevadí mi, když se někde hlavní hrdinka zabývá svými pocity, ale vadí mi, když je toho přehnaně moc. Kvůli tomu jsem jeden čas také fantasy nečetla.
Teď naštěstí narážím na dobré knihy, které mě baví.

YA teď hodně letí, to je pravda. Já teda YA detektivky nečetla. Četla jsem YA fantasy a některé nebyly špatné. :)

Lenka.Vílka
Lenka.Vílka 07.09.2020 v 11:26

Noční strana je skvělá!!!!! Rozhodně doporučuji!!!!

Vložit příspěvek